Delphin Vloženo 2. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2020 Zdravím, měl někdo z vás už možnost jezdit s novým motorem 2.0 TDI 147 kW? Jaký je ve srovnání se starším 140 kW se 7st DSG a se současným 110kW EVO? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanmar Vloženo 4. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 Pokud ti to trochu pomůže tak v testu tohoto motoru v jiném modelu koncernu - konkrétně VW Tiguan (verze 4x4x s DSG) jenž dělal redaktor SM bylo mimo jiné : "Proti předchozí jednotce se 140 kW má novinka navrch v každém ohledu. Zlepšila se kultivovanost chodu i odezva v nízkých otáčkách. Nástup točivého momentu je plynulejší, a především motor lépe kooperuje se sedmistupňovou převodovkou DSG, která už tolik neváhá s případným podřazením. Subjektivně se dynamika od předchozího motoru dramaticky neliší, pružnost se však zdá být lepší. Celková spotřeba za celý test (u nového a nezajetého vozu) je podle našich zkušeností zhruba o 0,3 l/100km lepší než u předchůdce." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OCTA75 Vloženo 4. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 Děkuji stanmarovi za tuto recenzi. Také uvažuji o koupi tohoto motoru a zatím jsem nic nenašel, takže díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 4. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2020 Taky díky. Vypadá to nadějně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracudakb Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 Mám ho objednaný s výrobou první týden v prosinci, tak můžu pak poreferovat 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 9. Listopad 2020 Autor Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 Těším se. U mě to vypadá tak na červen. Sám mám zatím jen přímé strovnání mého 140 kW 4x4 s 7st DSG a staršího 140 kW předokolky s 6 st DSG a bylo to zajímavé, už jsem to tu někde psal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 Tak už by ten motor mohl jet lépe než 135 kW verze v OIII, protože ta jela lépe než 140 kW varianta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracudakb Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 Já mám aktuálně Kodiaq 110kw DSG předokolka a Kodiaq 140kw 4x4 DSG. Za mě jsem spokojenější s 110kw. Tak jsem zvědavý na Superb s evo verzí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal z Vloženo 9. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2020 (editace) Moc toho o TDI 147kW není tak jen pro zajímavost ten samý motor s AUDI, kde už funguje 2 roky : https://www.garaz.cz/clanek/audi-a6-avant-40tdi-jedno-z-nejlepsich-kombi-na-trhu-21001638 https://autobible.euro.cz/test-audi-a6-40-tdi-2-0-tdi-ea288-evo/ https://www.novinky.cz/auto/clanek/test-audi-a6-40-tdi-quattro-prekvapive-nejlepsi-motorizace-40295098 Audi je těžší takže hodnoty jsou mírně zkreslené. Například zrychlení 7,8 vs 7,3 u SIII Editováno: 9. Listopad 2020, autor: michal z Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OCTA75 Vloženo 11. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2020 Díky všem. Každá recenze dobrá. U Audi je to asi soft. jinak upraveno (má 150 Kw), ale možná se pletu. Osobní zkušenost bude k nezaplacení, pokud dá recenzi baracudakb, jen dobře, už se těším. Uvažuji o RS s tímto motorem, jen bych nechtěl udělat chybu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato241 Vloženo 11. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2020 (editace) Toto by mal byť tiež ten istý motor, ale má o 20Nm viac v porovnaní s Octaviou :-/ -> https://www.youtube.com/watch?v=gwQYdWfCBUA Editováno: 11. Listopad 2020, autor: mato241 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracudakb Vloženo 11. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2020 @OCTA75 jasně dám, uvidíme, jestli se nezpozdí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HonzaKo Vloženo 11. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2020 V 9. 11. 2020 na 11:11, baracudakb napsal: Mám ho objednaný s výrobou první týden v prosinci, tak můžu pak poreferovat Kdy jsi objednával? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracudakb Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 Prakticky hned jak šel objednat 147kw. Začátek září Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor111 Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 Ahoj, máte někdo údaje o spotřebě tohoto motoru dle měření WLTP? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mato241 Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 @Libor111 na stránke skoda-auto.de majú WLTP v konfigurátore Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kelso Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 si to mohol rovno napisat ze je to 4,6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal z Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 Tak dneska krátké svezení s TDI 147kW. Na rozjezdy ve městě je lepší, dynamika mimo město stejná nebo spíš horší ( protože 7DSG oproti 6DSG ) oproti mému TDI 140kW. Na větší hodnocení bych potřeboval víc času. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracudakb Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 Půjčili ti někde předváděčku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal z Vloženo 13. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2020 V servisu. Autosalony jsou zavřené :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracudakb Vloženo 21. leden 2021 Sdílet Vloženo 21. leden 2021 Tak nakonec jsem si auto přebral až včera, kvůli nedostatku volantů se zdržela výroba. První dojmy k motoru: Jel jsem trasu Olomouc -> Brno -> Hradec Králové. Jezdil jsem i po městech celkem dost. Motor zcela syrový. Takže jsem ho netrápil úplně stylem brzda-plyn a vysokými otáčkami. Snažil jsem se do 3500. Dálnice tempomat 140kmh, občas lehké pčidání, okresky tempomat 120kmh. Město na travel assist. Velice mě překvapila finální spotřeba 4,6l/100km. Na to, že je zima, nezajetý motor, ventilace s vyhříváním sedaček, klima, volant vyhříval, zrcátka apod. tak super výsledek. Nejednalo se o žádný ekonomický pokus. Normální předjíždění, Jen jsem tolik nevytáčel motor. Jen doplním, na dálnici Olomouc->Brno při tempomatových 140km spotřeba 5,9l Porovnání s podobnými motory, Kodiaq 4X4 140KW 7A a Superb 140kw 6A(v tom mám jen cca 150km). motor je daleko tišší, žádný traktor asi nejvýraznější věc - žádný turbo lag - motor ihned zrychluje, převodovka nezahálí tah je cítit již odspodu, Kodiaq např do 1900 otáček byl jak totální mrtvola žádné škubání, velmi hladký chod převodovky Zatím jsem víc, než spokojený, samozřejmě uvidíme z dlouhodobějšího pohledu, budu průběžně aktualizovat 1 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luk2015 Vloženo 21. leden 2021 Sdílet Vloženo 21. leden 2021 Baracudakb, děkuji za informace. Já bych měl superba s tímto motorem přebírat do 2 týdnu, tak jsem zvědav. Tvoje hodnocení vzbuzuje ve mně optimizmus. Ze zajímavosti - auto jsem objednával v polovině listopadu a bylo potvrzené na polovinu dubna. Minulý týden jsem dostal informace, že už je vyrobeno a čeká na transport k dealerovi :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracudakb Vloženo 21. leden 2021 Sdílet Vloženo 21. leden 2021 Tak já půlka září a dodání 20.1. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baracudakb Vloženo 22. leden 2021 Sdílet Vloženo 22. leden 2021 Drobný update, dnes Hradec Králové -> Pec pod Sněžkou -> Hradec Králové. 4 lidi v autě a kufr věcí. Tam jsme hodně spěchali, takže svižné tempo, ale stále jsem se snažil držet do 3500 ot. kvůli zajetí motoru. Celková spotřeba 5,3l, motor opravdu velmi hladký v řazení i zátahu. Zatím ho hodnotím, jako nejlepší z motorů co jsem měl na delší ježdění(3000km+) Kodiaq 110kw 7AT Octavia 3 FL 110kw 6AT Kodiaq 140kw 4X4 7AT Passat 176kw 4X4 7AT 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Delphin Vloženo 24. leden 2021 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2021 Díky za info. Máš předokolku nebo 4x4? Ja si ještě 15 - 20 týdnů počkám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.