notobi Vloženo 6. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2009 Nejsem ochoten nacpat servisu bezdůvodně 10.000Kč za výměnu rozvodů, proto zjišťuju co a jak.U Octavie má být šířka opravdu minimálně 22mm a nový řemen má 23mm, čili můj řemen má úbytek po 90.000km pouhý 0,1mm. Viditelné opotřebeníi není také žádné, proto mě zajímá nějaká fotka řemenu, který je opotřebený. Ze Škodovky píšou kontrola v 90.000km a pokud je OK, tak další kontrola ve 120.000km a pokud OK, tak další kontrola ve 150.000km atd. po 30.000km a asi vědí, co jim motory vydrží. Prý je veliký rozdíl v životnosti rozvodů u nafty a benzínu. Benzín je údajně nesmrtelný a může být OK i celou životnost auta. Myslím si, pokud je auto koupené nové a vím přesně, že nejsou stočené kilometry, tak že vše jak tvrdí Škodovka. Průsery asi budou u aut z bázu, protože tam klidně stočí kilometry i o 200.000km a pak se není čedmu divit, že někomu odejdou rozvody, protože se domnívá, že má míň najetých kilometrů. Už aby to stáčení kilometrů byl trestný čin stejně jako v Německu. dělej jak myslíš jestli budu mít čas zkusim si to v práci najít na škodovky u AUDI je to daný kilometrama a je klid Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lokajnet Vloženo 8. leden 2010 Sdílet Vloženo 8. leden 2010 Zdarec chlapi Já vám to řeknu asi takhle. Ten co chce šetřit na rozvodech musí počítat s tím, že se mu dřív nebo později tato šetřící akce nemusí vyplatit :help: . Pár rozvodu jsem už dělal a vím o čem mluvím. Nemusí být pokaždé opotřebovaný jenom řemen. Řemen může být OK, ale kladky nebo pumpa KO. Ten co kouká jenom na řemen je asi blázen. :p Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 8. leden 2010 Sdílet Vloženo 8. leden 2010 moje řeč někde nemá smysl šetřit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TonyRS Vloženo 22. leden 2010 Sdílet Vloženo 22. leden 2010 Já se na auto musím 100procentně spolehnout a proto si myslím, že investice do rozvodů není zbytečná. Navíc pokud si to necháš dělat někde jinde než v autorizáku tak tě to vyjde i o dost levněji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PaloMFC Vloženo 23. leden 2010 Sdílet Vloženo 23. leden 2010 ahojte, budem stručny 1,9 tdi, 66 kw, AGR motor, rok vyroby 2000, povod nemecko, interval je 90 tis? či 120? menené rozvody boli pri 164 tis. podla knizky aj vyrazene na stitku, momentalne mam 240 , vodnu pumpu občas počut piskat, ked je vlhko a chladno.. kedy robit komplet vymenu.. pripadne ako sa hýbu ceny materiálu ak vie niekto zohnat, komplet tusim 4 remene, rozvody a pumpa.. dakujem palo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 23. leden 2010 Sdílet Vloženo 23. leden 2010 myslim, že je čas dát je radši nový Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 24. leden 2010 Sdílet Vloženo 24. leden 2010 Souhlas,lepe vyměnit,na rozvodech ještě nikdo nikdy neušetřil tim že je vyměnil později.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan77 Vloženo 13. Únor 2010 Sdílet Vloženo 13. Únor 2010 (editace) Mam dotaz,budu delat rozvody.CHci koupit ty to,je to dobra volba. O1 tdi 81kw AHF Nemusim se bat tohoto zbozi,je podezrele levne.Pripadne jake koupit.Dekuji http://www.cc-autodily.cz/sada-rozvodu-vod-pumpa-1_1 Editováno: 15. Únor 2010, autor: Milan77 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janoLR02UFA Vloženo 23. Únor 2010 Sdílet Vloženo 23. Únor 2010 Zdravim pani a ehmm a ak ,tak aj slecny=))...vie mi niekto prosim pekne opisat,kde sa nachadza vodna pumapa na octavii 1.6 75kw 2002..dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janoLR02UFA Vloženo 23. Únor 2010 Sdílet Vloženo 23. Únor 2010 zdravim ta ...nevies mi prosim ta poradit,kde sa presne nachadza vodna pumpa na octavii 1.6 75kw 2002 ...resp..ked ju niekto vymeni.mozem to vydiet pohladom pod otvorenu kapotu...alebo je dobre schovana na klinovom remeni??=)dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Telman Vloženo 9. Březen 2010 Sdílet Vloženo 9. Březen 2010 Zdravím všechny, mohla by se mi nějaká dobrá duše podívat do etky na čísla dílů k rozvodům? Mám octavku 4x4 z roku 2001 a moje vin je: tmbks21u928556909. Jde mi o řemen, kladky, napínák a vodní pumpu. Zjistil jsem totiž, že mám motor z nějakého přechodného období a některé díly jsou jiné. Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 14. Duben 2010 Sdílet Vloženo 14. Duben 2010 Vyrobena 23.11.2001 A rozvody, klasické ATD, sada 038 198 119 (bez písmenka) řemen-kladka-kladka, napínák 045 109 479 B, pumpa je stejná pro všechny 038 121 011 J Mimochodem nevíte někdo jaký interval výměny má napínák u ATD? Nebo se mění jen když je k.o. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 14. Duben 2010 Sdílet Vloženo 14. Duben 2010 pokud měnim rozvody měnim to kopmplet se všim co je u rozvodů včetně drážkovýho řemene a kladek jen volnoběžku nechávám pokud je dobrá starou vzhledem usnadnění dalších dotazů v příloze máte výměny rozvodů od výrobce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukash Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 napínák není kladka... proto se na to ptám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Iguka Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 pokud měnim rozvody měnim to kopmplet se všim co je u rozvodů včetně drážkovýho řemene a kladek jen volnoběžku nechávám pokud je dobrá starou vzhledem usnadnění dalších dotazů v příloze máte výměny rozvodů od výrobce a nemáš i benzinový 1.6 motory ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 napínák není kladka... proto se na to ptám... neni? a co se na napínáku asi točí? zase kladka která navíc v originálu nejde sehnat samotná ale pouze jako komplet: napínací kladka TO: IGUKA nevim z jakýho duvodu, ale u nich výměnu neudává každopádně já bych je po 120 000km měnil tak jako taky než aby se to potkalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danniell Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 Mám prosbu mám O1 75kW 2001 koupil jsem ji s 126000 v kolika km se na ni mení rozvody? A v jaké cenové relaci se pohybují? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zemlub Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 Zdravim, už jsem tu potkal spoustu tabulek o výměně v tolika a tolika, ale nikde jsem neviděl BFQ??? Nevíte kam teda patří? Jinak z této diskuze nechápu jestli měnim při 120 tis. rozvody jakože jen řemen nebo i kladky. Další otázka: mění se jen napínací kladka nebo je jich víc? Asi blbá otázka, ale fakt nevim ... Jinak výrobu mám 10.03 Dík za odpovědi ... Dobrý dotaz, mám taky BFQ 5/2003 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 Na jedničkove Octavce 1.6 75kw se měni rozvody po 90 tis a to i s vodni pumpou,nedoporučuji šetřit a vyměnit jen rozvody bez pumpy tak pak rada protika... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 Na jedničkove Octavce 1.6 75kw se měni rozvody po 90 tis a to i s vodni pumpou,nedoporučuji šetřit a vyměnit jen rozvody bez pumpy tak pak rada protika... a na 1.6 55 kW je to stejné, že ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danniell Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 koukal jsme ted do servisky je nemecky takze tam nevyctu jestli byly rozvody delany! posledni kontrola je delana pri 115 000 km, nevite jakto tam vyctu? A pozna mechanik jestli jsou rovody menene nedvano a nebeo jestli jsou uz prejety o nejaké km? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 poznat se daj tak jen ty co byli měněný před krátkou dobou ale nikdo Ti to nezaručí pokud si nejsi jistej jestli byly dělaný radši bych je vyměnil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 (editace) koukal jsme ted do servisky je nemecky takze tam nevyctu jestli byly rozvody delany! posledni kontrola je delana pri 115 000 km, nevite jakto tam vyctu? A pozna mechanik jestli jsou rovody menene nedvano a nebeo jestli jsou uz prejety o nejaké km? Vymen komplet rozvody a mas 100% istotu ze su nove. Editováno: 26. Květen 2010, autor: PROCHY603 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 a na 1.6 55 kW je to stejné, že ? Ja myslim že je to stejne,ikdyž jak se řika myslet neznamena vědět :smich: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 27. Květen 2010 Sdílet Vloženo 27. Květen 2010 Pokud neni jistota že rozvody byly opravdu měněny tak hned po koupi auta vyměnit,určitě se to vyplati Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky