JirikHL Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 @Pe3k7 Určitě servis, co buď tady nebo na briskoda jsem četl že to má skoro 3gb, to nebude na 100% OTA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikcevela Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 ten image ma cez 9 giga. urcite bude treba ist do servisu - toto neni maly patch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe3k7 Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 Volal som do servisu, potvrdili mi podľa vin, že je nový update, čiže hneď ma aj objednali na aktualizaciu infotainmentu 👍 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RDMBR Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 Je snad z tohodle tydne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenal_cz Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 (edited) Prave jsem uspesne aktualizoval z USB sticku: HW H61 SW 1900 -> 1941 Zabralo to cca 15 minut (po upgradu pri spusteni nalezeny dalsi aktualizace, taktez OK). O vikendu vyzkousim, zda restarty pretrvavaji). Edited June 22, 2023 by zdenal_cz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe3k7 Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 @zdenal_czpredpokladám, že máš auto ešte v záruke, nebál si sa robiť update sám?😄 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenal_cz Posted June 22, 2023 Share Posted June 22, 2023 (edited) Ano, auto je v zaruce; mam ho od 26.6.2023 :-) Edit: od 26.5.2023 Nechtelo se mi cekat na termin, travit cas cestou a v servise + usetreny benzin :-)))) Tak jsem to risknul, protoze obcas se mi stalo, ze info padnul po startu 3x, obcas drzel celou cestu :-) Edited June 23, 2023 by zdenal_cz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RDMBR Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Takze vlastne to auto jeste nemas😅 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenal_cz Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Ahh, chybicka se vloudila. Doplnil jsem spravne datum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Znedlob Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 před 11 hodinami, zdenal_cz napsal: Prave jsem uspesne aktualizoval z USB sticku: HW H61 SW 1900 -> 1941 Zabralo to cca 15 minut (po upgradu pri spusteni nalezeny dalsi aktualizace, taktez OK). O vikendu vyzkousim, zda restarty pretrvavaji). Kde se to dá stáhnout? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pe3k7 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Nepadá tým záruka na auto? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenal_cz Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 (edited) @Znedlob https://www.briskoda.net/forums/topic/506295-infotainment-system-restarting-endlessly/page/12/ Edited June 23, 2023 by zdenal_cz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Znedlob Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 (edited) Nepadá, ale posledně mě upozorňovali, že může něco chcípnout při upgradu, ať s tím počítám. Pak by si tam auto nechali o den déle. Edited June 23, 2023 by Znedlob Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr.podzimek Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Akorát je teda hodně blbé, že na přehrání v servise potřebují +- 3 hodiny a z USBčka to tam nahraješ za cca 15-20 minut :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapid1.0 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 @petr.podzimek Však je to logické ne? Servis tahá data online a jde to pomaleji, neboť to tahá x servisů najednou z celé ČR. K instalaci z flashky taky musíš spravedlivě připočíst, než těch 9 gb stáhneš přeci, ne jen samotnou 15 minutovou instalaci. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenal_cz Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Jj, musis secist cas stazeni + rozbaleni na USB medium + samotny upgrade. Kazdopadne v mem pripade to bylo cca 1 hodina cisteho casu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr.podzimek Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 (edited) @Rapid1.0Logičtější by bylo, kdyby ŠA pro své servisy připravil distribuované úložiště těch instalačních souborů. Tzn. stahovalo by se jen 1x pro celý servis, při každé další potřebě stejného souboru se použije ověřená kopie souboru. Takhle se to dělá v IT úplně běžně. Potom by ti ten update trval mnohem méně času a použil bys úplně stejné soubory které pořád dokola stahují. Edited June 23, 2023 by petr.podzimek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapid1.0 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 @petr.podzimek Zabředávat do tématu jak by to Škodovka měla dělat jinak nebudu. Ani já, ani ty do toho nevidíme. Mají to zavedené tak jak mají, každý si o tom můžeme udělat názor. Já Ti pouze odpovídal, že je logické, že to v servisu trvá déle (stažení + instalace), než jen domácí instalace (bez stažení), které si ty porovnával... A ještě doplním, že je mi úplně buřt, jestli Škodovka dělá ten update 2 hodiny, nebo 4 hodiny. Já, a dovolím si tvrdit i 99% lidí, nečeká v servisu, než jim auto dokončí. Pro mě každá návštěva znamená ráno auto odevzdat, odpoledne vyzvednout. Většina lidí má auto v záruce, takže neplatíš za update hodinovou sazbu, tak ať se s tím klidně perou 4 hodiny, když jsem v práci. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikcevela Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 @petr.podzimekKedze vw group nevie dat do kopy vlastne cloud services, fakt si myslis ze su schopny spravit nieco take? :) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iphonik4 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 před 22 hodinami, zdenal_cz napsal: Prave jsem uspesne aktualizoval z USB sticku: Omlouvám se za možná blbý dotaz ale kde jsi ten soubor sehnal? To je někde veřejně ke stažení? Díky Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzina80 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 https://updateportal.skoda-auto.com/cs-CZ možná tady, mě to po zadání VIN nabídne pouze aktualizaci mapových podkladů Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iphonik4 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 Nene. Updateportal jsem zkoušel. To mi nabízí jen mapové podklady, které se mi stejně stahují automaticky v autě. Zdenal musel podle mě někde stáhnout "rip" file pro servisy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NemesiSK Posted June 23, 2023 Author Share Posted June 23, 2023 Nemyslím si, že aktualizačný súbor bude len tak niekde oficiálne k stiahnutiu. Obvykle ho zverejní niekto, kto má k tomu prístup. Premyslite si, či pri aute ako Octavia 4, ktorá je plná problémov s elektronikou, chcete riskovať, že niečo skape pri aktualizácii, ktorú budete robiť doma. Servis bude mile rád hľadať spôsob, ako vás to nechať zaplatiť, lebo ste to robili sami. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iphonik4 Posted June 23, 2023 Share Posted June 23, 2023 (edited) Sdílím Tvůj názor. Jen mě zajímá odkud file má :) EDIT: omlouvám se, nějak jsem si až teď všiml že je tu již link... https://www.briskoda.net/forums/topic/506295-infotainment-system-restarting-endlessly/page/12/ Edited June 23, 2023 by iphonik4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdenal_cz Posted June 24, 2023 Share Posted June 24, 2023 (edited) ahoj, jop, na briskoda jsem napsal private message jednomu uzivateli (uveden v prispevku jako kontakt, co ma ten file), ktery mi odpovedel behem hodiny a poskytnul link pro stazeni. Soubor mam stale na disku, ale nevim, zda jej muzu nekam uploadovat. Doplnuji jeste nick toho uzivatele: varooom Edited June 24, 2023 by zdenal_cz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts