ko-b Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 Má někdo z Vás tuhle potíž? Mám auto z 2020/6 a nedávno jsem ho reklamoval s touhle závadou a bylo mi sděleno, že toto je VLASTNOST automobilu a přijímací technik po konzultaci s ŠA blekotal něco o prohřevu katalyzátoru apod. Čili to svedl na emise a že s tím nic dělat nemůžou a nebudou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 Ano, škube to při ohřevu katalyzátoru kvůli emisím. Počkej cca minutku, než spadnou otáčky, pak už to jede lépe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 (editace) Na toto téma je toho tady k této motorizaci (napříč všech modelů) napsáno spoustu. Jak 1.5 TSI, tak třeba i 1.0 TSI mají po studeném startu zvýšené otázky pro rychlejší ohřev katalizátoru - emise. Stačí počkat 30-45 vteřin až spadnou a pak už necuká. Edit: @slapnahrabebyl rychlejší :-) Editováno: 8. Říjen 2021, autor: Rapid1.0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 8. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2021 (editace) U té 1.5 je to bohužel extrémní. Měl jsem 1.2 i 1.0 TSI (ještě bez filtru) a tam to tak strašné nebylo. Ještě si dovolím odkázat na oficiální informaci. Editováno: 8. Říjen 2021, autor: slapnahrabe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 11. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2021 Dnes jsem nastartoval, oškrábal sklo (tak že tak minimálně minuta, spíš dvě) a po vyjetí přískoky vpřed. V servise říkají, že je to vlastnost - auto je nastavené na "elkologii" - málo benzínu, málo emisí, ale cuká to. Ve spojení s vypínání válců je to fakt hroznej motor. Já to řeším tím, že na to prostě víc šlápnu a dvojku pak řadím kolem 4 000 otáček. Odstranit se to dá, ale bohužel jen úpravou řídící jednotky. Už se těším až si po záruce nechám deaktivovat vypínání válců, odstranit škubání a přidat nějakého koně třeba tady https://www.cimbu.cz/chiptuning-skoda-scala-2.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 11. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 11. Říjen 2021 Měl jsem 1,8tsi a v zimě naprostá pohoda. Ale starej motor. Žádný ekoteroristi do toho ještě nekecali. To mi řekněte když se to musí víc točit jak je to přínosné? 👹👹👹 To vypínání válců by šlo vypnout přes diag. Myslím, že by se ani nemuselo čekat na konec záruky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thejohndoe Vloženo 12. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 12. Říjen 2021 Je to přínosné. Auto má na papíře menší emise a jako bonus se ten složitý motor plný kur--ítek dřív podělá - dvě mouchy jednou ranou pro výrobce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 13. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2021 To jo🤣 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 26. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2022 ACT se deaktivuje samo když se zapíše nějaká chyba: tady by asi v principu stačilo ji vyvolat a potom jezdit (nicméně každý na vlastní nebezpečí :) ) . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.