Publikováno Listopad 27, 200618 r Chtěl bych se zeptat, jestli má motor 1.9 TDI příhřev motoru pro rychlejší zahřátí. Fabia r.v. 10/01. Díky za odpověď.
Listopad 27, 200618 r Autor Dík za odpověď. A nevíš náhodou kde jsou umístěny??? Jakou mají asi životnost, nebo kdy je předepsaná výměna???
Listopad 27, 200618 r Dík za odpověď. A nevíš náhodou kde jsou umístěny??? Jakou mají asi životnost, nebo kdy je předepsaná výměna??? jsou snad někde u výměníku topení v takový skříni, vypadá to jak termostat, mění se až když nefungujou, skoro vůbec je tu neměníme..
Listopad 27, 200618 r Autor Předpokládám, že to bude asi pěkná lahůdka se na ně dostat. Moc místa kolem motoru není. Příjde mi, že si mi to strašně dlouho zahřívá. Při jízdě do kopce s otáčkama kolem 2000 to úplně ohřeju tak za 10-12km a to ještě pořádně nemrzlo. Termostat jsem vyměnil a pořád stejný. Mám strach o turbo.
Listopad 27, 200618 r Kazdy naftak se zahriva dlouho, s tim nic neudelas, je to vlastnost a ne zavada. Jestli ho naplno zahrejes za 10-12km tak jsi na tom jeste hodne dobre.
Listopad 27, 200618 r Autor Ale těch 10-12km musím jet do kopce. Při jízdě po rovině to trvá déle. To vím, že nafťák se zahřívá dlouho, ale myslel jsem si, že tam tento fakt z části řeší příhřev, aby se prohřál dřív. Pro turbo to asi taky nebude nic dobrýho. Jak dlouho to trvá Vám ostatním, než je naplno ohřátý???
Listopad 27, 200618 r predtym nez ho zahrejes uplne vypni kurenie daj to proste na modro, skor sa ti zohreje ovela skor
Listopad 27, 200618 r U naftaku bych si timto vubec nelamal hlavu, ten motor je na to staveny a vydrzi to v pohode. Samozrejme se predpoklada ze nepojedes jako prase, coz plati u vsech motoru...
Listopad 27, 200618 r Autor Podle mě to úplně jedno nemůže být. Jde mi hlavně o to, aby byl ohřátý olej a pořádně se mazalo turbo. Byl bych nerad, aby mi turbo za chvíli podalo ruku a řeko sbohem.
Listopad 27, 200618 r tak to prostě nervi, netoč apod., dokud se ti to neohřeje, to je celý. Nafta se ohřívá pomaleji, protože motor má vyšší účinnost a tj.míň zbytkového tepla, to je celý
Listopad 27, 200618 r Teda si myslím,že fábia TDi žádnej rychlej předehřev vody nemá. Myslím že má pouze v topení elektrickou dečku, která se automaticky zapíná pokud je venkovní teplota menší než 10°C a slouží pouze k rychlejšímu ohřátí interieru.
Listopad 27, 200618 r O zahřivani jsme se už bavili http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=12557&st=50
Listopad 27, 200618 r Autor Teda si myslím,že fábia TDi žádnej rychlej předehřev vody nemá. Myslím že má pouze v topení elektrickou dečku, která se automaticky zapíná pokud je venkovní teplota menší než 10°C a slouží pouze k rychlejšímu ohřátí interieru. Ale určitě bude něco existovat, možná to dávali na přání a za příplatek. Třeba kámoš má u BMW má příhřev, tuším, že to je Webasto a ohřívá mu to vodu. A Fabie 1.4TDI mají myslím taky něco podobnýho.
Listopad 28, 200618 r Hele fábie ani 1.9 tdi ani 1.4 TDI nic takovýho nemá!!! Mají pouze odporové přídavné topení na vyhřívání interiéru - nikoliv vody. Za příplatek můžeš koupit webasto,ale není to jako origo příslušenství od škodovky. To je jen do 1.9 SDI a do benzínů. Dá se ale dodělat přímo u prodejce webasta,ale je to pěknej ranec. cca 30 000kč.
Prosinec 22, 200618 r Ohledně žhaviček na přihřev vody motor ATD 1.9 tdi 74kw PD je nemá např Fabia motor AXR 1.9 tdi 74kw PD je má např Octavie Tour Čus
Prosinec 27, 200618 r Autor Ohledně žhaviček na přihřev vody motor ATD 1.9 tdi 74kw PD je nemá např Fabia motor AXR 1.9 tdi 74kw PD je má např Octavie Tour Čus A kde je má motor AXR umístěné?? Daly by se do motoru ATD doinstalovat??
Prosinec 27, 200618 r Jak jde z hlavy hadice do výměníku topení, nejlíp je to vidět ještě na 1.9TDi 66nebo 81kw v octavii.
Prosinec 28, 200618 r To krupinok. Dal jsem par foto na větev interier - výhřev kabiny. S doděláním by určitě nebyl problém. Místa habakuk. Chtělo by to odborný dotaz na borce z dieselpoweru a nějakého dráteníka ohledně spotřeby el. , dobíjení ap... Je to obyčejný hliníkový bazmek s hžavičkama a dráty co vedou někam
Prosinec 30, 200618 r Autor To krupinok. Dal jsem par foto na větev interier - výhřev kabiny. S doděláním by určitě nebyl problém. Místa habakuk. Chtělo by to odborný dotaz na borce z dieselpoweru a nějakého dráteníka ohledně spotřeby el. , dobíjení ap... Je to obyčejný hliníkový bazmek s hžavičkama a dráty co vedou někam Už sem s kámošem vymyslel, jak to udělat, ale ještě musíme vymyslet, kam a na kterou hadici to připojit. Každopádně ten ohřev musí být v malém okruhu. Elektrické zapojení nebude složité, musí to být přes relátko a relátko bude spínané buď nezávislým vypínačem, nebo v mém případě to zapojíme přes automatické spínání světel. Kam by se dalo to těleso dát?? Na jakou hadici ho připojit??
Duben 3, 201312 r kolik km se ma zahrivat fabia 1,9 pri teplote okolo nuly toceni motoru kolem 2 tis otacek stridave kopecky a rovinka? byvaly majitl me rekl,ze termostat menil a ze to nepomohlo. ja si myslim,ze 2é km na provozni teplotu je moc. a kdyz jedu z kopce a zapnu topeni klesne to aj o pul budiku. muze byt i vadne teplotni cidlo? sledoval sme na diagnostice chvilku teplotu vody asi od 10 do 20 stupnu a na volnobeh to tech 10 stupnu udelalo asi za 10 minut. jo a mam upne zaizlovany chladic. mam tam karton a jeste molitan
Duben 3, 201312 r po cca 8 mi km mi budíky ukazujou 90°C (reál = 75°C a vejš) osobně bych vyměnil čidlo teploty i termostat, obojí stojí pár korun a po letech provozu hlavně termostat dost proměřuje - unavená pružinky (u tebe to bude dle mne na 99% právě termostatem) čidlo teploty = 06A 919 501 B termostat = 068 121 113 H oboj je práce na pár minut, přístup je dobrý...kapalinu si jednoduše vypustíš, pokud je stará, dej novou, pokud máš zánovní, vrať původní
Duben 4, 201312 r byvalej majitel rikal,ze ho menil z rozvodama. dneska sem jel z prace 24 km teplota sla na 90 az po 20 v prudkem kopci. z kopce klesala. no a sahl sme na hadici co vede z termostatu a byla vlazna. nechapu fakt. soused mi mozna ze skodovky donese nejaky pouzity termostat a zkusime to prehodit cidlo mi snad sezene taky. par korun to stoji,ale kdyz chci dat origo,tak dohromady i s kapalinou to bude tak 1200
Duben 4, 201312 r napíšu ti to asi takhle, ani novej neznamená funkční......zkus si ho prohodit a uvidíš, každopádně já mám egr off, do práce to mám 12 km, studený to nevytáčím a cca po těch 8 km mám ručičku na 90 stupních ( 90°C to ukazuje od 75°C vejš)...chladič ničím nezakrejvám, naopak mám velký otvor v nárazníku.... čidlo: http://www.cc-autodily.cz/cidlo-teploty-dvojite-7_7 107,-Kč termostat: http://www.cc-autodily.cz/termostat-1-9d 187,-Kč obojí origo, G12 můžeš nechat původní, nebo litr stojí kolem 100,-kč...vážně to zase taková investice není
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.