Qombo Vloženo 13. leden 2022 Sdílet Vloženo 13. leden 2022 Dobrý deň, mám otázku disponujem autoradiom Bolero na mojej F3 so seriovym cislom 5Q0035819B avsak niesom si isty ci je tam moznost aktivacie smartlink cez vcds popripade kúpou licencie … defaultne v menu moznost smartlink nemam tak len sa nahodou pytam ci tam neexistuje moznost akou by to slo ? Ďakujem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 13. leden 2022 Sdílet Vloženo 13. leden 2022 neda sa, iba vymenou RJ infotainmentu (radia) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qombo Vloženo 13. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 13. leden 2022 ale staci vymenit iba RJ.. displej moze ostat tento alebo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 14. leden 2022 Sdílet Vloženo 14. leden 2022 @Qombo displej muze zustat. Je treba vymenit jednotku za vyssi od 5Q0 035 840 nebo 842. Na ebayu jde kupit nove jednotky za dobrou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 15. leden 2022 Sdílet Vloženo 15. leden 2022 (editace) Ano, stačí vyměnit jednotku a potom je třeba danou funkci navíc odblokovat. Popřípadě dají se koupit Unlocked jednotky, které by měli stačit jen namontovat (ale to už by byl asi dotaz spíše na prodejce). Jde provést i výměnu jednotky za Amundsen nebo Columbus a nechat stávající panel LCD, i tak to bude fungovat. EDIT: Původně jsme měl přesně toto Bolero 819B v autě a po výměně jednotky SmartLink+ funguje bez problémů. Editováno: 15. leden 2022, autor: Martab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 15. leden 2022 Sdílet Vloženo 15. leden 2022 Pokud nová jednotka infotainmentu bude mít dva sloty na SD kartu (tedy bude umět navigaci), tak lze provést aktivaci funkcí a odblokování poměrně snadno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qombo Vloženo 16. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2022 (editace) Ďakujem za pomoc pozriem sa na to 😉 @Martabak sa mozem opytat odkial si kupoval ? Editováno: 16. leden 2022, autor: Qombo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 16. leden 2022 Sdílet Vloženo 16. leden 2022 Já to řešil v době kdy se dala přestavba sehnat komplet za dobré peníze (více info v SZ, nechci dělat reklamu). Ale na Alegru se dá koupit jednotka, přestavbu a aktivaci by pak zvládli buď @Krosta nebo @ExecutedDonut zde na fóru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ExecutedDonut Vloženo 16. leden 2022 Sdílet Vloženo 16. leden 2022 @Qombo No jestli už máš bolero tak výměna bude jednoduchá, to bys mohl zvládnout i ty sám, co se týče odstranění ochrany komponent to bychom zvládli na dálku. Aktivace FEC kódů stoprocentně slíbit nemůžu na mojí jednotce aktivace proběhla bez problém na další už s tím byly trable, bohužel než jsem si s tím stihl pohrát trochu víc majitel auto prodal :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qombo Vloženo 18. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2022 Takže ak by som menil len RJ z momentálnej 819 na napr 842 je to veľmi komplikované urobiť sám? lebo predpokladám že RJ obidvoch verzii su rovnaké aj zapojenia maju rovnaké alebo sa mýlim? Teoreticky stačí vybrať starú RJ a rovnako zapojiť aj novú a samozrejme potom vyriešiť niekoho na odblokovanie ochrany komponentov ale to by nemal byt taký problém myslím alebo si tu celú výmenu predstavujem veľmi ľahko ? :D Ďakujem zatiaľ za odpovede veľmi ste mi objasnili niektoré záležitosti ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qombo Vloženo 18. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2022 a neviete niekto celú tu sumarizáciu infotaiment-ov vo fabiiach ? mám na mysli že napr rádia Bolero koľko bolo verzií a čo ma každá ( napr podpora cuvacej kamery, ďalšia ma smartlink ) a rovnako aj verzie Amundsen ako sa od seba odlišujú Ďakujem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 18. leden 2022 Sdílet Vloženo 18. leden 2022 Ono výmena jednotky bolero za bolero je plug n play. Ale... pokiaľ ti ide o smartlink, tak musíš zohnať jednotku, ktorá už je upravená. V opačnom prípade by si nerozchodil smartlink doma aj tak. Amundsen je vhodný, ten sa dá upraviť aj v domácich podmienkach a rozbehnúť smartlink na tvojom aute, tak ako ti radili chlapi vyššie. Pri bolero rádiách: 840 a 842 smartlink aj kamera, 842 má naviac DAB. A brať všetko od indexu A (MR2016) vyššie, ale osobne by som hľadal jednotku amundsen rovno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra16V Vloženo 18. leden 2022 Sdílet Vloženo 18. leden 2022 V 16. 1. 2022 na 13:28, ExecutedDonut napsal: Na další už s tím byly trable, bohužel než jsem si s tím stihl pohrát trochu víc majitel auto prodal :/ Co to bylo za hajzla, nevíš? 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qombo Vloženo 18. leden 2022 Autor Sdílet Vloženo 18. leden 2022 Amundsen keby som chcel napojit tak je tiež plug and play ? Dalsia otazka je ci radia Amundsen mali vsetky smartlink? Ano ide mi hlavne o smartlink keďže to jedine mi chyba avsak aj keby som kupil RJ 840/842 ktore podporuju smartlink tak nemam vyhrate lebo neviem ci je aktivovany dobre to chapem? a to iste plati aj pri radiu Amundsen ktore keby som kupil tak tiez si musim overit ci ma smartlink a rovnako mi bude treba aj sd kartu s mapami ? No lebo ja tiez rozmyslam ci uz neprejst rovno na Amundsen lebo predsa pri vstavanej navigacii je pohodlie lepsie ako pri Bolere napajat vzdy telefon @Thief1 podla teba je preco lepsia rovno Amundsen rad sa poinformujem :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thief1 Vloženo 18. leden 2022 Sdílet Vloženo 18. leden 2022 Amundsen vychádza z bolera (teda na pár rozdielov sú si fyzicky podobné), takže áno. Samozrejme, bude chýbať GPS anténa a na paneli rádia bude chýbať tlačidlo NAV ak by ostal panel čo už máš v aute... Smartlink mali všetky MIB2. Problém je, že smartlink je viazaný na auto. Takže každé rádio, ktoré ho podporuje, bude aj tak potrebné odblokovať po vložení do tvojho auta. Rozdiel medzi nimi je v tom, že bolero treba upraviť priamo úpravou pamäte, čiže rozobrať a napinovať napriamo chip k PC a nainštalovať Toolbox. Pri amundsene to ide urobiť prostredníctvom druhého SD slotu a netreba nijak rozoberať rádio kvôli tomu. Takže za mňa je jednoduchšie nájsť amundsen a pokúsiť sa na vlastnú päsť poprípade o aktiváciu smartlinku. Návodov na internete je viacero, poprípade sa nájde niekto šikovný, čo ti s tým pomôže. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 18. leden 2022 Sdílet Vloženo 18. leden 2022 Jo, případně pak stačí napsat někomu tady, klidně i mně a mohu navést na stažení správného souboru atd. Osobně jsem dělal už několik Columbusů (Octavia a Superb), ale v tomto případě to bude stejné.. jen stáhnout správný SW a pak správný patch. Není to žádná raketová věda, vše je předpřipravené. Existuje i toolbox, jak již tady bylo zmíněno, který to prakticky provede "za tebe". A nemám tuto informaci ověřenou pro Bolero vs. Smartlink, ale co třeba vím od přechodu z MIB1 na MIB2 u Columbusu, tak je nutné měnit displej, i když má stejné rozlišení, prý by nefungoval. Tak se obávám, že by tento problém mohl nastat i zde. Každopádně většinou se to stejně prodává jako set - jednotka + displej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 18. leden 2022 Sdílet Vloženo 18. leden 2022 Mohu potvrdit, že minimálně při výměně Bolera 819A MIB1 za 842 MIB 2.5 (písmeno bohužel nevím, nicméně podpora SmartLink+ je, nicméně mohu zjistit) se modul displeje měnit nemusí. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. leden 2022 Sdílet Vloženo 19. leden 2022 Menil som Swing-Swing+ na Amundsen (ano, viac roboty, no montoval som sam), ochranu komponentov mi rusil znamy s online pristupom a rovno odblokoval Smartlink. Nemusel som sa o nic starat, upravovat ani patchovat :) pripojil notas a kym som kecal vonku s kamosom tak som mal hotove, vratane aktualizacie SW, novych map a podobne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ibe Vloženo 19. leden 2022 Sdílet Vloženo 19. leden 2022 Takže pokud to chápu správně, lze povolit v Boleru smartlink přes nějaký toolbox a nějakou hw změnu v rádiu? (mám Bolero s podporou smartlink jen není aktivován) Není potřeba koupit klíč v AS? Děkuji mnohokrát :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krosta Vloženo 19. leden 2022 Sdílet Vloženo 19. leden 2022 Tyto změny, jak bylo uvedeno výše, lze provést přes patch pomocí SD karty, ale jen pokud rádio disponuje dvěma sloty na SD kartu. Jinak by bylo nutné jednotku "otevřít" fyzicky a napojit se, jak už tady bylo zmíněno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 19. leden 2022 Sdílet Vloženo 19. leden 2022 Len aby pripadna oprava jednotky nestala viac ako samotny kluc v autorizaku... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 20. leden 2022 Sdílet Vloženo 20. leden 2022 @Ibe Ano, lze to, zde zaznělo, že je třeba aby jednotka měla dva SD sloty. Ale jak padlo, u Bolera je to složitější... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.