Jump to content

SW verzie a aktualizácie infotainmentu

Recommended Posts

Prave jsem uspesne aktualizoval z USB sticku:
HW H61

SW 1900 -> 1941

Zabralo to cca 15 minut (po upgradu pri spusteni nalezeny dalsi aktualizace, taktez OK). O vikendu vyzkousim, zda restarty pretrvavaji).

Edited by zdenal_cz

Ano, auto je v zaruce; mam ho od 26.6.2023 :-) 

Edit: od 26.5.2023

Nechtelo se mi cekat na termin, travit cas cestou a v servise + usetreny benzin :-)))) Tak jsem to risknul, protoze obcas se mi stalo, ze info padnul po startu 3x, obcas drzel celou cestu :-)

Edited by zdenal_cz

před 11 hodinami, zdenal_cz napsal:

Prave jsem uspesne aktualizoval z USB sticku:
HW H61

SW 1900 -> 1941

Zabralo to cca 15 minut (po upgradu pri spusteni nalezeny dalsi aktualizace, taktez OK). O vikendu vyzkousim, zda restarty pretrvavaji).

Kde se to dá stáhnout?

@Rapid1.0Logičtější by bylo, kdyby ŠA pro své servisy připravil distribuované úložiště těch instalačních souborů. Tzn. stahovalo by se jen 1x pro celý servis, při každé další potřebě stejného souboru se použije ověřená kopie souboru. Takhle se to dělá v IT úplně běžně. Potom by ti ten update trval mnohem méně času a použil bys úplně stejné soubory které pořád dokola stahují. 

Edited by petr.podzimek

@petr.podzimek Zabředávat do tématu jak by to Škodovka měla dělat jinak nebudu. Ani já, ani ty do toho nevidíme. Mají to zavedené tak jak mají, každý si o tom můžeme udělat názor.

Já Ti pouze odpovídal, že je logické, že to v servisu trvá déle (stažení + instalace), než jen domácí instalace (bez stažení), které si ty porovnával... 

A ještě doplním, že je mi úplně buřt, jestli Škodovka dělá ten update 2 hodiny, nebo 4 hodiny. Já, a dovolím si tvrdit i 99% lidí, nečeká v servisu, než jim auto dokončí. Pro mě každá návštěva znamená ráno auto odevzdat, odpoledne vyzvednout. Většina lidí má auto v záruce, takže neplatíš za update hodinovou sazbu, tak ať se s tím klidně perou 4 hodiny, když jsem v práci. 

• Pozitivní 2

Nemyslím si, že aktualizačný súbor bude len tak niekde oficiálne k stiahnutiu.

Obvykle ho zverejní niekto, kto má k tomu prístup.

Premyslite si, či pri aute ako Octavia 4, ktorá je plná problémov s elektronikou, chcete riskovať, že niečo skape pri aktualizácii, ktorú budete robiť doma.

Servis bude mile rád hľadať spôsob, ako vás to nechať zaplatiť, lebo ste to robili sami.

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2

ahoj, jop, na briskoda jsem napsal private message jednomu uzivateli (uveden v prispevku jako kontakt, co ma ten file), ktery mi odpovedel behem hodiny a poskytnul link pro stazeni. Soubor mam stale na disku, ale nevim, zda jej muzu nekam uploadovat. 

Doplnuji jeste nick toho uzivatele:

varooom

Edited by zdenal_cz