Červenec 14, 201510 r To já nevim jestli smrděla, seděl sem vevnitř a neběžel vedle auta. To by mělo bej cítit až dovnitř auta?
Červenec 14, 201510 r Tak to v pohodě. Jestli to smrdí stejně jako pálící se brzdový pakny jako kdysi když nechal kámík 5 km zataženou ručku na 120cítce , tak nic takovýho sem necítil.
Červenec 16, 201510 r Aspon, že mam na autě kola 185/60 R14. Neboli rozměr kterej je na obvod nejmenší z možných. Takže sice to nejede tak rychle, ale má to zase sílu.
Červenec 16, 201510 r Jj smrdí to stejně jako pálící se brzdy. Pokud takhle zasmrdí spojka, tak se tem smrad v motorovým prostoru i nějakej čas drží.
Září 28, 20159 r Tak snad to bude v pohodě. A jak je to vůbec se spojkovým vypínacím válcem? Až skoro po dvou letech sem se zděšením zjistil, že převod od spojkového pedálu ke spojce neni řešenej lanovodem, ale hydraulicky. A vyjevila se mi noční můra zavzdušněnýho spojkovýho válce na Škodove 105ce. Jak sem taky jednou jel s tátou a přez sundaný opěradla a sundanej plastovej kryt spojkovýho válce řadil na tátovo pokyn "SPOJKA" a "PUSTIT" mačkal na to ramínko šroubovákem. Co se do toho leje? Taky brzdová kapalina a nebo nějakej hydraulickej olej? Musí se to taky měnit? Jak sem pochopil, tak je válec schovanej tak, že pro jeho výměnu-přetěsnění je nutný sundat celou převodovku od motoru. Co když třeba teče? Táta má na Berlingu klasický lanko stejně jako moje starý Twingo.
Září 28, 20159 r Když tady čtu tvoje příspěvky tak bys asi měl vytáhnout Twingo z kopřiv a na moderní auta se vybodnout.Válec je napojen na nádobku s brzdovkou na brzdovém válci,je nahoře na převodovce a tlačí přes páku.Je to nesrovnatelně spolehlivější řešení než lanko,ještě jsem neviděl,že by tekl,lanko praskne a seš namydlený.Někteří výrobci používají výsuvné vypínací ložisko,řešení je to horší,skoro pokaždé,když jsem na takovém autě dělal spojku tak teklo,šustilo a bylo drahé. Upraveno Září 28, 20159 r od standavfr
Září 28, 20159 r Už sem to pořádně prohlídnul. Neni to blbý řečení. Docela se k tomu i může rukama. Člověk se pořád učí no. A když sundam ten spojkovej válec z převodovky, uvidim v tej díře taky na lamelu jak moc je opotřebená?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.