ALEX_18 Vloženo 7. Únor 2022 Sdílet Vloženo 7. Únor 2022 (editace) Zdravím, poprosil bych o radu. Trápí mě nepříjemné zvuky (takové vrzání) od zadní části pozvozku (možná kufru) když přejíždím nerovnosti (retardér atd, když doje k většímu zhoupnutí). Zajímavé je, že kdy je venku mokro, pak to nedělá nic. Mám to najeto cca 95 000, tak snad byt to neměly být tlumiče. Máte s tímto někdo zkušeností, resp. jak to vyřešit..? Děkuji za rady. Editováno: 7. Únor 2022, autor: ALEX_18 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 8. Únor 2022 Sdílet Vloženo 8. Únor 2022 Pusť si video ze Světa motorů, kdy to Vaculík vysvětluje na modelech do 10/2017. Čas 11:30. https://www.youtube.com/watch?v=z65HyJEMQ8E Ale to je myslím jenom na předku. Jako laika mě napadají silentbloky? Zkusit něčím nastříkat na promazání, zda to pomůže? Postříkat jeden a zkusit? Třeba i jenom vodou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ALEX_18 Vloženo 11. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 11. Březen 2022 Díky za radu, tady je asi řešení: https://www.youtube.com/watch?v=7IMvhvtFdYw Respektive zde: https://www.autodily-pema.cz/autodily/skoda/rapid-spaceback/1.2-tsi-77kw/zaveseni-napravy-vedeni-kol/stabilizator-upevnovaci-dily?productId=377176&sort=price Zkusim to vyměnit a dám vědět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Deawon Vloženo 14. Březen 2022 Sdílet Vloženo 14. Březen 2022 No asi jako nejjednodušší a nejlevnější bych tuto část (pokud se tam dostaneš) postříkal třeba jenom vodou a uvidíš, zda je v tomto místě ten problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendalehy Vloženo 23. Březen 2022 Sdílet Vloženo 23. Březen 2022 Tak večer z práce domu začalo auto hrozně vrzat.Předtim vubec nic a najednou jako prase.Auto 2019 najeto 31000km.Dneska jsem zjištoval kde a co,tchán s tim rumploval furt vrzalo.Ani spešl sprej nikde nepomohl a nakonec jsem vzal montajznu a ehjhle jsou to ty zadní velký silenbloky na předních ramenou.Zatim mám auto v záruce ale nejsem si jist co stim oni víc provedou než nastříkat sprej.Samotné silenbloky asi ve Škodovce nemění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sekyn.n Vloženo 23. Březen 2022 Sdílet Vloženo 23. Březen 2022 Ahoj, mám ten samý problém, asi před měsícem v Brně u Ikei, když jsme přejeli retardér, tak se auto zhouplo, až mě to vrzání vyděsilo. Nikdy před tím jsem s tím neměl problém. Od té doby to pozoruji, když se to zhoupne, tak si vrzne. Přijde mi, že je to od přední nápravy u spolujezdce, ale kdo ví. Zatím mám zimní R15 a najeto cca 73.000 km. Auto parkuji v nevytápěné garáži. Auto ještě v záruce, chystám se jít s tím do servisu. Tak pak dám vědět co to bylo a co s tím udělali. O víkendu chci přezout na 17, tak sem zvědavej co to bude dělat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ALEX_18 Vloženo 27. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 27. Březen 2022 (editace) V 11. 3. 2022 na 17:35, ALEX_18 napsal: Díky za radu, tady je asi řešení: https://www.youtube.com/watch?v=7IMvhvtFdYw Respektive zde: https://www.autodily-pema.cz/autodily/skoda/rapid-spaceback/1.2-tsi-77kw/zaveseni-napravy-vedeni-kol/stabilizator-upevnovaci-dily?productId=377176&sort=price Zkusim to vyměnit a dám vědět. Zdravím všechny, vyměnil jsem ten zmíněný díl(y) a vše je v pořádku. Vrazání přestalo. Je to součástka za pár korun a pár let by to zase mělo vydržet, takže radím vyměnít. Editováno: 27. Březen 2022, autor: ALEX_18 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mardukos Vloženo 9. Březen 2024 Sdílet Vloženo 9. Březen 2024 ahoj mám podobný problém ale na zadní nápravě když jedu po nějakých menších nerovnostech na silnici nebo po kočičích hlavách a auto si po tomto povrchu mírně poskakuje tak je slyšet jak si od zadní časti něco povrzává a dělá to levá i pravá strana...Neměl jste někdo podobný problém jestli je to od silenbloku ,uložení zadních tlumičů nebo samotný tlumič?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Branik71 Vloženo 16. Březen 2024 Sdílet Vloženo 16. Březen 2024 Dobrý deň,mám vŕzgajúceho rapida 2019.Dajú sa na mojom aute vymeniť tie gumy na priečnom stabilizátore?Vo videu Vaculík hovorí že od 2017 je to zvulkanizované... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 17. Březen 2024 Sdílet Vloženo 17. Březen 2024 Vševěd Vaculík se spletl. Sám v nějakém dalším videu s Rapidem to uváděl na pravou míru. Navulkanizované provedení bylo jen pro vybrané trhy. Rapidy pro ČR a EU státy měly stále původní vrzavé provedení až do konce výroby 🤨 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.