Přejít na obsah

řazení

luckyluck

Doporučené příspěvky

Otazka je, co je podle tebe "dost ztuha".

no, prostě 1,2 tam musím docela fest rvát, ale divný je, že časem to pak jde ok. Pokud by to bylo něco s "převodovkou", co by to mohlo být ?!

zeptám se ještě jednou, fakt někdo neví proč (předpokládám že to není standard), když ráno vyrážím, tak jde řadit, hlavně nízké rychlostní stupně, jen hodně ztuha, ale když se auto trochu "oklepe a zahřeje a "rozjezdí", tak jde řazení ok...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chci se zeptat, jak se teďka ochladilo, tak než se "zahřeje" auto, tak mám problémy ve studeném voze řadit. Jde to dost ztuha, ale časem se to srovná a řadit jde ok. ?!

ještě mě napadlo. Na zimní prohlídce mi bylo řečeno, že mám "hlučnější ložisko spojky". Tak mě napadá, jestli to nemůže mít spojitost. Ať ano či ne, co si vůbec po technické stránce mám pod pojmem "hlučnější ložisko spojky" představit? Nějak jsem se blbec nezeptal, když mi na to řekli, že to je vpoho..

Odkaz ke komentáři

chci se zeptat, jak se teďka ochladilo, tak než se "zahřeje" auto, tak mám problémy ve studeném voze řadit. Jde to dost ztuha, ale časem se to srovná a řadit jde ok.      ?!

ještě mě napadlo. Na zimní prohlídce mi bylo řečeno, že mám "hlučnější ložisko spojky". Tak mě napadá, jestli to nemůže mít spojitost. Ať ano či ne, co si vůbec po technické stránce mám pod pojmem "hlučnější ložisko spojky" představit? Nějak jsem se blbec nezeptal, když mi na to řekli, že to je vpoho..

Hlučné ložisko nemá vliv na řazení. Tam máš origo olej v převodovce . Neměnil to náhodou někdo za něco nevhodného? ty jsi prvním majitelem?

Odkaz ke komentáři

Hele jestli se někomu zdá, že u MPi je potřeba řadit větší silou, tak mrkněte na tohle -_-:smich:

Je to sprint s LIAZkou v Dakaru 1985.

Husty.

Kdysi jsem se par krát vezl v tatře 805 a ten týpek tam měl velke kladivo kterým jebnul po šaltr páce a bylo zařazeno.

Jinak to taky vidim na něco s olejem.

Odkaz ke komentáři

loni v zime jsem mel podobny problem, auto bylo rok stare, prvni majitel...s olejem to neni nic...abych pravdu rekl, nechal jsem je v servisu seridit razeni a o dost se to zlepsilo, ale porad to neni ono, ale to uz jsem rezignoval, pac to trvalo tak dlouho ty prutahy, ze prislo jaro...no mozna se za nedlouho zase ukazu v servisu...podle toho kdy prijde zima

Odkaz ke komentáři

Pokud nejde trvale řadit 1-2, tak by mohla být povolená matice na řadícím hřídeli v motorovém prostoru, která drží to setrvačné závaží a k tomu taky takový kovový nesmysl, který dělá samotné dráhy. Pokud je tohle povoleno, tak "nesmysl" naráží o převodovku a pak to jde ztuha.

Jíra

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...