Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ahojte, neviete niekto, či je možné dodatočne dokódiť alebo aktivovať Emergency assist?
Plus aké sú na neho HW požiadavky aby to vôbec bolo možné? Napáda mi toto:

- Adaptívny tempomat,

- čítanie značiek,

- side assist

Minimálně musí být kapacitní volant, takže smolík, je to to samý jako travel assist, bez kapacitního volantu to prostě a jednoduše nemůže fungovat 

Upraveno od ladik1983

ok, Kapacitný volant je riešiteľná vec.

Okrem neho a vecí spomínaných vyššie je tam ešte niečo?

V minulosti som niekde zaregistroval zoznam vecí, ktoré vie dokódovať autorizovaný servis. Neviete pls kde to bolo? Neviem to nájsť. Prípadne nemá niekto aktuálny zoznam? Vďaka.

Moje zkusenost s autorizakem u O4: vypnuti akustiky pasu, zadni svetla pri dennim sviceni, tocivy moment, kw, tlak turba

Upraveno od Tomas_cz1

Autorizak ti nakoduje max. zadní světla při denním svícení. 

Upraveno od ladik1983

@ladik1983Autorizák toho nakóduje klidně víc (viz co psal @Tomas_cz1a co mám taky info od pár lidí). Btw ten kapacitní volant na Travel Assist? Podle všeho Travel Assist potřebuje zaznamenávat pohyb volantu (zpátky se jej pouze dotknout nestačí), tak si tím kapacatním nejsem jistý.

Ďakujem, tie zadné svetlá pri dennom svietení by sa mi páčili, môže to mať vplyv na výdrž/životnosť batérie? Alebo je to zanedbateľné?

@Škodov_KÁR Vliv na baterku/spotřebu bude naprosto zanedbatelný... přední denní svícení má určitě vyšší odběr... 

31 minutes ago, xmenadis said:

@ladik1983Autorizák toho nakóduje klidně víc (viz co psal @Tomas_cz1a co mám taky info od pár lidí). Btw ten kapacitní volant na Travel Assist? Podle všeho Travel Assist potřebuje zaznamenávat pohyb volantu (zpátky se jej pouze dotknout nestačí), tak si tím kapacatním nejsem jistý.

ja si tiež nie som istý, či kapacitný volant je nevyhnutný pre emergency assist funkciu.

Dôležitejšie je, či sú tam potrebné ešte nejaké iné HW prvky okrem mnou vyššie spomenutých, bez ktorých by to nešlo.

Donedávna som si myslel, že je tam potrebný aj Park assist (predpokladám, že to pridáva 4 akustické senzory na boky auta navyše). Ale zrejme to tak nebude, pretože u superba vie človek mať emergency assist aj bez park asistenta, viď screen z sk cenníka

2023-03-29 10_35_14-Skoda_Superb_cennik.pdf — Mozilla Firefox.jpg

před 14 minutami, xmenadis napsal:

Ne podle všeho, ale podle někoho, a ten někdo, kdo má travel assist a nemá kapacitní volant, tak musí pořád točit volantem, ten kdo kapacitní volant má tak se stačí volantu dotknout 

Emergency assist se aktivuje, pokud vozidlo rozpozná, že řidič delší dobu nedrží volant, a to pozná pouze z kapacitního volantu, a když ho prostě nedržíš delší dobu tak auto samo zastaví 

@ladik1983Cajk, to schválně pořádně vyzkouším, protože Travel Assist mám normálně z výroby, takže by kapacitní měl být.

Ti co mají problémy s tím, že musí točit pořád volantem při travel assistu nemají kapacitní volant (takže pravděpodobně chyba ve výrobě, že nebyl osazen kap. volant) a jedině reklamovat 

nech je ako chce, práve si potvrdil, že kapacitný volant nie je nevyhnutný komponent pre emergency assist, keďže to ide na oboch (aj keď menej komfortne).

Moja otázka znela, aké HW komponenty sú nevyhnutné

Upraveno od trixen

Ty nepotřebuješ nic, jenom nakodovat 😉

Dá se spolehlivě poznat kapacitní volant? Mimo to "muset/nemuset točit"? Vizuální rozdíl?

Borci,

poradite jak nakodovat druhy pohled kamery jako default? V 90% vyuzivam sirokouhly pohled a musim vzdy prepinat pri couvani. Dik😉

• 2 týdny později...

Najde se tu někdo z Prahy a okolí kdo by mi uměl vypnout soundgenerátor u iV? 

Tak jsem taky pořídil OBD11. Hned jsem vyzkoušel RS vzhled a funguje vše. Teplotu oleje ukazuje od 50°C. Za mě good 👍🏻

20230415_120416.jpg

4 hours ago, ladik1983 said:

Tak jsem taky pořídil OBD11. Hned jsem vyzkoušel RS vzhled a funguje vše. Teplotu oleje ukazuje od 50°C. Za mě good 👍🏻

20230415_120416.jpg

Závidím. Mě se zobrazí jen ta statická horizontální stupnice, ale bez čísel a bez indikace aktuálních otáček (viz foto níže z webu). Bohužel nejsem sám. Psal jsem na podporu OBD, tak uvidíme.

Ještě mi nezafungovalo vypnutí pípání při otevření dveří s nastartovaným motorem a indikace stupně větráku při klimě na Auto.

obd.jpg

Upraveno od Bubaq

A kodoval si to přes aplikaci? Já to dělal přes aplikaci a to by mělo být bez problémů. Jinak ten tvůj vzhled je trochu jiný než můj. Nevím jestli je to modelovým rokem (mám MR2021, kde je ta novější grafika) a nebo tím, že tys kodoval přes long. 

Jinak to pipani se chystám taky dodělat a určitě půjde jen při vypnutém motoru, ale aspoň něco. A ta indikace stupně větráku si myslím, že je aktivována z výroby (podle mě to je jen v těch třech stupních výkonu, což je indikováno prázdnýma listama větráku nebo napůl a nebo plnýma) 

Vypnuti akustiky funguje jen pri vypnutem motoru a je jedno, zda to upravis pres app nebo dlouhe kodovani. U me dale nefunkcni: green score, g-meter, lap counter, ventilator v rezimu auto.  Jj a teplota oleje az 50+ RS mod jsem delal pres app a funkcni. 

Upraveno od Tomas_cz1

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.