rickdanger Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 Ahoj, minulý rok jsem výhodně koupil téměř nového Superba s výrobou 04/2019, ale bohužel pouze s výbavou Active plus. Mohl by mi někdo z odborníku přiblížit co by obnášelo dodělání elektrických sedaček? Přemýšlel jsem nad koženými sedačkami s odvětráním (popřípadě Alcantaru). Vím, že bych musel měnit i ovládací panel klimatizace kvůli ovládání vyhřevu. Bylo by potřeba vyměnit i nějakou jednotku? Např. BCM? Mohl by mi někdo poslat schémata zapojení? Bohužel jsem nenašel ani v angličtině elektrická schémata v rámci DP. Je mi jasné, že bude potřeba i dokódování... Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 Bcm asi měnit nebudeš muset, schémata najdeš po zaplacenem přístupu na erwinu... Zbytek je jenom drátování a kódování... Vyhrev řídí panel Klimt a odvětrání asi taky. Nedíval jsem se na to... Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 Sehnat kožený interier a ještě s větráním nebude levná záležitost. Sedadla jsou každopádně jiná než u Active nejen el. ovládáním, ale i rozměry, resp. tvarováním. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 17. Únor 2020 Sdílet Vloženo 17. Únor 2020 to jo ale kolejnicky jsou stejne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rickdanger Vloženo 18. Únor 2020 Autor Sdílet Vloženo 18. Únor 2020 Já se hlavně obával, že tam můžou být nějaké změny... viz např. nastavování sklonu světel, už se dělá pouze přes rádio.. A jestli by to v Erwinu bylo aktualizováno i pro můj ročník výroby.. Pokud bych sháněl starší sedadla, např z Mihocar.. tak zda budou kompatibilní i z ročníku 2016 atp :). Měl jsem elektrické sedačky ze Superba 2 ve fabii a bylo to super, hlavně elektrická bederní opěrka.. proto celkově nad výměnou uvažuji. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p2p Vloženo 18. Únor 2020 Sdílet Vloženo 18. Únor 2020 Mám full kožené ventilované sedačky i s pamětí... Naštěstí to na sup3 řešit nemusím... Od mé 16 do mě 19 je zapojení stejné...Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 18. Únor 2020 Sdílet Vloženo 18. Únor 2020 Zkus ferdu, rolbaře a další. Ti by ti to mohli udělat a trefit se přesně do potřebných dílů. Sedadla jako taková by měla být (mezi jednotlivými MR) stejná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavesMan Vloženo 16. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2021 Ahoj pánové, co by obnášelo dodělat paměť k sedačce spolujezdce? Mám obě kožené, vyhřívané, větrané, ale pouze sedadlo řidiče má paměť. U sedadla spolujezdce je namísto tlačítek jen plastový "výlisek". A v seznamu jednotek je samozřejmě jen 1 jednotka s pamětí - pro řidiče. Selský rozum říká, že by se musela koupit ještě jedna jednotka paměti sedadla 5Q0 959 760 A, potom ještě tlačítka ovládání, což by mělo být 5E0 959 769, pro které by se muselo vyříznout místo namísto toho výlisku v plastu sedadla. A dál? Něco mi říká, že ta jednotka by se měla napojit na CAN sběrnici a kabely tam zřejmě nebudou, co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
japok Vloženo 17. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2021 Je potřeba vyměnit cele sedalo jelikož v sedačce bez paměti nejsou motory se snímači polohy. Pak samozřejmě připojit na CAN a nakódovat. CAN vodiče tam určitě nejsou. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.