Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
On 6/28/2021 at 5:29 PM, Lesss said:

Zdravim, mam O4 s 1,5 TSI od minuleho tydne a spotreba se pohybuje uplne jinde. Jezdim denne cca 20 km do prace a zpet (cast okresky, cast dalnice) a abych se dostal pod 8l, tak musim jet jako snek. Kdyz jedu svizneji, tak jde spotreba k 9l. Zralo vam to taky tolik, kdyz to bylo syrovy? 

Lidi, prosím netrapte spotřebu prvních 3000km. "Aj Oktávka je len človek".

Dúfam sa snažíš jazdiť podľa "šípkoradcu" t.j. 1200 ot/m preradiť vyššie a štart/stop na prvej križovatke po naštartovaní.

• o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

zdravím, 

průměrné spotřeby za 8 měsíců používání - 1,5 TSI e-tec DSG 

První etapa - zajíždění 

Druhá etapa - léto

Třetí etapa - zima 

K chybám: 

- 1x v servise na reflash 

- sem tam hází chybu DSG - chyba převodovky

- sekání  systému ale hlásit nemusím...

- sem tam nefunkční kessy 

- chyby front assist nedostupný) a velmi častá detekce překážek tam kde nejsou

- mizení uložených kontaktů ze systému

- po nastartování extrémní prodlevy systému

-

Snímek obrazovky 2021-12-27 155601.png

• o 2 týdny později...
Vloženo

U mě po 9000 km to dle skutečné spotřeby dělá 6,2-6,6l /100 km. Počítač +- 0,2l kecá. Spotřebově nejezdím, ale taky na to bůh ví jak nešlapu. Kombinace města, dálnice i okresky. Delší trasy. Manuál.

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Mně podle MySkoda (filtr Jízdní data "dlouhodobě") ukazuje spotřebu na letních gumách 5,3 a na zimních 6,2 l/100km. Krátké jezdím minimálně. Budu teď přezouvat, tak jsem zvědavý, zda ta spotřeba zase spadne.

Vloženo

Tak tempomat nepoužívám a spotřeba podle tankování vychází. Ty 4l je pravda že od Písku po D4 jsem jel okolo 110-120. Včetně okresek průměr 73km/h trasu 175km dlouhou se nedá šudlat na spotřebu asi tak.

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ta spotřeba nic neříká o stylu jízdy, průměrné délce trasy, vlivu počasí. Já osobně považuje spotřebu do 6,4l za dobrou. Jak jsem tady už někde psal, moje spotřeba se například liší mezi letní a zimní sezónou cca o 1l. Určitě záleží i na obutí.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

musím tiež pochváliť, za 40 dní 8200 km, priemer mimo mesto vždy cez 100kmh (ale to nie je zďaleka len autostrada ale bežné cesty 1.tr) a spotreba 6,78L je tak 2 litre menej ako u predošlého auta. Pravda menej o 50HP. ale aj pri diaľnici 160-170kmh je spotreba okolo 7.5-7.7. Výhodou je u M6 nízko položená 6-ka, sice nemožno s ňou predbiehať ale pre ustálenú jazdu na diaľnici fakt nemá chybu.

Toto je bez debaty dobrá hodnota. Jazdiť za 5L okresky sa dá bez väčšej námahy.

• o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...