Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, prišiel som si po radu. Tí ktorý máte už za sebou výmenu zadného tlmiča a katalyzátora, AKÉHO VÝROBCU STE DALI ??

Keďže naša fábia má už cez 300tkm a čaká ju koncom februáru STK tak vzhľadom, že na minulej STK ledva prešla cez emisnú tak musím poriešiť aj katalyzátor. 

Z eshopu odkiaľ zvyčajne objednávam náhradne diely majú tlmič buď originál alebo BOSAL. Otázka znie vydrží to niečo aj ten BOSAL ?? Cena je tam 1/3. Ak by to vydržalo ešte ale 4 roky. 

Katalyzátor som našiel viac druhov na Autodoc.sk https://www.autodoc.sk/nahradne-diely/oem/036253020px   a neviem, ktorý vybrať aby bol OK. 

Za každú radu budem vďačný.

Vloženo

Zdravim.

Ja bych sel k origo.

Bosal to polska vyroba. 4 roky vydrzi, jen tehdy, kdy hned po koupi odborne a profi nalakujes. Tehdy je moznost ze klidne vydrzi 5 let a bude v dobrem stavu

Kdyby cenovy  rozdil byl max. 50, 75€ to bych nehral se s lakovanim. Kupil byl origo. Za 100€ to bych zkusil bosala a lakovani.

Vloženo

Original zadného tlmiča je cenovo úplne inde oproti aftermarketu 150€ vs 50€, stredový tlmič tam rozdiel je malý preto ten objednám original.  Takto to víde nejakých 95€. Horšie bude keď to neprejde cez emisnú potom budem musieť poriešiť aj katalyzátor a vtedy original určite nepôjde, tá cena je úplne mimo. 

Plánujem to ošetriť základom na vysokú teplotu a vrchnou na vysokú teplotu nech to vydrží čo najdlhšie. Možno až do doby keď sa auto predá. 

Vloženo

A čo sa tyka katu hned by som nemenil moje všetky maju od 400 do 600tis (1,4  16V) a su origo ešte. Koncove by stačilo bosal a potom všetko do poridku a skušobna EK potom bude jasne ako dalej.

Vloženo

Když jsem měl předchozí auto, tak jsem koupil Polmostrów a natřel Bisil Thermo. Po 4 letech, když jsem dával auto do šrotu, tak ten výfuk byla na celým autě jediná věc, která nebyla zrezlá.

Vloženo

Aktuálne mám objednaný stredový a koncový tlmič. Namontujem to a potom pôjdem na skušobnú EK a uvidím čo povie. 

Pravda je taká, že pokiaľ som na tom jazdil ja, tak to auto vtedy spravilo 30-40tkm za rok teraz spraví tak 10-13tkm. A je v tom strašne veľa krátkych jázd, preto plán je aj taký, že to skúsiť na 100vke benzíne prehnať po dialnici, nech to troška prehreje oba katalyzátory. 

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak stredovy tlmic som zobral original. Cena toho tlmica je fajn. Koncovy tlmic som zobral TYLL plus som potreboval jednu velku a jednu nalu sponu. Podla prvotneho testu ci fuci vyfuk, so zapchatou koncovkou tak tesni. Este zbehnem na skusobny test emisii a ak prejde budem jednak rad ze sa to takto vyriesilo ale aj to, ze nemusim dalej riesit kat alebo motor. 

IMG_20220122_112143.jpg

IMG_20220122_112151.jpg

IMG_20220122_112155.jpg

IMG_20220122_112203.jpg

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...