Aleš Sluka Vloženo 19. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2021 Zdravím a obracím se s dotazem ohledně ošetření laku karoserie. Kamiqa mám rok (barva černá metalíza s perleťovým efektem). Byl jsem nucen několikrát auto umýt v myčce. Na zadních pátých dveřích je vidět jemné poškození laku, předpokládám od rotujících kartáčů. Je to jenom ve vrchní vrstvě laku, žádné hluboké škrábance nebo rýhy to nejsou. Čím ošetřit lak ? Děkuji Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 19. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2021 Dlouho jsem nepoužíval nic, jen šampon s voskem a po oplachu otření. Nyní mi kolega doporučil a přenechal jednu flašku viz foto a zatím super, hlavně to nezabere moc času a výsledek je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skodzinek Vloženo 19. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2021 Na takové škrábance je nejlepší použít pastu. https://www.alza.cz/auto/k2-turbo-100-g-pasta-na-obnovu-laku-d3997584.htm#recenze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
soray Vloženo 20. Prosinec 2021 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2021 (editace) V první řadě je potřeba si ujasnit, jak se o auto chceš nebo nechceš starat, abys nevyhazoval zbytečně peníze z okna. Pokud máš v plánu i nadále jezdit do kartáčů, tak se obávám, že cokoli dělat z lakem jsou pouze vyhozené peníze. Rotující kartáče jsou zkrátka velmi abrazivní metodou mytí (už z principu jejich funkce), která na laku zanechá vždy stopy. A na tmavých lacích je to bohužel nejvíce viditelné. Pokud na laku již stopy od mytí kartáči máš, ručně to nevyleštíš. Ručně to lze zamaskovat kvalitní leštěnkou, která obsahuje výplňové pryskyřice (škrábance vyplní, ale není to trvalé řešení). Při ručním mytí šetrným šamponem to pak nějakou dobu vydrží. Pokud mytí v kartáčích oželíš a budeš to chtít mít pěkné, pak je nejlepší lak strojně vyleštit a následně mýt ručně šetrnými prostředky. Editováno: 20. Prosinec 2021, autor: soray 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Aleš Sluka Vloženo 20. Prosinec 2021 Autor Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2021 Děkuji všem za odpovědi. Sluka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.