Červenec 11, 20223 r Já můžu doporučit Tungsram (nevím jak je to teď, ale ještě ca 2 roky zpátky to patřilo pod GE). Konkrétně "Megalight ultra +150%" nebo "Megalight ultra +200%". Balení 2 ks stává kolem 400-500 Kč a vydrží +- rok až rok a půl. Oproti běžný žárovce to svítí opravdu nesrovnatelně lépe...
Září 26, 20222 r Alebo dať prerobiť projektory: https://www.facebook.com/svitlip/posts/pfbid08fWLTLVJmfM6XsYM38qKuouL8wfQ2aRLmtGp76GXs1T3uXDezYs7iPWv1DgfWF8Cl Úplne legálne to síce nie je, ale už to prešlo aj cez STK. Nakoľko to svieti presne tam kam má, technik neriešil zdroj svetla. Svetelný výkon podobný ako u Matrix LED na Superbe, akurát na tom Superbe na mňa blikajú oveľa častejšie keď to nestmieva dostatočne rýchlo. Mám to už viac ako rok, a spokojnosť, partnerka sa odvtedy nesťažuje, že nevidí a išiel som aj pred svojim autom a v pohode. Treba si ale uvedomiť, že to svieti naozaj silno, takže kolieskom treba točiť oveľa častejšie, a ja to pre istotu mám nastavené vždy asi o pol čísla nižšie, takže väčšinou medzi polohou 0 a 1. Ak by som to dal prerábať znovu, asi by som už išiel do lacnejšej LED verzie, niečo by som ušetril a bolo by to stále dostatočne silné a zároveň by ostala možnosť vrátiť H7 žiarovku. Ja mám teraz D2S xenónové výbojky.
Listopad 8, 20222 r https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp Tak v Česku už jsou tyto H7 LED také legální, avšak zatím pouze pro Octavii a Superb 3. generace. Obecně mají schválení zatím zejména pro varianty vozů s reflektorovými světlomety, ale jsem zvědavý (a zároveň velmi skeptický), zda se něco takového podaří schválit i u F2 a R2 s projektorem, kde jsou potkávací a dálky v jednom :D Budu to brát jako zbožné přání, že třeba jednoho dne ze své F2 v noci něco uvidím.
Listopad 9, 20222 r Trošku jsem zajásal, když jsem to před pár dny viděl, ale tušil jsem háček a samozřejmě - FII chybí, Doufám, že se to rozšíří, protože projektory ve FII jsou fakt těžká bída, i když lepšíma žárovkama (O NB Silver) se to taky trochu vylepšilo - z tmy je šero. Vypadá to, že proti halogenům tyhle ledky svítí výrazně líp, byť světelný tok je papírově pořád 1500 lm (jako mají přibližně halogeny).
Listopad 15, 20222 r Také jsem se vydal prozatím cestou NB Cool Blue Intense a je to oproti origo H7 od Škodovky výrazně lepší. Mně se na tom líbí hlavně ta studená barva světla, lépe se mi v noci pak rozeznávají barvy - byť spousta lidí to nesnáší a chtějí teplý odstín světla. Od LEDek si toho slibuji kromě ještě chladnějšího odstínu trochu víc, ale jak píšete, zázrak to určitě nebude.
Únor 28, 20232 r K maratonu s legálními LED retrofity místo halogenů se přidává i Philips: Ultinon Pro6000 LED Bohužel, s vozidly je to zatím podobné, jako u OSRAMu. Snad ale konkurenční tlak brzy pomůže rychleji schválit další typy vozidel.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.