Přejít na obsah

SW verzie a aktualizácie infotainmentu

Doporučené příspěvky

Auto opět v servisu a reklamace právě na zmíněné restarty atd.... já tedy měl ještě samovolné zesilování rádia ať už jen klasika nebo Apple Carplay, no a někdo usoudil že je potřeba výměna celého infotainmentu za nový.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Jaroslava Hűbnerová Tohle se mi jednou za čas stane taky. Vzhledem k tomu, že parkuji v garáži poměrně na těsno, tak to je docela obtěžující. Ale jak píšu, děje se to velmi, velmi zřídka, auto mám od 05/2023 (SW 1941) a stalo se mi to tak 4x, možná 5x. A musím zaklepat, že jinak infotainment funguje v pořádku.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Myslím, že reštarty vôbec nezávisia na tom, akú verziu SW máš, ale na tom ktorý unikátny kus O4 sa ti dostal do rúk.

Niekomu nová verzia SW polepší, niekomu zase pohorší, holt "O4 1pc limited version".

U O4 platí dvojnásobne, Do not touch running system.

Pokiaľ infotainment beží aspoň akceptovateľne žiadnu novú verziu nenahrávať.

Odkaz ke komentáři

Tak som zvedavý, čo ma čaká. Pred pár dňami som prebral O4 vyrobenú v 11/2023 s verziou 1940.  Po pár dňoch len pár odhlásení na Host, teraz dva dni už prihlásený pri otvorení auta. Zrejme sa cloud replikuje do dvoch dní 😄

Odkaz ke komentáři

@Jao hlavne nepodľahni správam, že je nový SW. Jazdi s tým čo máš a pokiaľ to funguje akceptovateľne tak drž ten SW čo máš.

Veľmi závisí od výbavy, ktorú máš.

To, že ťa systém odhlási, resp. po zvolení tvojho profilu ti napíše že sa vykoná nastavenie podľa tvojho profilu ale potom sa objaví hláška "ľutujeme, funkcia nie je momentálne dostupná" bolo u mňa posledný polrok celkom bežné. Po 10-15 min už prihlásenie išlo. 

Výborné na tomto je, že si nachystáš v aplikácii cieľ kam ideš alebo celú trasu, pošleš do auta a nemôžeš to použiť pretože tvoj profil je nedostupný.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

@OpelIns1 Je to výbava Style, zatiaľ sa do aktualizácie neponáhľam, infotainment funguje bez problémov. Už drží aj prihlásenie. Jediné, čo mi nefunguje je mirrorlink, ale to sa časom poddá. Mapy sú tiež neaktuálne, tak skúsim aspoň to aktualizovať.

Odkaz ke komentáři

@Jao mapy v Columbuse sa aktualizujú automaticky ak máš zaplatený balík služieb infotainmentu. (Neviem už ako sa to volá presne, sú tam dva balíky). Pri kúpe auta v SK boli tieto balíky na rok v cene auta a potom to bolo treba obnoviť spolu za ca 100EUR.

Skontroluj si mapy v nastaveniach, mali by mať verziu snáď 09.24.

To, že ti nesedia cesty so skutočnosťou neznamená, že mapy nie sú aktuálne ale sú nepresné. Napr. v Bratislave ulica Páričkova vedľa autobusovej stanice Nivy bola dlhé roky v navigácii. Potom vypadla začiatkom roka 2024 a ulica sa tvári ako slepá. Vo verzii 07.24 to bolo opravené. Minulý týždeň som sa viezol O4 posledný raz, mapy aktualizované na 08.24 a ulica je opäť slepá :)

Aktualizácia máp pomocou USB na predFL O4 fungovala vraj, mne sa to nikdy nepodarilo.

Mirrorlink je k čomu dobrý?

Funguje tam AA aj AppleCar tak nevidím celkom dôvod na Mirrorlink ale nepoužívam nič z toho tak máš možno nejaký dobrý dôvod to použiť.

Editováno: , autor: OpelIns1
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Už je na internete, mal by byť čoskoro aj v servisoch. Mne na 1969 vypadáva Android Auto, zaujímavé že stále presne na rovnakých miestach s presnosťou +- pár metrov.

Podľa prvotnej spätnej väzby by mal byť AA stabilnejší.

BTW change logy vydáva škoda už len spätne a k tomu aj laxne.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...