Skolaeast Vloženo 7. leden 2020 Sdílet Vloženo 7. leden 2020 Zdravím, přicházím s trochu pikantnějším dotazem... Dělám projekt připojení palubních přístrojů z Fabie 6Y k PC. Přo kompletní komunikaci mám již připojenou BSG jednotku. Jsem schopen připojit i VAG diagnostiku, vše komunikuje jak má. Jediné o co se již měsíce pokouším, je rozsvěcení podsvícení přístrojové desky. Vzhledem k funkční komunikaci s BSG jsem schopen provést test akčních členů přes VAG, ale toť vše. Ať dílenskou příručku studuji jak studuji, absolutně nevím, jaký typ signálu přivést na pin v BSG jednotce. V potenciometru nastavení intezity osvitu interiéru je nějaká funkční elektronika, která není v dílenské příručce popsána a tak tedy nevím, co přivést na pin XS1 T6c/2 do BSG. Zkoušel jsem snad vše. GND, +12, regulované napětí potenciometrem od 0 - 12V, PWM regulaci... stále nic. Ve stmívači je nějaké IC, které poté posílá signál do spínače světel a dále do BSG. Je tu někdo, kdo by poradil, jak rozsvítit podsvit přístrojové desky, bez přítomnosti spínače světel (nastavení intenzity osvitu interiéru) přístrojovku Fábie 1? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 7. leden 2020 Sdílet Vloženo 7. leden 2020 Takže tobě jde o to, poslat tam to, co tam posílá ten spínač světel? A co když tato informace pro rozsvícení budíků sama o sobě nestačí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skolaeast Vloženo 7. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 7. leden 2020 podle schémata zapojení spínače a stmívače by měla... spínač je opravdu jen spínač bez jakékoliv logiky, ale ten stmívač má již nějaký obvod, který mi dokumentace neprozradí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skolaeast Vloženo 9. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2020 V 7. 1. 2020 na 23:18, Wittmann napsal: Takže tobě jde o to, poslat tam to, co tam posílá ten spínač světel? A co když tato informace pro rozsvícení budíků sama o sobě nestačí... Tak mám zapojený i spínač se stmívačem světel... vše co připojím na "svazek 58b mi funguje perfektně podle spínače... ale mám k tomuto kabelovému svazku připojenou i BSG a tam končím, podsvit budíku nejde... Nějaký nápad? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 Zkoušel jsi propojit WAKE UP vedení mezi BSG (XS6 T16a/11) a panelem přístrojů (T32a/24)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skolaeast Vloženo 10. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2020 před 2 hodinami, Dula napsal: Zkoušel jsi propojit WAKE UP vedení mezi BSG (XS6 T16a/11) a panelem přístrojů (T32a/24)? PIN wake up mám připojený, stále nic. Mimochodem, krom toho že to je v překladu probouzeci vedení, k čemu je??? ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 (editace) To by mě taky zajímalo :-) Editováno: 10. leden 2020, autor: Dula Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vici Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 Xs1 pin 2 napájení. A musíš mít do budíků oba cany... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skolaeast Vloženo 10. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 10. leden 2020 před 46 minutami, Vici napsal: Xs1 pin 2 napájení. A musíš mít do budíků oba cany... Xs1/2 mám a CAN Motor i Komfort mám také. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 10. leden 2020 Sdílet Vloženo 10. leden 2020 Bezprostředně předcházející příspěvek se necituje - viz pravidla fora! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vici Vloženo 11. leden 2020 Sdílet Vloženo 11. leden 2020 Tak pak to musí svítit.... a co máš zapojené v černém konektoru budíkú? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vici Vloženo 11. leden 2020 Sdílet Vloženo 11. leden 2020 Xs1/2 dát přímo 12v Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skolaeast Vloženo 11. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2020 (editace) Takže... mám zapojeno - Budíky černá svorkovnice - Pin 5 +12V Terminal 15 Pin 7 +12V Terminal 30 Pin 8 GND Terminal 31 Budíky zelená svorkovnice - Pin 7 -> XS6/3 CAN L motor Pin 8 -> XS6/5 CAN H motor Pin 9 -> XS2/12 CAN H komfort Pin 10 -> XS2/9 CAN L komfort Pin 24 -> XS6/11 Wake UP BSG Jednotka - XS4/12 +12V Terminal 15 XS4/8 GND Terminal 31 XP2/1 +12V Terminal 30 XP4/2 GND Terminal 31 XS1/2 +12V podsvit budíku Prostě se to nerozsvítí. Snad jsem se nikde nepřekoukl nebo neupsal... Editováno: 11. leden 2020, autor: Skolaeast Doplnění XS1/2 +12V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 11. leden 2020 Sdílet Vloženo 11. leden 2020 Ještě bych zkusil pro jistotu připojit napájení +12V na XS4/2. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vici Vloženo 11. leden 2020 Sdílet Vloženo 11. leden 2020 (editace) Jj xs4/2 xs4/5 Editováno: 11. leden 2020, autor: Vici Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vici Vloženo 11. leden 2020 Sdílet Vloženo 11. leden 2020 A pak jeste kdyztak +12 na pin 4 a 6 cerny konektor budiku 1 snímač opotřebení brzd. obložení2 --3 --4 58 R5 sv. 156 58 L7 sv. 308 sv. 31 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skolaeast Vloženo 11. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 11. leden 2020 Hned ráno to zkusím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skolaeast Vloženo 12. leden 2020 Autor Sdílet Vloženo 12. leden 2020 Ták... super práce :-) ani nevím jak poděkovat za pomoc. Nakonec za to mohly ty dva piny 4 a 6 na černé svorkovnici 'Parkovací světla levá a pravá'. To je mě opravdu nenapadlo... :-). Každopádně moc děkuji za pomoc. Při připojení na spínač a stmívač světel funguje perfektně včetně stmívání. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
elmara Vloženo 29. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2022 Zdravím, sice už je to staré téma, ale jestli autor čte, tak bych měl na něj dotazy. Chci si udělat něco podobného doma na stole a chci vědět, jestli se před připojením přístrojové desky k BSG musí přes VCDS kódovat. Špatně jsem srovnal ručky na palubce a chci je přes VCDS dát do kupy a zároveň otestovat další věci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.