fx99 Vloženo 16. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2021 ahoj pls ktera barva kabliku na prisvitu je + ke ktere pripojim modrej kablik dinamickeho blinkru ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Taffy Vloženo 28. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2021 @fx99 již jsme vyřešili spolu :)) .. ale info i pro ostatní jedná se o oranžový kabel (+) .. černo/modrý kabel je (-) 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 4. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2021 (editace) V 29. 12. 2020 na 18:02, guest100 napsal: Jedná věc jsou značky a druhá věc je homologace. Jak tady někdo psal, na těch od Číňana značky jsou, ale je to jako s tím papírem, který snese všechno, v takže to vůbec nic neznamená. Takže asi první info a zkušenost s dynamickými blinkry ve zpětných zrcátkách po/při dopravní nehodě, alespoň co jsem se kde dočetl. Kolega měl namontovány LED dynamické blinkry ve zpětných zrcátkách (ano měl, už nemá) a při dopravní nehodě přišel o OTP, měl tu smůlu, že do něj nabouralo policejní auto v civilním provedení při zipování. Po nehodě mu policajti ukázali záznam z palubní záznamové kamery, tedy že neměl zapnutý pravý blinkr, když se před ně cpal... no on ho samo sebou zapnutý měl, ale jelikož LED dynamické blinkry ve zpětných zrcátkách nemají vyvedený světlovod do černého rámu zrcátka, není blinkr zezadu a částečně i z boku viditelný. Nyní má kolega blinkry vyměněné za ty původní a současně má problémy i se svojí pojišťovnou, neboť ho policajti za tepla naprášili. Takže toto je tak nějak návaznost na výše uvedené. Editováno: 5. Listopad 2021, autor: guest100 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ČudlR Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 Hele jen dotaz v jaky pozici bylo policejni auto ? Kdyz nebylo videz blinkr v zrcadlu tak museli videt blinkr v zadnim svetle ne ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 (editace) To přesně nevím, ale logicky, Superb je dost dlouhý na to, že pokud se někomu cpeš do zipu a to ještě v místě, kde nebyl konec pruhu, takže to dotyčný moc nečeká, v tu dobu je zrcátko v podstatě na úrovni toho predjížděného policejního auta a řidič policajt nemá šanci v té chvíli vidět zadní světla... Nicméně policajti moc dobře dle sdělení kolegy věděli oč jde, šli a hned požadali o zapnutí blinkru a jakmile uviděli dynamický blinkr, bylo vymalováno... To že ty dynamické blinkry nejsou vidět zezadu a z boku jako standardní blinkr v zrcátku nebo blatníku, to je realita. Včera jsem se na to zaměřil, a klasický blinkr na zrcátku je vidět skutečně zezadu při souběžně jízdě i ve dne, a to dost jasně, v noci zcela jednoznačně. Editováno: 5. Listopad 2021, autor: guest100 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 7. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2021 Docela se divím, že policajti dokážou rozpoznat seriovou výbavu od neseriové. Ještě před pár lety jsem při kontrole párkrát vysvětloval i takové věci, jako jsou corner mlhovky. Je to docela škoda, protože zrovna tohle mně přišlo jako neškodná kravinka. Stranou pak nechám, jak se můžou srazit dvě auta při zipování. To tam musel vjet jó na prasáka. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emblacker Vloženo 12. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2021 Jak píše Bojler,sám se divím jak policati dokážou rozeznat seriovku od předělávky.Pár let nazpět mě při kontrole chtěl policajt dusit na "duhové" žárovce v blinkru,která byla duhová jen na pohled ale blikala normálně oranžově,tak že plnila funkci.pomalu po mě chtěl na místě rozebrat světlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 12. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2021 je to už sice mimo téma, ale copak Policajti nejsou v osobním životě normální lidé, kteří vlastní soukromá auta, hýčkají si je, chodí sem na fórum (vím tu osobně o několika) a jsou tedy v obraze? to je máš opravdu všechny za tupce? mimo to to nebyla uniformovaná policie, nejspíš kriminalisté nebo kdo ví kdo to byl... jinak ta pointa není v tom, že šli na jisto, že věděli že má jiný blinkr, ale že ten blinkr nebyl při souběžné jízdě zezadu vidět a že mu prokázali kamerovým záznamem, že se před ně cpal bez blinkru... samo sebou on argumentoval tím že blikal, až následně z toho vyplynulo, že nemá orig. blinkr... tedy jinak, dal jsem to sem jen jako varování před tím co se může stát, jaký je rozdíl v tom mít orig. blinkr, který je vidět zezadu a neorig. dynamickým, který zezadu a i z bohu není vidět, tedy připomínka k bezpečnosti toho kdo to má namontováno a stejně tak jeho okolí, nebyl to příspěvek k rozpravě o inteligenci a znalostech PČR ! 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 12. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2021 Musim říct, že by mě zrovna u tohoto dílu vůbec nenapadlo, že bude tímhle způsobem nebezpečný. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
guest100 Vloženo 12. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2021 (editace) Když jsem to v provozu sledoval, došel jsem k názoru, že může nastat vcelku dost situací, kdy boční absence znamení o změně směru jízdy může být vcelku dost velký problém a když se na to podívám jako motorkář, např. při předjíždění, kterému vjede do cesty vlevo odbočující vozidlo. Všichni dobře známé českou specialitu, dávat blinkr až ve chvíli, kdy točím volantem. A těch situací by se dalo najít nespočet. Ne nadarmo bylo kdysi vymyšleno, že mají mít vozidla boční blinkry, pro zajímavost zde podmínky umístění atp: Editováno: 12. Listopad 2021, autor: guest100 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stafa Vloženo 13. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2021 @guest100 Zaujímavý a poučný príbeh... 👍 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patriq Vloženo 9. Únor 2022 Sdílet Vloženo 9. Únor 2022 Sháním animované blinkry na SIII FL, ale mám výbavu areaview. Nesehnal někdo už? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deliberator Vloženo 9. Únor 2022 Sdílet Vloženo 9. Únor 2022 @patriqse jim to nevyplati vyrabet na tak uzkej segment... takze nesehnal, ja budu svoje nekomu darovavat, pac samozrejme nepasujou, o cem nebyla nikde v eshopu zminka (stejne tak nepasuje led osvetleni v zrcatku, to uz taky nepisou ani OBautodily...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.