Publikováno Listopad 25, 20222 r Ahoj, v průběhu času mi přijde, že za kliku na zadních dveří (levé i pravé) je třeba čím dál silněji zabrat, než se dveře otevřou. Už i v pneuservise se na mě otočil mechanik, když za kliku zabral, jestli je to rozbité. Tak jsem za to vzal, pomáhám si palcem opřeným o místo, kde vepředu je klíčová dírka, pak to jde snadněji. Myslím si, že nejde ani tak o krajní polohu kliky, jako o překonání nějaké síly, potřebné pro odskočení čehosi, co drží dveře zavřené. Zevnitř bych řekl, že klika funguje pořád stejně, ale tam je o něco větší páka, takže si toho člověk možná ani nevšimne. Zkoušel jsem zde hledat problémy přímo s klikou, ale většinou se řeší nedoléhající nebo spadlé dveře jako celek, což v mém případě byc řekl, že na první pohled vše lícuje jak má. Jedná se o Fabii Combi po FL, rv 2007. Je prosím možné tu kliku nějak vyladit, aby její vytažení a tím otevření dveří chodilo hladce a bez nutnosti vynaložit zvýšenou sílu oproti ostatním autům? Chápu, že nejde srovnávat s novými auty, ale i ve srovnání s předními dveřmi je to velký rozídl. Děkuji za rady a přeji hezký den 🙂 Upraveno Listopad 25, 20222 r od Encore1106
Listopad 25, 20222 r Autor Díky, kde konkrétně prosím? 😊 Přikládám video, jak to (ne)funguje hladce. 😁 VID_20221125_154406.mp4
Listopad 25, 20222 r Z boku dveří strčit trubicku z WD40 do otvoru a prostriknout okoli klky zevnitř, promazat mechanizmus zamku na boku dveří.
Listopad 25, 20222 r A potom opakovat kazdy tyzden lebo to wd vyschne. Pouzi nejaky sprej co aj maze a vydrzi a nue ovonavkovanu naftu wd
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.