Přejít na obsah

Projektorová světla

ntr23

Doporučené příspěvky

• o 1 měsíc později...

Už delší dobu tam mám ty Tungsram H7, který mimo jiné doporučoval bojler a rozdíl oproti dodávaným z výroby je opravdu znát, ale když tu čtu o těch +50, že jsou zase mnohem lepší, tak asi zkusím ty. Ještě mám dotaz na bojlera, ten rozdíl mezi

kvalitou osvětlení u dálkových světel, co jsi psal v příspěvku # 195, tak to jsi asi porovnával s tou F1. Nebo jsi měl na mysli

to, že dálka u těch Tungsram +50 je horší než u Tungsram H7? To by si ale dost protiřečilo, tak beru tu první možnost.

Je to tak?

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nene, myslel sem to tak, že připnutá dálková u jedničky (tuším je tam žárovka H3) jsou poznat míň než u FII/R. Ale bude to i tím, že projektory mají mnohem přesněji rozdělený svazek světla (tzn. normálně je nahoře tma) a ve fabce jsou žárovky standardní (navíc, ráda si zasvítí parabolama i nahoru).

Rozdíly mezi a) philips z výroby B) tungsram halogen H7 c) tungsram halogen megalight plus50% bych viděl jako dva stejně velké kroky k lepšímu

Je to asi hodně subjektivní, mně se v říjnu u tatínkova čerstvě vyrobenýho R zdály žárovky z výroby docela dobrý - přitom je to od pohledu ten stejnej typ jako sem měl já. Rozdíl tam po osazení halogen h7 byl, ale asi sem byl už zmlsanej těma megalightama.

Jediný co se dá říct s jistotou, že chybu s těma dražšíma v žádnym případě neuděláš :)

Odkaz ke komentáři

megalight +50% jsou super, ani jsem nečekal že to bude o tolik lepší. Světlo je jasnější a dálková světla svítí o hodně lépe, teprve ted mohu říct že jsem s projektorama spokojený. Vždycky si koupím jen tyto žárovky i kdyby vydrželi chvílu.

Odkaz ke komentáři

Traduje se takový rčení "80:20" - 80 procent času děláš věci, se kterjema se setkáš poprvý. 20 procent času děláš osumdesát procent ostatních známých věcí. Podruhý mně to šlo jedna dvě.

Jinak ještě je tady jedna věc - životnost, což je zatím neznámá otázka. Halogen H7 sem měl 16tis. km a 8 měsíců, kolik se dožijou ještě km je otázka.

Odkaz ke komentáři

Tak snad to s tou výměnou bude lepší než minule, protože jestli mě někdo předtim pozoroval, tak musel nabýt dojmu,

že za ten čas, co jsem strávil pod kapotou jsem vyměnil celej motor. :) Tu životnost prověří až čas, ale snad to něco vydrží.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

K těm světlům mám ještě takový poznatek, nechal jsem si je seřídit, aby je dali na horní hranici seřízení, aby to svítilo lépe do dálky, na což servis úspěšně zareagoval tím, že to dal na spodní hranici :-) , takže z toho byly takové lepší mlhovky, no rezignoval jsem s někým diskutovat a jal jsem se seřídit si světla sám a zjistil jsem, že je mohu mít vyšroubované skoro až nadoraz nahoru, aniž by to oslňovalo (za víc jak půl roku na mě nikdo neblikal, že na něj svítím, včetně Německa, Holandska a Chorvatska). Přisuzuji to tomu, že ty projektorové mají ostrou hranici mezi světlem a stínem, ono je to vidět na autech co jedou proti, jak hranice světla a tmy je v úrovni světel protijedoucího auta a nejde výše, aby ti někoho oslnilo. A rozhodně je to v noci lepší.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...