Publikováno Květen 2, 20205 r Na fábii RS se nám začala ztrácet chladicí kapalina, po zahřátí jde z výfuku bílý kouř který je po kapalině cítit. Kapalina je naprosto čistá, žádná pěna, či plovoucí nečistoty. Žádná bílá pěna v oleji, hladina oleje stále stejná. Předpokládám problém s těsněním pod hlavou, samotnou hlavou, nebo turbem, možná praská vložka? Má někdo stejnou zkušenost, nebo dokázal by někdo poradit, jak problém blíže lokalizovat? Díky
Květen 2, 20205 r V nádobke na chladiacu kvapalinu máš tlak ? resp. vystúpa hladina napr. z min na max ? Začal by som asi otestovaním prítomnosti výfukových plynov v chladiacom systéme, ak tam budú tak bude treba dať dolu hlavu a bližšie pozrieť kde to tečie.
Květen 2, 20205 r Je na to taká testovacia nádobka niektoré servisy to majú. Najlepšie sa spýtať v servise. Niečo takéto https://www.lemaxsk.eu/tester-na-meranie-uniku-CO2-do-chladiacej-sustavy-asta-a-1025b Inak koľko sa ti stráca na koľko km ?
Květen 4, 20205 r Autor Zjistil jsem, to tak, že začal jít bílý kouř z výfuku, po kontrole kapaliny byla voda na minimu. Dolil jsem, ale už dále neprovozoval. Jen nastartoval a počkal než se motor ohřeje- beze změny, zase jako lokomotiva?. Takže ztrátu na km říci nedokážu. Včera jsem vyloučil závadu na turbu- odpojil jsem jej od oběhu a propojil průhlednou hadičkou. Při nastartovaném motoru bylo vidět kolující bublinky, po ohřátí opět bílý dým.
Květen 4, 20205 r Autor Nebo prasklá hlava u výfukového kanálu. Tady už moc moznosti nezbývá. Podívám se do toho...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.