Přejít na obsah

Karoserie-ošetření laku


Aleš Sluka

Doporučené příspěvky

Zdravím a obracím se s dotazem ohledně ošetření laku karoserie.

Kamiqa mám rok (barva černá metalíza s perleťovým efektem). Byl jsem nucen několikrát auto umýt v myčce. Na zadních pátých dveřích je vidět jemné poškození laku, předpokládám od rotujících kartáčů. Je to jenom ve vrchní vrstvě laku, žádné hluboké škrábance nebo rýhy to nejsou. Čím ošetřit lak ?

Děkuji Sluka 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V první řadě je potřeba si ujasnit, jak se o auto chceš nebo nechceš starat, abys nevyhazoval zbytečně peníze z okna. Pokud máš v plánu i nadále jezdit do kartáčů, tak se obávám, že cokoli dělat z lakem jsou pouze vyhozené peníze. Rotující kartáče jsou zkrátka velmi abrazivní metodou mytí (už z principu jejich funkce), která na laku zanechá vždy stopy. A na tmavých lacích je to bohužel nejvíce viditelné. 

 

Pokud na laku již stopy od mytí kartáči máš, ručně to nevyleštíš. Ručně to lze zamaskovat kvalitní leštěnkou, která obsahuje výplňové pryskyřice (škrábance vyplní, ale není to trvalé řešení). Při ručním mytí šetrným šamponem to pak nějakou dobu vydrží.

 

Pokud mytí v kartáčích oželíš a budeš to chtít mít pěkné, pak je nejlepší lak strojně vyleštit a následně mýt ručně šetrnými prostředky.

Editováno: , autor: soray
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...