Publikováno Květen 3, 20223 r Ahoj. Mám objednanou Scalu, ale chtěl bych tam dodělat hlídání mrtvého úhlu. Jde to? Na e-shopu Škoda ty zpětný zrcátka s diodami jdou dokoupit. diky
Květen 3, 20223 r Ahoj, zrcatka jsou jenom špička ledovce abych tak řekl ;) Aby bylo auto schopno sledovat provoz daleko za sebou musí mít zadním nárazníku dva radary (nemluvím o parkovacích senzorech) dále budeš potřebovat natáhnout kabely od radarů k řídící jednotce (takže přes celé auto) pravděpodobně taky nové žily k zrcátkům, potom někoho kdo ti do radarů dokáže nahrát firmware a parametrizaci pro tvoje auto a taky nakóduje řídicí jednotku samotnou. Nechci tě od ničeho odrazovat ale nevím jestli bys cenu toho všeho ustál :D Pak je tady taky věc jestli bys do tohohle všeho chtěl jít při vědomí, že auto je nové a v záruce...
Květen 3, 20223 r Autor Aha. Tak díky za info. A kde to vůbec objednat v konfigurátoru? Já tam nic takového neviděl...
Květen 3, 20223 r Je možné, že to objednat vůbec nejde. Třeba u Karoqa to není v konfigurátoru určitě - odhaduji, že důvodem bude nedostupnost čipů.
Květen 4, 20223 r No je taky třeba správně názvosloví. Škoda tomu poslední dobou říká "asistent změny jízdního pruhu". EDIT: Ale ano, v Karoqu to nyní nejde vůbec dokoupit ani do nejvyšších výbav. EDIT2: Tak jsem se koukal do konfigurátoru a fakt to tam nikde není... to je děs. Když se objednávala do rodiny Scala minulé léto, tak to bylo snad standard i v Ambitionu... Upraveno Květen 4, 20223 r od JirikHL
Květen 4, 20223 r mimochodem ty radary jsou spojeny i s asistentem vyparkovani - coz je taky super, kdyz clovek musi vycouvavat nekam kam uplne nevidi, parkrat me to jiz pomohlo (bere v potaz i cyklisty) ....
Květen 4, 20223 r Něco mi říká, že tento asistent je již povinný u všech nových aut myslím od 2022 možná dřív (proto to plošné zdražování), pokud se pořádně podíváte na ceník Scaly, tak nikde nenajdete tuto volbu jako volitelnou položku, avšak v katalogu tento systém je prezentován. V konfigurátoru taktéž neleze tuto volbu najít a zvolit. Pokud tedy mám pravdu, nastává otázka, zda si @Snowboarder objednal Scalu v době kdy tato položka byla volitelná, a tudíž jí nedostane, nebo výrobce je nucen EU směrnicemi vydávat auta s těmito systémy ikdyž to člověk tehdy ani nechtěl. EDIT: mám objednanou Scalu z 09/21, která se má jít tento týden do výroby. S paketem, již historickým, kde byl obsažen tento asistent, ten nyní volitelný není, právě z důvodů že je povinný. Upraveno Květen 4, 20223 r od self
Květen 4, 20223 r Autor Mám ji objednanou taky v 9/21. Takže to už tam bude automaticky? Auto zatim ani nevím, kdy půjde do výroby. Před měsícem tam prodejce ještě nic neviděl….
Květen 4, 20223 r Já si myslím, že povinná není. Protože kdyby byla, tak se vsadím, že se tím Škodovka bude chlubit, že to tam je... Vzhledem k tomu, že v Ambitionu je zmíněno i lakování zrcátek a klik v barvě vozu a Side Assist / Asistent změny jízdního pruhu nikde uvedený není... Aktuální ceník Upraveno Květen 4, 20223 r od JirikHL
Květen 5, 20223 r Stejně jako parkovací asistent (parkovací senzory na lemech nárazníku), tak Side assist či Blind assist již na Scalu nejde objednat.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.