lipisak Vloženo 29. Září 2020 Sdílet Vloženo 29. Září 2020 Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na Vaší zkušenost s couvací kamerou na Octavia IV liftback. Mám jí 2 měsíce a zjistil jsem, že v noci je v podstatě úplně nepoužitelná. Nevím jestli je to chyba mého kusu, nedostatečné couvací osvětlení nebo jiný problém, ale ve tmě na kameře není vidět téměř nic. Pomůže pouze přišlápnutí brzdy, kdy se občas něco objeví. Couvací LED mi svítí správně, tím to nebude. Jaké jsou Vaše zkušenosti s couvací kamerou? Než se budete ptát: - nastavení kamery (jas, ...) mám na maximum - kamera je čistá - ve dne mi přijde zobrazení normální - s klesajícím světlem (v současné době cca od 18:30) to začne být dost bída. Díky J Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hellou Vloženo 29. Září 2020 Sdílet Vloženo 29. Září 2020 Jo. V noci nebo už za šera tam nejde vidět vpodstatě nic, to mám taky ta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipisak Vloženo 29. Září 2020 Autor Sdílet Vloženo 29. Září 2020 Zajimavy, ze v koncernu to resit umi - u Tiguana je to videt uplne paradne. Asi zkusim zajet do servisu, co mi k tomu povi. Nerikam, ze nedokazu ve tme zacovat na zrcatka, ale myslim, ze tohle uz kamery umi dlouho a bude to jenom otazka nejakeho nastaveni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgius Vloženo 4. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2020 ta kamera za snížených světelných podmínek ne-funguje. Dělám to stejně, buď si přisvítím brzdami, ale spíš jedu na zrcátka. Nemyslím si, že to nějakým nastavením změníš. Protože ten obraz i za světla není nic moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgius Vloženo 4. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2020 V 29. 9. 2020 na 14:54, lipisak napsal: Zajimavy, ze v koncernu to resit umi - u Tiguana je to videt uplne paradne. Asi zkusim zajet do servisu, co mi k tomu povi. Nerikam, ze nedokazu ve tme zacovat na zrcatka, ale myslim, ze tohle uz kamery umi dlouho a bude to jenom otazka nejakeho nastaveni. je to o ceně, to co má Tigi nedostane Octavie - ta dostane co Wolfsburg dovolí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 21. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2020 Možná by v rámci koncernu mohly být ty kamery zaměnitelné? Nebylo by možné ji vyměnit za nějakou citlivější? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipisak Vloženo 21. Říjen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Říjen 2020 Nevim, porad se mi nechce verit, ze v roce 2020 montuje Skoda do Octavie kameru, ktera nic nevidi. Asi dojedu do servisu, co mi k tomu povi tam. Neverim, ze to neni otazka nejakeho nastaveni software... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 21. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2020 V noci při umělém osvětlení, kdy v zrcátkách vidím, tak kamera u mé O4 (style plus) už nevidí nic. To je realita, žádný výmysl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipisak Vloženo 21. Říjen 2020 Autor Sdílet Vloženo 21. Říjen 2020 Ja vím. To jsem tady taky psal, když jsem vlákno zakládal. Jenže se může stát, že kamera by to zvládla, ale software nedovolí další zesvětlení. Kvůli tomu píšu o servisu nebo upgrade softwaru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Vloženo 21. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2020 Podle mě je to pouze malou citlivostí kamery.... respektive čipu v kameře. V každém případě dej prosím vědět, co Ti v tom servisu řekli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgius Vloženo 24. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2020 No, ber to tak, že automobilka tlačí na dodavatele kvůli každému centu (!) a HW verze se liší auto od auta (třeba Tigi vs OIV), na druhou stranu nově představená auta na MQB budou mít stejnou. Je otázka jak se ta kamera chová v Golfu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jedlička Vloženo 14. leden 2022 Sdílet Vloženo 14. leden 2022 U Tiguana mĕ píše couvací kamera není k dispozici. Jednou to funguje a najednou zase ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo 14. leden 2022 Sdílet Vloženo 14. leden 2022 (editace) Mohu srovnat na první pohled stejnou kameru u Kamiqa a u O4, obojí style + paket s couvací kamerou. Kamiq měl vyblitý obraz, který nešlo spravit ani ruční úpravou barev, v noci bylo vidět jen kousek za auto, ale obraz byl neskutečně plynulý (vysoká obn. frekvence patrně na úkor rozlišení). O4 má za světla přirozené barvy, obraz je ostrý (vyšší rozlišení), není tak plynulý a řekl bych, že v noci je vidět +- stejně. Při sešlápnutí brzdového je vidět několik metrů, při couvacím světle sotva 2. Se slzou v oku vzpomínám na park. kameru u O3, která měla pěkné barvy a dobrou viditelnost i v noci (možná dáno rozměrnými couvacími světly). Editováno: 14. leden 2022, autor: mobil-man Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 14. leden 2022 Sdílet Vloženo 14. leden 2022 (editace) Já mám lepší zkušenost, neboť mám top led zadní světla a jejich součástí není jen jedno couvací světlo, ale po jednom na každé straně. Takže po doladění ručního nastavení jasu je to i v noci úpně v pohodě. Liftback Octavia Style PLUS, Webasto, 2,0 TDI 110 kW DSG Editováno: 14. leden 2022, autor: Zzzzz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo 18. leden 2022 Sdílet Vloženo 18. leden 2022 Tak jsem se na to zaměřil v úplné tmě, jakmile zapne zadní kamera, nejdříve je tak 1-2 vteřiny obraz tmavší, ale pak se projasní a díky zadním couvacím světlům naprosto v pohodě viditelnost několik metrů. Chce to mít zadní top led. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo 3. Únor 2022 Sdílet Vloženo 3. Únor 2022 (editace) Potřebuji pomoct ci profackovat. Nemůžu najít tlačítko pro ostřik zadní kamery. Vím, že ostřik funguje spolu s ostřikem zadního skla - zadní stěrač s ostřikem mám a kamera také ostřikuje. Podle návodu by však mělo být možné provést ostřik i tlačítkem na displeji infotaimentu. Na 100 % si pamatuji, že toto tlačítko jsem tam viděl při spuštěné kameře, ale teď ho nemohu za žádnou cenu znovu najít. Kde přesně hledat tlačítko ostřikovače zadní kamery? Ve spuštěném parkovacím asistentovi to prostě nevidím, ale mám za to, že to tam předtím bylo. Viz návod: A zde obrazovka, kde mělo být to tlačítko, ale evidentně není a v návodu ho zapomněli smazat. Editováno: 3. Únor 2022, autor: mobil-man Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 3. Únor 2022 Sdílet Vloženo 3. Únor 2022 (editace) v menu infotaimentu pod nastavením jasu.... našel a opravdu ostřikuje přes kliknutí na ikonu i bez výbavy zadního stěrače, jen je potřeba mít zařazenou zpátečku. Editováno: 3. Únor 2022, autor: Zzzzz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 3. Únor 2022 Sdílet Vloženo 3. Únor 2022 (editace) psali jsme si o tom v jiném vlákně Editováno: 3. Únor 2022, autor: Zzzzz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo 3. Únor 2022 Sdílet Vloženo 3. Únor 2022 (editace) No a přesně tam to nemám. Zkoušel jsem to pouštět jak přes tlačítko asistenta, tak i přes zpátečku a v nastavení jasu je jen nastavení jasu, barev, kontrastu. Navíc je to provedeno v trochu odlišné grafice :-D Viz fotky Já mám fakt za to, že jsem to tam viděl a říkal jsem si právě, že to je fajn věc, když mohu ostřikovat, aniž bych spouštěl zadní stěrač. Jestli to zmizelo v rámci nějaké aktualizace, nebo je to bug, to nevím. Každopádně mi ostřik funguje přes páčku spolu s ostřikem zadního okna. Editováno: 3. Únor 2022, autor: mobil-man Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nocturnal Vloženo 4. Únor 2022 Sdílet Vloženo 4. Únor 2022 Pokiaľ máš zadný stierač, tak to máš v menu, ale nefunkčné, ostrek zadnej kamery spustíš len ostrekovačom zadného okna. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smire Vloženo 4. Únor 2022 Sdílet Vloženo 4. Únor 2022 V menu infotaimentu to nemám ani ja, ale mám zadný stierač, takže mi to ani nechýba. Keď budem chcieť umyť kameru, určite radšej použijem páčku stierača ako sa pracne preklikávať do menu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo 4. Únor 2022 Sdílet Vloženo 4. Únor 2022 ... psal jsem, že mám výbavu BEZ zadního stěrače ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
smire Vloženo 4. Únor 2022 Sdílet Vloženo 4. Únor 2022 Ja som reagoval na Mobil-mana, ten zadný strierač má. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mobil-man Vloženo 4. Únor 2022 Sdílet Vloženo 4. Únor 2022 No ano, mám, ale většinou potřebuji umýt jen kameru, ne celé zadní okno. Kamera počůrá jen nárazník, ostrik zadního okna celý zadek. Každopádně, je to vlastnost, nikoliv chyba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.zez Vloženo 7. Srpna Sdílet Vloženo 7. Srpna Ahoj. Řešil jste někdo blikající obraz na zpětné kameře ?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.