Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
nejak sa mi nepaci to pravidelne zanasanie skrtiacej klapky :disgust:  :(  :unsure:  :angry:

Palivovy filter je OK?

Palivo - ake tankujes?

palivovy by mal mat v pohode ak netankuje smejdny benzin. inak palivovy filter by uz nemal mat povodny.

jj - palivový filtr už jsem měl měněný (a ne jednou myslím). V rámci garanček..

Vloženo
To asi ne clovece... U benzinovych fabii se palivovy filtr nemeni.

Máš pravdu, já se splet. Ono to nebylo v rámci garančky, ale bylo to jako by při garančce, když mi čistili a přetěsňovali tu klapku (či co). Koukám na to v papíru zrovna. Filtr mi měnili. Hmm... tehdy mi ta garančka+servis vyšla na 12500kč... :huh: Btw: Martinoslave, koukám, že jsi za ten rok, co jsem tu nebyl, povýšil! :palec2:

Vloženo
Jeniku, jenom o trosku :D;) Kluci to tady potrebovali trosku srovnat do late, tak jsem je tady sesekiroval a je klid :smich:lol;)-_-;)

Jó, to tys vždycky uměl. -_- Proč se tehdy vůbec změnilo fórum? Ja sem jednou po pauze přišel a koukám, že moje konto se skoro 3000 přispěvkama bylo pryč, to mi bylo líto... :unsure: Tak jsem si ho udělal znova, ale nějak sem teď rok měl jiné starosti a nebyl čas na fórum...

Vloženo

Cau. Mel jsem podobne problemy se starty, kdyz bylo auto tak napul ohrate a venku bylo hodne vedro. Soucasne jsem mel problemy s cukanim motoru - viz:

Jina diskuze

Posledni prispevek.

Cukani bylo vyreseno vymenou zapalovacich kabelu a myslim, ze i to startovani se tim spravilo. Bohuzel jsem kabely menil teprve pred mesicem, a to uz zadna velka horka nebyla - takze ohledne spatnych startu nemam uplnou jistotu.

Ale jak psal i nekdo prede mnou - tenhle motor jede opravdu hezky - a nežere ;)

Vloženo
Cau. Mel jsem podobne problemy se starty, kdyz bylo auto tak napul ohrate a venku bylo hodne vedro. Soucasne jsem mel problemy s cukanim motoru - viz:

Jina diskuze

Posledni prispevek.

Cukani bylo vyreseno vymenou zapalovacich kabelu a myslim, ze i to startovani se tim spravilo. Bohuzel jsem kabely menil teprve pred mesicem, a to uz zadna velka horka nebyla - takze ohledne spatnych startu nemam uplnou jistotu.

Ale jak psal i nekdo prede mnou - tenhle motor jede opravdu hezky - a nežere ;)

Jo, když mi tenhle motor nastartuje, tak šlape výborně a nežere, to je fakt. -_-

Mě to ale dělá za jakékoliv teploty. Ale je fakt, že když v září bylo ještě vedro, tak nebyla skoro šance, aby mi to po těch 25-40min vůbec chytlo. Teď, jak je chladněji, tak se mi to občas podaří po téhle době nastartovat, ale tak, že to různě škytá a občas hned chcípne, když nepřidám plyn (což bych neměl... :D ) Díky za další tip, nejdřív ale vyměním to čidlo, to stojí pakatel, a uvidím.. Pak dyžtak budu pokračovat v kabelech, jiných sondách, filtrech, motorech, autech.... lol

Vloženo
Johnny: Prechazelo se na nove forum s novou adresou, tak se v podstate zacinalo odznova. Nove forum se chysta i ted, ale defacto se jen prejde na novou verzi, takze uzivatelske ucty zustanou uchovany.

OK :palec2:

Vloženo
nezabudni nove tesnenie, klapku mas yasratu od odvetrania motor. priestoru, mam to tiez dost casto zanesene,

Nové těsnění na co? Promiň, moc se v tom nevyznám.. do hloubky... :D Jako mě už to řikalo hodně lidí, že se ta klapka zanáší zvenku, tak nechápu, jakou souvislost s tím má palivo. (Hlavně v servisu ze mě s tím několikrát dělali idiota...) Chápu, že když je nekvalitní palivo, že se s ní něco může stát, ale já jim opakoval, že beru dobrej benzín a že i kdyby špatnej, tak se to snad nemůže zanášet (nečistotami? :) z benzínu každých 12000km... -_-

Vloženo
nezabudni nove tesnenie, klapku mas yasratu od odvetrania motor. priestoru, mam to tiez dost casto zanesene,

Nové těsnění na co? Promiň, moc se v tom nevyznám.. do hloubky... :D Jako mě už to řikalo hodně lidí, že se ta klapka zanáší zvenku, tak nechápu, jakou souvislost s tím má palivo. (Hlavně v servisu ze mě s tím několikrát dělali idiota...) Chápu, že když je nekvalitní palivo, že se s ní něco může stát, ale já jim opakoval, že beru dobrej benzín a že i kdyby špatnej, tak se to snad nemůže zanášet (nečistotami? :) z benzínu každých 12000km... -_-

klapku ti zesiera odvetravanie klukovej skrine. v tej skrini sa tvoria a dostava trochu oleja a plynov a to tou hadicou putuje ku klapke. sem tam s toho nieco odkvapne a to ju zasiera.

Vloženo

Tak jsem si dneska všiml, že když jsem vypnul motor (a rafička teploty byla už na normální 'provozní' teplotě (tzn. v půlce)) a vzápětí zase nastartoval, tak rafička se zvedla jen cca do čtvrtiny a tam zůstala tak pět minut, neř vylezla opět nahoru. Co si pamatuju, tak mi ta rafička vždycky vyskakovala na stejnou hodnotu co předtím okamžitě. Jak jsem si početl v jiných místnostech, tak tohle by mohlo být taky znamení vadného teplotního čidla. Tak ho zítra jdu konečně koupit.

2Speedy: Díkys! Nevíš číslo toho těsnění? -_-

Vloženo

Kluci, poraďte něco. Motor MPi mi přestal startovat na první otočení motoru :( . Loni i při -10°C při otočení klíčkem jen štěknul a běžel (na první otočení motoru), teď zhruba od podzimu se musí pokaždé několikrát protočit a pak chytne. Teď je lehce pod nulou a je cítit jak startér otáčí motorem pomaleji než jsem byl zvyklý. Po několika otočení motoru vyběhnou otáčky a postupně padají na normál. Baterka je nová od července. Olej loni Fina 10W-40, od léta Mogul 10W-40. Loni najeto 43.000 km, nyní 63.000 km.

Napadá někoho něco? Díky.

Vloženo
Kluci, poraďte něco. Motor MPi mi přestal startovat na první otočení motoru :( . Loni i při -10°C při otočení klíčkem jen štěknul a běžel (na první otočení motoru), teď zhruba od podzimu se musí pokaždé několikrát protočit a pak chytne. Teď je lehce pod nulou a je cítit jak startér otáčí motorem pomaleji než jsem byl zvyklý. Po několika otočení motoru vyběhnou otáčky a postupně padají na normál. Baterka je nová od července. Olej loni Fina 10W-40, od léta Mogul 10W-40. Loni najeto 43.000 km, nyní 63.000 km.

Napadá někoho něco? Díky.

já standardně radím.. svíčky :smich: a plná sintetika olej (já si teď se startováním chrochtám )

Vloženo
já standardně radím.. svíčky :smich: a plná sintetika olej (já si teď se startováním chrochtám )

newim jestli plna syntetika je to prave do starsiho motoru ( ono pro ty nase motory asi staci i mineral,spis jde jak casto se meni)

Vloženo

no, tak asi to auta před odpisem bych to nedával, ale mám najeto 50 tisíc a nemůžu si přechod na lepší olej vynachválit. A abych měl díky řídkému oleji z motoru "klapátko" to snad ještě nehrozí, tolik ho ještě vyhabrovanej nemám :D

Vloženo
já standardně radím.. svíčky  :smich: a plná sintetika olej (já si teď se startováním chrochtám )

newim jestli plna syntetika je to prave do starsiho motoru ( ono pro ty nase motory asi staci i mineral,spis jde jak casto se meni)

HONZIK: skor ty by si mal pouzivat plnu syntetiku pre svoj motor :p

Vloženo
kolko stalo v kramku? `

Koupil jsem to i s těsněním za 300kč. takže mi to vyšlo cca o 50kč dráž, než kdybych to koupil na tom netu (100kč počtovné), ale já to chtěl nechat vyměnit eště tenhle týden. Kdybych ovšem dělal nějaký větší nákup, tak určitě v tom eshopu, protože tam maj opravdu pěkné ceny. :palec2::)

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...