Publikováno Březen 31, 20214 r Zdravím všechny, ve Škodovce mi bylo řečeno, že u těchto motorů je chlazení turba vodou a že po zhasnutí motoru, elekt. čerpadlo dochlazuje vodou turbo. A chci se zeptat, jestli dochlazujete turbo na volnoběh (po zátěži), nebo to není potřeba kvůli tomu vodnímu chlazení? Děkuji.
Březen 31, 20214 r Na to se nespoléhej, neznáš podmínky, za kterých se to čerpadlo spouští. Po vysoké zátěži (typicky rychlá jízda po dálnici, tažení přívěsu, etc.) dojeď na volnoběh, po zastavení nech minutku bublat motor a šmitec. Není co řešit. Start/stop by ti to stejně vypnul hned.
Březen 31, 20214 r jednoducha odpoved chces to auto predat po zaruke alebo si ho nechas? v pripade ze si ho chces nechat , porozmyslaj o dochladzovani aj o vypnuti start/stop
Duben 1, 20214 r Zasa s tým dochladzovaním by som to nepreháňal. Sused na golfe vždy dochladzoval a turbo sa mu odporúčalo podľa mňa skôr ako by malo. Ja osobne to beriem tak, že ak teplota oleja je nad 100°C tak pri dochádzaní do cielu cesty zvolním a doma to bez nejakého dochladzovania vypnem. Teploty výfukových plynov sú zvyčajne u benzínu vyššie ale ak sa motor nevypne po ostrej jazde alebo po dialnici hneď a výfuková časť turba sa stihne schladiť na 200-300°C tak sa tomu nič nestane.
Duben 2, 20214 r přesně, sami škodováci popisovali to, že hnali auto po dalnici , sjeli k benzině, aby změřili o koli se protahnul výfuk a ten už byl ochlazený... popisovali, jak jim hodně pomohly online čidla ... a s turbem to bude asi podobně. Asi jediný, co může motor zastavit nejčastěji hned, je S&S.
Duben 4, 20214 r Nevím jak zrovna škoda, ale mám vyzkoušeno jak u mercedes, renault tak dokonce i dacie, že se motor po svižnější jízdě a sjetí třeba na benzinku nechcípne start/stopem, ale zůstane běžet. Že by to Škodovka neměla podobně?
Duben 4, 20214 r Nemá, alespoň co jsem měl možnost vyzkoušet. Rychlé přistání po dálničním letu na semaforu a motor vypnutý... Jeden čas jsem jezdil Astrou a tam to bylo stejně. Chcípalo to ledový motor v mrazech bez ohledu na topení a zapnuté výhřevy, stejně tak i po rychlé jízdě. Chová se to úplně stejně.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.