Duben 7, 201312 r Zdravím pánové, mám možnost koupit origo tažné zařízení sundané z krátký octávky I. Bude mi pasovat i na karosérii combi? Díky
Duben 7, 201312 r Sice nevím co myslíš pojmem krátká octávka, ale pokud myslíš liftback, tak bude. Jsou stejné pro Combi i liftback a taky jsou stejně dlouhý (na výraz krátká octavii jsem fakt alergickej), jen verze 4x4 má jiné. Ale abys ho přihlásil, musíš mít od něj papíry.
Duben 8, 201312 r Díky za rekaci. Jedná se o liftback. Co budou potřeba za papíry? Typový list není, ale je zřetelně čitelný štítek z TZ. Měl jsem za to, že stačí namontovat, zajet na STK, tam to zkontrolují, udělají zápis a ten předložím na úřadě pro zapsání..
Duben 8, 201312 r Pokud si to budeš montovat sám, pak na STK budou požadovat typový list s číslem tažného zařízení. Záleží na STK, ale nemyslím, že by typový list nepožadovali. Pokud Ti to udělá firma, která má oprávnění montovat tažné, a vystaví Ti papíry tak stačí zajet na úřad a nechat zapsat do TP. Já si to montoval sám (měl jsem všechny doklady od výrobce) a využil jsem pravidelné STK a celá sranda mě přišla na 50,- za zápis do TP, když samozřejmě nepočítám klasickou technickou. Upraveno Duben 8, 201312 r od Lonanek
Duben 9, 201312 r Nebo ještě můžeš napsat výrobci, jestli je to origo, tak tam je to myslím firma Prosfar nebo tak nějak a dle toho tvého štítku, ti možná typový list pošlou.
Duben 9, 201312 r Pokud bych chtěl přihlásit tažné zařízení, které již jednou přihlášeno bylo, je tedy nutné mít typový list? Nestačí jen štítek? Někde jsem slyšel, že i kopii TP auta, ze kterého bylo sundáno/odhlášeno. Lze vůbec nějakým způsobem přihlásit tažné, které je použité a má jen štítek?
Květen 1, 201312 r No to právě budu příští týden řešit, kupuji tažné s již vyplněným TL a budu ho zapisovat. Tak uvidíme.
Květen 4, 201312 r Ahoj, měl bych dotaz k tažnému zařízení. Auto škoda rapid.Lze připojit na zadní světla kabely pro přívěsný vozík, tak aby vše fungovalo jak má ? Myslím běžným paralélním způsobem. Anebo je nutné koupit i s elektronikou. (podpora can atd.)Technik z firmy SVC mi řekl telefonicky, že prý to nelze z tohoto důvodu : jeden vodič plní dvě funkce, od světel je společný i pro brzdové světlo.
Květen 28, 201312 r Tak jedna celkem dobrá informace: jelikož řeším tažné které je na jiné octavii a borec k němu má i vyplněný TL tak lze v pohodě přihlásit no své. Umožňuje to registr vozidel. co je třeba: obě vozidla musí být registrována v ČR namontovat TZ na své vozidlo zajet na STK razítko technika "K" na STK (poplatek) s oběma TP a ORV (původní majitel a nový majitel) zajít na registr vozidel poplatek 50,- a je hotovo. Pokud je již vyplněný TL nevadí avšak je to pro úřad ještě takové velké "+"
Únor 5, 201411 r Zdravým mám kombíka oktávku r.v. 06/2002 z Německa včetně tažného, které mělo 13 pinovou zásuvku, když jsem to přepojil na 7 pinovou tak po připojení vozíku a zapnutí směrovky oktávka začala blikat jako by byla ruplá žárovka a na vozíku ani ťuk. Zkontroloval jsem znova kompletní zapojení, které mám na 100% dobře a po dalším hledání příčiny jsem dočasně odpojil flash control UN-05 který se nachází v levém blatníku. (http://www.ebay.de/itm/Flash-Control-UN-05-12V-Blinkrelais-Anhanger-Modul-/190560392018?pt=DE_Autoteile&hash=item2c5e48d352). Po odpojení přestali blikat i zadní světla na autě. Provizorně jsem zatím přepojil směrovky tažného přímo na lampy abych mohl v klidu tahat, ale dost by mě zajímalo k čemu tam tato jednotka je? Jestli to má vliv na kontrolku v palubovce tak bych to obnovil, protože tahám dost a na kontrolku z Feldy nedám dopustit. Ještě zvažuji dát tam jiný tlačítko se silnějším přerušovačem jak píšete vy, ale netuším jak přepinovat a odkud z budíků vytáhnout žilku. Předpokládám, že žilku vytáhnu od žárovičky u dané kontrolky, ale jak přepinovat bude u nového přerušovače, či kde hledat?
Únor 6, 201411 r Ahoj, na Roomstre MR2007 sa mi zacala rozsvecovat kontrolka blikaču přívěsu. Tazne ale nemam instalovane vobec. Nie plnym jasom ale tak na 20%. Vecer je to dobre vidiet. Diagnostika nehlasi ziadnu chybu. Nemate niekto tuto skusenost ? Cim to asi je? Upraveno Únor 7, 201411 r od Body
Červenec 14, 201411 r Ahoj lidi, mám Š. O. I, r.v. 2001, 1,9TDI 81kW,kombi, facelift budu montovat tažné Westfalia. Chci se zeptat, jestli je postup montáže stejný jako u fabie. Museli se sundat zadní kola, zadní podběhy, zadní lampy, pod nimi vyšroubovat šrouby, sundat nárazník, vyšroubovat 8ks šroubů co drží výztuhu nárazníku, dovnitř provléknout tažný, z rámu vyříznout gumový těsnění, přišroubovat tažný pevnostníma šroubama momentovým klíčem, vyndat gumovou záslepku u rezervy, provlíknout elektriku, nacvaknout na konektory světel, zacvaknout gumovou krytku elektriky a zpětným způsobem nasadit nárazník, je to tak?
Červenec 14, 201411 r Světla nemusíš. A kola taky nemusíš, k těm šroubům v nadkolí se dá dostat i s kolama.
Červenec 15, 201411 r OK super, pokud je to jinak stejný, tak je to cajk. Už jen abych nemusel řezat do nárazníku, ale to se dozvím asi dneska. Pán mi ho dokonce přiveze
Červenec 15, 201411 r Řezat do nárazníku budeš muset, každá OI i s origo tažným zařízením má výřez v nárazníku, ale zespodu, tam to není vidět.
Červenec 16, 201411 r jo to je v pohodě, to zmákne pilka na železo, šlo mi hlavně o to, abych nemusel dělat takovej ten výřez jako u Fabie a potom tam dávat tu záslepku Návod na montáž: http://forum.skodahome.cz/topic/129230-moja-oi/?p=1933809 Upraveno Srpen 3, 201411 r od repkin
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.