Encore1106 Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 (editace) Ahoj, v průběhu času mi přijde, že za kliku na zadních dveří (levé i pravé) je třeba čím dál silněji zabrat, než se dveře otevřou. Už i v pneuservise se na mě otočil mechanik, když za kliku zabral, jestli je to rozbité. Tak jsem za to vzal, pomáhám si palcem opřeným o místo, kde vepředu je klíčová dírka, pak to jde snadněji. Myslím si, že nejde ani tak o krajní polohu kliky, jako o překonání nějaké síly, potřebné pro odskočení čehosi, co drží dveře zavřené. Zevnitř bych řekl, že klika funguje pořád stejně, ale tam je o něco větší páka, takže si toho člověk možná ani nevšimne. Zkoušel jsem zde hledat problémy přímo s klikou, ale většinou se řeší nedoléhající nebo spadlé dveře jako celek, což v mém případě byc řekl, že na první pohled vše lícuje jak má. Jedná se o Fabii Combi po FL, rv 2007. Je prosím možné tu kliku nějak vyladit, aby její vytažení a tím otevření dveří chodilo hladce a bez nutnosti vynaložit zvýšenou sílu oproti ostatním autům? Chápu, že nejde srovnávat s novými auty, ale i ve srovnání s předními dveřmi je to velký rozídl. Děkuji za rady a přeji hezký den 🙂 Editováno: 25. Listopad 2022, autor: Encore1106 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 Promazani např. WD40 by mohlo pomoct. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Encore1106 Vloženo 25. Listopad 2022 Autor Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 Díky, kde konkrétně prosím? 😊 Přikládám video, jak to (ne)funguje hladce. 😁 VID_20221125_154406.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 Z boku dveří strčit trubicku z WD40 do otvoru a prostriknout okoli klky zevnitř, promazat mechanizmus zamku na boku dveří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 25. Listopad 2022 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2022 A potom opakovat kazdy tyzden lebo to wd vyschne. Pouzi nejaky sprej co aj maze a vydrzi a nue ovonavkovanu naftu wd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.