Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Přidám se se svou troškou pro zpochybnění 45litrové nádrže. Dnes při dojezdu 50 km se po první cvaknutí natankovalo 46,2 l. S dojezdem kolem 0 km tankuju kolem 47-48 l. Zatím jen jednou jsem jel necelých 10 km po rozsvícení nulového dojezdu a to jsem natankoval lehce přes 50 l.

Když vezmu analogii ke své předchozí OIII, která měla 100% 50l nádrž, tak ty natankované litry vs dojezd plus mínus sedí. OIII měla poměrně velkou rezervu po rozsvícení dojezdu 0 km, takže jsem s ní běžně bez ohledu na spotřebu jezdil 20 km po nule, To jsem pak běžně tankoval kolem 52 l. Rekord byl myslím kolem 40 km, ale to byla ultramega eko jízda.

Takže z tohodle pohledu se OIV jasně jeví jako auto s 50l nádrží. Což je jedině dobře. 60l by jí slušela ještě víc a 75l by byl sen :-).

ale sú aj modely O4 so 45L nádržami.

70L (natankované 72) som mal na jendnom z predošlých áut. To ukazovalo v jednom momente dojazd asi 1350km. Takže na Gargáno bez tankovania. Realita po nočných diaľniciach bola dve tankovania, či lepšie povedané doplnenie paliva. to nebolo samozrejme do prázdna.

• 4 týdny později...

Tak já určitě nemám 45L nádrž, protože když mám dojezd okolo 50km (což znamená v nádrži zbývají tak 3L) tak jsem schopen natlačit do auta okolo 50L benzínu.

V techničáku to nemám.

Dnes dojazd 5 km a natankované do vypnutia pištole 48,5 l. 

• 2 roky později...

tak velikost palivové nádrže je pro mě také velká neznámá a nikde jsem nedohledal jasný údaj, ani v návodu k obsluze. Vždy rozmezí od do. U předešlých aut jsem jasně věděl, že se tam vejde 45 l, 42 l atd. Ale tady....

Včera jsem bral plnou - při dojezdu 90 km jsem dotankoval 47,3 l benzinu (první cvaknutí pistole).

V manuálu je pro diesely:

Objem palivové nádrže

Přibližně 45 l, z toho 6 l jako rezerva.

Pro benzínové motory:

Objem palivové nádrže pro vozy s pohonem předních kol

Přibližně 45 l nebo 50 l (podle typu motoru), z toho 6 l jako rezerva.

Objem palivové nádrže pro vozy s pohonem všech kol

Přibližně 55 l, z toho 6 l jako rezerva.

Objemy nádrže jsou uvedeny i v katalozích OIV. 50 litrů tam má jen RS.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.