Amik98 Vloženo 26. Červen 2022 Sdílet Vloženo 26. Červen 2022 (editace) Zdravím, Mám úplně novou Škoda Scala 1.5 TSI a najeto 200km. Všiml jsem si, že auto dělá po dojetí ať dlouhé nebo krátké trasy je to jedno, vlastně i když jen vypnu a zoanu motor, tak takové pískání a hučení od přední kapoty prostě po vypnutí motoru, trvá to jak kdy, občas třeba 30s někdy i dvě minuty a pak to přestane. Je to běžný u benzínu obecně? Či se auto prostě zajíždí? Nebo mám to nějak třeba řešit? Děkuji za rady benzín mám takto prvně i Škodovku :). Editováno: 26. Červen 2022, autor: Amik98 Přidání informací Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 27. Červen 2022 Sdílet Vloženo 27. Červen 2022 A není to od klimatizace? Teď dostává zabrat. Ale "pískat" by neměla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amik98 Vloženo 27. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2022 (editace) To pískání zní jakoby nějaká elektronika, objevuje se chvíli i když třeba otevřu dveře či zamknu, nebo právě po tom vypnutí motoru a k tomu to hučení od kapoty. tak právě jestli to není prostě takto u tohoto motoru běžné, jestli se třeba nějak dochlazuje, nebo něco. Posílám video co mám na mysli. Na začátku tedy otevírám kapotu, ale od půlky videa je to slyšet asi nejvíce s otevřenou kapotou. Je to tedy nahráváno v garáži, tam je to vždy určitě více slyšet, než někde venku před barákem. Po nějakých cca 2 minutách něco sepne a je úplné ticho. Auto je právě v provozu asi jenom 4 dny. Jinak auto jezdí úplně v pohodě i zní po startu. video-1656316002.mp4 Editováno: 27. Červen 2022, autor: Amik98 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarv Vloženo 27. Červen 2022 Sdílet Vloženo 27. Červen 2022 Otevřením a zamknutím se auto dává do pohotovosti či do klidu. Týká se to různých servomotorků. Těch je tam (záleží na výbavě) docela dost. Ty 2 minuty po vypnutí vypadá na klimatizaci, ale ta hučí, ne píská. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csabac Vloženo 27. Červen 2022 Sdílet Vloženo 27. Červen 2022 Bezna vec, elektronika. Robilo mi to aj auto predtym od ineho vyrobcu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkej.tom Vloženo 27. Červen 2022 Sdílet Vloženo 27. Červen 2022 Rodiče mají sice Fabii III 2020 v max výbavě, veškeré serepetičky včetně Adaptivní tempomat,Hlídání mrtvého úhlu,Front Assist,Navigace, atd... Je to prostě narvaný elektronikou a když zaparkuji v garáži, tak je to dost podobný koncert. Za mě normální... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Amik98 Vloženo 27. Červen 2022 Autor Sdílet Vloženo 27. Červen 2022 Super tak děkuji za názory. Chtěl jsem si být jen jistý předtím jsem měl jen naftu a to byl trochu menší orchestr, alespoň v tomto hledisku jinak to taky mělo svoje zvuky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan D Vloženo 27. Červen 2022 Sdílet Vloženo 27. Červen 2022 Nebude to náhodou dochladzovanie turba ? Ja mám 1.0 TSI a robí mi to isté. Je to elektronické dochladzovanie turba po vypnutí motora. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 28. Červen 2022 Sdílet Vloženo 28. Červen 2022 To pískání dělá elektronika. Například když odemknu auto přes telefon, tak nějdřív začne vysokofrekvenční pískání a pak se odemkne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radek253 Vloženo 28. Červen 2022 Sdílet Vloženo 28. Červen 2022 Něco podobného slyším i u soukromé O2 TDI, když ji uklidím do garáže, ale většinou než zamknu vrata, tak to utichne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.