mr.coumess Vloženo 26. Březen 2022 Sdílet Vloženo 26. Březen 2022 Zdravím všechny. Rád bych zde hodil poznatek při jízdě yetiny 4x4, 2.0.TDI, 81kw, 6-ti kvald, 2014, 160tis km. Hledal jsem dané téma, nenašel jsem, proto nové. Pokud skutečně je tento příběh v jiném tématu, omlouvám se za nové téma, nenašel jsem. Budu se snažit být stručný. Vůz při akcelerování převodových stupních 4-5-6, ot. 2000-2800, dostávál hluk do kabiny (ne vibrace-necítil jsem je, netřepe se posádka ani žádné díly v kabině), který vedle zvuku TDI motoru, co máš naposloucháno zajizdy, zcela přehlušil. Ten hluk byl těžko poznatelný, zda je to od předka, nebo od zadku. Ve městě jízda vše ok. Na jiných forech jsem narazil na podobnost u Octy II 4x4. Možnosti jsou dle rad webu Sixty převodovky buď řešit převodovku opotřebení uložení ve skříni, nebo zadní Hardy spojka mezi kardanem a Haldexem. (Oleje měněny ve skříních.) V ruce na zvedávku kardan zcela pevný, v ruce jsem kmit nevyvolal. Dal jsem na výměnu Hardy spojky, než řešit převodovku. Vysledek byl k.o. Hardy spojky. Guma total hotová. Nelze vidět jinak, než sundat. Snad můj poznatek pomůže. Podotknu, že pneu stejný tlak, vyváženo, GO ok, silentbloky ok. Po nasazení prvovýroby od německého výrobce, bo origo cca 13tis. Hluk není slyšet. Akcelerace 4-5-6 je nyní jen o zvuku motoru, žádný další zvuk-hluk se již neozívá. Ať tedy poznatky pomůžou dál. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 28. Březen 2022 Sdílet Vloženo 28. Březen 2022 Díky za info, může se hodit. Kde konkrétně si díly kupoval a kolik stojí tato prvovýroba? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 28. Březen 2022 Autor Sdílet Vloženo 28. Březen 2022 Hoj, kdekoliv na webech, skoda-dily.cz napr. :). Hlavne dle vinka :), pak nekdo ma nejakou slevicku u obchodnika, nebo kamarad kseft :), cena od 3 do 8 tis. najdes. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AnHi Vloženo 28. Říjen 2022 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2022 (editace) Zdravim, mam podobny problem, ziadne vibracie len dunivy zvuk hlavne ked sedim na zadnych sedadlach. Zadna hardy ma viditelne popraskanu gumu.Menil si len zadnu hardy alebo aj prednu? Editováno: 28. Říjen 2022, autor: AnHi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 28. Říjen 2022 Autor Sdílet Vloženo 28. Říjen 2022 Ahoj, vymen jen zadni. Predni nedostava takove bomby od vody, soli, deste. Jen ta zadni dostava zabrat. Vcetne novych sroubu. A budes mit klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomat1 Vloženo 13. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2022 Ahoj, taky jsem měnil zadní hardy spojku. Hučelo mi to nad 80km/h. Myslel jsem si, že někde hučí ložisko a že se to časem bude zhoršovat a poznám, které to je, ale hučelo to pořád stejně. Takže mi to nedalo, vyměnil jsem hardy spojku a už to nehučí. 1.8 TSI. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin_TDi Vloženo 3. Ledna Sdílet Vloženo 3. Ledna Můžete se prosím podělit o způsob výměny hardy spojky? Chtěl bych si to vyměnit taky, tak ať vím jak na to, jestli je zde nějaké úskalí. Díky moc předem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 4. Ledna Autor Sdílet Vloženo 4. Ledna Zdar. Ja to primo nemenil, ale co mam informace a snad nekecam, tak ten zadni kardan ma ve svem stredu “hrot”, zapadajici do hardy spojky. Tzn. ze zcela hardy spojku po demontazi sroubu horizontalne nevytahnes a zpet nezasunes novou. Musis kardan v jeho ose ke spojce pohnout na prevodovku, abys hrot vysunul a mas hardy dole. Netusim co dal povolit, aby si docilil onen pohyb vysunuti hrotu na kardanu ze spojky-asi dle pohledu ze spoda to lze pochopit ty moznosti. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fajerak Vloženo 8. Ledna Sdílet Vloženo 8. Ledna Koukni tu: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mr.coumess Vloženo 8. Ledna Autor Sdílet Vloženo 8. Ledna Dobré video…tady posun kardanu tam je, aspon jde videt, za jakych podminek. Kazdopadne at se dari to vymenit. Pokud mas svou jamu nebo u nekoho na zvedaku v tomto pocasi… Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.