Monika8 Vloženo 21. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2021 Zdravím Vás všechny. Mám jedničkovou fabii rok výroby 2005. Stalo se to, že sama od sebe brzdí. Strašně se přehřívají kotouče s destičkami. Dlouho nikdo nemohl přijít na to proč. Teď víme, že se nevrací brzdová kapalina. Ta se pak přehřívá a tím se přehřívají brzdy, až se pak zaseknou. V tu chvíli nejde ani moc otočit volantem. Vše co se týče brzdového systému je vyměněné za nové součástky (kotouče, destičky, brzdiče, jedna těhlice, hlavní brzdový válec, hadičky). A stále si nikdo neví rady, proč se nevrací kapalina. Nemáte někdo typ? Díky moc P.S.: jsem jen ženská, tak se případně omlouvám za neodborné termíny :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 21. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2021 Jednak jsi se netrefila do modelu auta. Tady je sekce Fabia II. Moderáror to asi přesune. Ale když už byl vyměněný taky hlavní brzdový válec, a pořád to dělá, tak nezbývá, něž že se nevrací pedál. Vím že to dělávaly Felicie. Asi to bude podobné. Na vyzkoušení zkus po brždění, špičkou boty pedál zdvihnout, jestli to pomůže a odbrzdí. Jestli ano, tak se pedály budou muset rozebrat a uvolnit. Na Feldě jsem to kdysi dělal. Bylo tam silonové pouzdro a stačilo je ošmirglovat a namazat. Ale rozebrání bylo dosti složité. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 21. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2021 Mezi tyčkou, která tlačí do pístu hlavního brzdového válce (HBV) a pístem HBV musí být vůle, aby se otevíraly ventilky, které pouští kapalinu zpět do nádržky. Na zkoušku bych povolil (o 1/2 otáčky) 2 matice, které připevňují HBV k posilovači. A nebo by mohl (ale o tom jsem ještě neslyšel) zlobit posilovač, že by sám přibržďoval. Na zkoušku odpojit podtlakovou hadici. Něco podobného se řešilo tady https://forum.skodahome.cz/topic/142196-auto-bribr%C5%BE%C4%8Fuje/?do=findComment&comment=2301832 P.S. Na holku dobrý, těhlice, to dneska neznají ani chlapi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 21. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2021 ak má abs môžu byť zalepené ventily v ňom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Monika8 Vloženo 22. Červenec 2021 Autor Sdílet Vloženo 22. Červenec 2021 Tak jsme zkusili a pedál se normálně vrací. Ale děkuju za typ Zkusíme ještě ty ventilky. Ale posilovač jako takový je prý v pohodě. ABS jsme zkusili vyměnit mechanickou část. Tím to také nebylo. Už jsme právě celkem v koncích. Chlapi děkuju za typy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 22. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2021 Nevracejícímu se pedálu jsem taky docela věřil. Tak to už může být opravdu jen to, že se nevrací píst v HBV. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 22. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2021 HBV píše hned na začátku, že ho už měnili. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 22. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 22. Červenec 2021 To neznamená, že to nemůže být problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.