e1. Vloženo 2. Února Sdílet Vloženo 2. Února U mňa je tento falošný poplach občas, keď je cesta kľukatá a auto parkuje veľmi tesne pri ceste, ako keby už na čiare, aj keď prakticky stojí na chodníku a pritom ešte ide niečo aj oproti (samozrejme na svojej strane a neprekračuje čiaru) a pripadá mi to, ako keby sa automatika bála, že sa nezmestíme, aj keď miesta je viac než dosť. Nie je to náhodou aj tvoj prípad? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrryant Vloženo 2. Února Sdílet Vloženo 2. Února Ano dalo by se říct, že ano. Ale nikdy to nebylo tak těsný, že by bylo potřeba nouzově brzdit (to spíš pak udělá víc neplechy než užitku, když to člověk nečeká). Takže hádám, že to není úplně vada, ale spíš jen špatné vyhodnocení situace od systému? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 2. Února Sdílet Vloženo 2. Února Rovnou zabrzdil, nebo před tím dal světelnou a zvukovou výstrahu? Občas se mi to stane, když auto přede mnou třeba odbočuje a nejde do strany dost rychle. Jako závadu to nevidím, spíše naopak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 2. Února Sdílet Vloženo 2. Února Pokud není auto po bouračce, nebo ťukanci, že by se radar hnul, tak je to asi zbytečné. Pro svůj klid si ho klidně můžeš nechat zkontrolovat/seřídit v autorizáku, doma to neuděláš. Hodně záleží na tom, jak FA vyhodnotí riziko nárazu. Jestli budeš dojiždět cokoliv, tak pokud držíš nohu na plynu a nijak nereaguješ, tak tě to upozorní nebo zabrzdí mnohem dřív. Jakmile ale třeba jen sundáš nohu z plynu, zabrzdíš nebo otočíš volantem tak, že se dostaneš mimo dráhu překážky, FA zasáhne později (v závislosti na tvojí rychlosti) nebo vůbec. Čím rychleji jedeš, tím ve větší vzdálenosti detekuje překážky. Něco jiného bude, pokud jedeš po rovině, kde není žádná překážka, cyklista nebo jiné auto atd. Tam bych pak viděl problém. Sám sem se s tím setkal u několika aut, že to občas zareagovalo i když nemuselo. Zaduplo mi to nečekaně před retardérem. Nebo když kousek před autem prolítl igelitový pytlík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tvosi Vloženo 26. Dubna Sdílet Vloženo 26. Dubna Ahoj..nemate nekdo zkusenost s nastavenim pamatovani hodnoty pro lane assist, kdyz je vozidlo na leasing od skofin? Kontroluje nekdo pri vraceni takove zasahy?? Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 26. Dubna Sdílet Vloženo 26. Dubna Jaký nastavení máš na mysli? Jako žes ho nechal vypnout nebo co? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tvosi Vloženo 27. Dubna Sdílet Vloženo 27. Dubna Ano, mam namysli zasah do jednotky tak, aby si auto pamatovalo posledni nastavenou hodnotu pro lane assist Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 27. Dubna Sdílet Vloženo 27. Dubna Lane assistant se dá nějak nastavovat? Utíká mi něco? Já myslel že se dá pouze zapnout/vypnout. Nebo máš na mysli jak silně zasáhne do řízení, tedy jak silně se s tebou pere? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladik1983 Vloženo 27. Dubna Sdílet Vloženo 27. Dubna Přes OBD11 lze Lane assist vypnout tak i zapnout, tak nevidím jediný důvod, proč by to měl nějakej Škofin vůbec zjistit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlada91 Vloženo Pondělí v 07:57 Sdílet Vloženo Pondělí v 07:57 Ahoj, co začalo sychravé počasí, tak mi během cesty každou chvilku naskakuje hláška s výstražným trojúhelníkem, že Front Assist má omezenou dostupnost. Je to běžné, nebo je to také na reklamaci? Čelní sklo čisté, puštěný výhřev, většinou to pomůže, ale i tak se mi to dnes po cestě do práce, cca 16 km objevilo asi 4x. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo Pondělí v 08:00 Sdílet Vloženo Pondělí v 08:00 Bohužel "běžný stav". Na přelomu jara a léta to zase přestane 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlada91 Vloženo Pondělí v 08:17 Sdílet Vloženo Pondělí v 08:17 "běžný stav" ale asi jenom u Octavia IV, ne? S pár auty jsem již jel a ostatní se takto nechovají 😕 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo Pondělí v 08:19 Sdílet Vloženo Pondělí v 08:19 Pak vítej v klubu O IV. 😞 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo Pondělí v 08:31 Sdílet Vloženo Pondělí v 08:31 Bude to asi dáno povrchem materiálu radaru a jeho sklonem. Rosa, lehká námraza apod. zapřičiní poruchu. Pokud je sucho tak to za jízdy rychle vyschne a začne to fungovat. Jiná auta mají možná jiný plast s méně póry, nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zzzzz Vloženo Pondělí v 09:04 Sdílet Vloženo Pondělí v 09:04 Je to tak, po pěti, max deseti minutách chyba zmizí a je klid Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.