miso3250 Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Dobry den..Vcera mi odpadol aky plech co sa nachadza za brzdovym kotucom. Chcem sa opytat ci mozem s tym este jazdit kedze som v zahranici...tak cca 500 km? a este jedna otazka: aku ma vlastne funkciu ten plech....som lail co sa tyka aut...dakujem za odpoved Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
McMatej Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Já bych s tím v klidu jezdil. Plech je tam snad na to, aby na kotouč necákala tolika voda, případně může usměrňovat proudění vzduchu (chlazení kotouče). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wittmann Posted February 4, 2020 Share Posted February 4, 2020 Taky bych se toho nějak moc nebál. Jen předpokládám, že se tam můše podstatně snáze dostat něco, co tam nepatří 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacer1 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 (edited) Tal dnes taky vyměněn plech na LP brzdě, není to železný je to hliníkový a jako papír zoxidovalo to kolem šroubu a vypadlo to jako podložka, v servise říkali že to mění každou chvíly, holt uspora váhy. Edited April 20, 2020 by kacer1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlikVB Posted February 27, 2021 Share Posted February 27, 2021 V 80.000km na 4,5 roku staré Octavii totálně vyrezlý zoxidovaný krycí plech kotouče vpředu - včera se při jízdě ohlásil hlučným kraválem. Do druhého krytu jsem přes disk poklepal a drží taky už jen silou vůle, takže to vezmu rovnou na obou stranách. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romaxik Posted May 23 Share Posted May 23 Ahoj, když budete měnit ten plech za kotoučem - musí se sundat kotouč. Ale otázka je - stačí sundat držák třmenu a tím i sundat celý třemen s destičkama, nebo se musí sundat třmen, destičky, držák třmenu a půjde ten kotouč vyndat? Kdybych měl v híji destičky, měnil bych to komplet, kotouč, desky, plech, ale desky jsou ještě na 50procentech a přijde mi to škoda. Díky za rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SROTTY Posted May 25 Share Posted May 25 Záleží jak jseš šikovný. Někdy stačí sundat komplet držák i s brzdičem a destičkama, někdy to musíš rozebrat jednotlivě. Ale pokud se brzdy dlouho nerozdělávaly kvůli údržbě (měly by se co dva roky rozebrat, očistit a promazat), tak bych doporučil do rozebrat jednotlivě a při té příležitosti to hned i pročistil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajtaš Posted May 25 Share Posted May 25 Čaute, Nejdem zakladať novú tému.. Budem meniť brzdy, konkrétne vpredu, priemer 288mm. Pozeral som dielenskú príručku, a tam píšu že skrutku držiaka strmeňa treba dotiahnuť na 200nm, není to veľa? Neviem či to je preklep, alebo sa mám držať toho, čo je v priručke. Ide o Octavia Combi III 2.0Tdi 110kw DSG 2016. Dík :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted May 26 Share Posted May 26 Před časem sem dělal Yetiho a má to podobně, překlep to není :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pajtaš Posted Tuesday at 04:09 PM Share Posted Tuesday at 04:09 PM Takže brzdy vymenené, dotiahnuté na 200nm, ako písali v manuáli :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted Tuesday at 04:32 PM Share Posted Tuesday at 04:32 PM Všichni jsme ti drželi palce ! :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romaxik Posted Tuesday at 04:33 PM Share Posted Tuesday at 04:33 PM Mně se ještě nepodařilo subndat kotouč. Destičky šly sundat i s držákem brzdiče a zase v klidu nandat zpět, ale kotouč ne a ne povolit :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted Tuesday at 04:44 PM Share Posted Tuesday at 04:44 PM Tím myslíš ten pidi šroub, nebo je přirezlý kotouč k náboji ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romaxik Posted Tuesday at 04:48 PM Share Posted Tuesday at 04:48 PM kotouč na naboji. Šoubek šel dobře Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudetak Posted Tuesday at 04:51 PM Share Posted Tuesday at 04:51 PM Já sem použil sprej - uvolňovač šroubů a nastříkal to přes otvory pro šrouby, kladivo bych z důvodu nepoškození ložiska použil až jako poslední prostředek :- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romaxik Posted Tuesday at 04:52 PM Share Posted Tuesday at 04:52 PM já použil povolovač, ale jen na středový kroužek. Zkusím tedy i ty otvory pro šrouby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts