Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dnes jsem byl na výměně oleje v převodovce a mechanik mě upozornil, že moje DSG neřadí uplně "správně". Jedná se o to, že když se rozjíždím na D1, v podstatě hned jak se dá auto do pohybu přeřadí na D2. (Jízda po rovině se zahřátým motorem a lehkou nohou) Říkal mi, že by mezi D1-D2 měla být aspoň 3-4s prodleva. Jak řadí Vám DSG? 

Pokud ti to neškube nebo neprokluzuje tak to neřeš. Oni ti mechanici jsou takoví "všeználkové" a kolikrát neumí správně vyměnit ani ten olej.

Nikdy jsem si nevšiml, že by tam byla mezera. 1 je na rozjezd, přeřazuje téměř ihned.

3-4 vteřiny? To snad néé. Si to spočítej. 21-21-21.  Mám ten samej motor a 1hned 2

Mne to radí rovnako na dvoch autách, jedine ak ti šklbne pri preradení z 1 na 2 tak môže byť zlý použitý olej, opotrebované spojky, nejaka chyba mechatroniky. 

V režíme S to podrží prvý stupeň dlhšie inak to hneď aj v kolóne zaradí 2 stupeň. Skoro vždy sa pri pomalom pohybovaní rozbiehaš z druhého stupňa.

PS: mne inak vadí príliš dlhý preklz spojok niekedy by to mohlo skôr zopnúť tie spojky.

• Autor

Děkuji za reakce, tak to se mi oddechlo, protože jsem to zkoušel na našem druhém autě s motorem 135kw u kterého jsou ty rozjezdy právě podobné tomu, co říkal ten mechanik, ale jak píšete 3-4s to rozhodně nebylo, ale je tam znatelnější mezera mezi 1-2 oproti 110KW motoru (nevím jestli nemají tyto silnější motory delší kvalty). Každopádně po výměně oleje v převodovce to řadí o poznání lepé. Celý projev řazení je hladší a bez cukání. 

Taky mam pocit ze jsem casto videl pri pomalem rozjezdu D2

a i dost rychle odrazuje na vyssi stupen nenechava vytocit nizke stupne, oproti treba SIIfl 103kw dsg ktery bezne klidne ke 3000ot i pri pomalych rozjezdech...

Upraveno od J_V

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.