miso3250 Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Dobry den..Vcera mi odpadol aky plech co sa nachadza za brzdovym kotucom. Chcem sa opytat ci mozem s tym este jazdit kedze som v zahranici...tak cca 500 km? a este jedna otazka: aku ma vlastne funkciu ten plech....som lail co sa tyka aut...dakujem za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Já bych s tím v klidu jezdil. Plech je tam snad na to, aby na kotouč necákala tolika voda, případně může usměrňovat proudění vzduchu (chlazení kotouče). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 4. Únor 2020 Sdílet Vloženo 4. Únor 2020 Taky bych se toho nějak moc nebál. Jen předpokládám, že se tam můše podstatně snáze dostat něco, co tam nepatří 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kacer1 Vloženo 20. Duben 2020 Sdílet Vloženo 20. Duben 2020 (editace) Tal dnes taky vyměněn plech na LP brzdě, není to železný je to hliníkový a jako papír zoxidovalo to kolem šroubu a vypadlo to jako podložka, v servise říkali že to mění každou chvíly, holt uspora váhy. Editováno: 20. Duben 2020, autor: kacer1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavlikVB Vloženo 27. Únor 2021 Sdílet Vloženo 27. Únor 2021 V 80.000km na 4,5 roku staré Octavii totálně vyrezlý zoxidovaný krycí plech kotouče vpředu - včera se při jízdě ohlásil hlučným kraválem. Do druhého krytu jsem přes disk poklepal a drží taky už jen silou vůle, takže to vezmu rovnou na obou stranách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romaxik Vloženo 23. Květen 2023 Sdílet Vloženo 23. Květen 2023 Ahoj, když budete měnit ten plech za kotoučem - musí se sundat kotouč. Ale otázka je - stačí sundat držák třmenu a tím i sundat celý třemen s destičkama, nebo se musí sundat třmen, destičky, držák třmenu a půjde ten kotouč vyndat? Kdybych měl v híji destičky, měnil bych to komplet, kotouč, desky, plech, ale desky jsou ještě na 50procentech a přijde mi to škoda. Díky za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SROTTY Vloženo 25. Květen 2023 Sdílet Vloženo 25. Květen 2023 Záleží jak jseš šikovný. Někdy stačí sundat komplet držák i s brzdičem a destičkama, někdy to musíš rozebrat jednotlivě. Ale pokud se brzdy dlouho nerozdělávaly kvůli údržbě (měly by se co dva roky rozebrat, očistit a promazat), tak bych doporučil do rozebrat jednotlivě a při té příležitosti to hned i pročistil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajtaš Vloženo 25. Květen 2023 Sdílet Vloženo 25. Květen 2023 Čaute, Nejdem zakladať novú tému.. Budem meniť brzdy, konkrétne vpredu, priemer 288mm. Pozeral som dielenskú príručku, a tam píšu že skrutku držiaka strmeňa treba dotiahnuť na 200nm, není to veľa? Neviem či to je preklep, alebo sa mám držať toho, čo je v priručke. Ide o Octavia Combi III 2.0Tdi 110kw DSG 2016. Dík :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 26. Květen 2023 Sdílet Vloženo 26. Květen 2023 Před časem sem dělal Yetiho a má to podobně, překlep to není :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajtaš Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Takže brzdy vymenené, dotiahnuté na 200nm, ako písali v manuáli :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Všichni jsme ti drželi palce ! :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romaxik Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Mně se ještě nepodařilo subndat kotouč. Destičky šly sundat i s držákem brzdiče a zase v klidu nandat zpět, ale kotouč ne a ne povolit :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Tím myslíš ten pidi šroub, nebo je přirezlý kotouč k náboji ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romaxik Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 kotouč na naboji. Šoubek šel dobře Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 Já sem použil sprej - uvolňovač šroubů a nastříkal to přes otvory pro šrouby, kladivo bych z důvodu nepoškození ložiska použil až jako poslední prostředek :- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romaxik Vloženo 30. Květen 2023 Sdílet Vloženo 30. Květen 2023 já použil povolovač, ale jen na středový kroužek. Zkusím tedy i ty otvory pro šrouby Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.