Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Dobrý den,

je normální, že chladící kapalina v nádobce bublá? Nejen po vypnutí motoru, což jsem pochopil že je správně, ale když je auto zahřáte a nastartované, tak voda v nádržce bublá (nebo silně poskakuje, jako kdyby otřesama, ale nádobka jako taková se netřese).

1,2 TSI 77kw Rapid 

Doplním ještě, že kapalina neubývá... Jen tak zlověstně bublá

Editováno: , autor: Pendav
Vloženo (editace)

Já dolejvat ani nepotřebuju, voda vůbec nechybí, je pořád přesně na MAX ukazatel.

Problém je, předpokládám tedy že je to problém, že je v nádobce s chladící kapalinou vidět "bubliny,vlnky,pohyb". Zkusil jsem studené auto nastartovat a hned to začalo uvnitř poskakovat, otevřel jsem nádobku na chladící kapalinu a jakoby to do nádobky zeshora neustále přitéká -> dělá kapky a vlnky a proto to vypadá, že voda bublá. Auto krásně i po 2 hodinách jízdy drží 90 stupňů. Ale po otevření kapoty mě to vylekalo (buď jsem se toho nikdy nevšiml, nebo novinka).

Celá moje otázka tedy zní: Je toto normální? Že do nádobky neustále teče z "přepadu" chladící kapalina (jako lajk to chápu tak, že se tlakem vrací z oběhu).

Editováno: , autor: Pendav
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo (editace)

Taky by mě zajímalo... Mám to samé na Fabii (2013)tsi 63kw...a nevím jestli je to v cajku... 

Na předchozí Fabii taky tsi 63kw akorát rok 2010 mi můj dobrý mechanik řekl že je to v pořádku ale tady u té nové Fabie je někdy to bublaní slyšet i v interiéru... 

Editováno: , autor: Jardik69
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Tak jsem dnes volal mechanikovi a že se mi na to příští týden podívá... Respektive se o tom pobavíme... 

Opravdu se s tím nikdo nesetkal? Mám to samé co popisuje kolega nademnou... Zaráží mě že se to zahřívá úplně normálně a drží teplotu jak má... Třeba to bude nějaká kravinka....já s tím už jezdím asi 4měsíce a najeto cca 3tis km (od koupi) každopádně pak dám vědět jak jsem dopadl... 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...