obok Vloženo 1. Červen 2023 Sdílet Vloženo 1. Červen 2023 Ahoj. Řeším už měsíc problém s Rapidem 1.2 Tsi 63Kw CBZA. Aktuální nájezd 125t km. Před 10t km vyměněny rozvody. Z ničeho nic se začal objevovat kovový zvuk ( cvrlikání) z motoru, blíž kolem rozvodu či vysokotlakého čerpadla, ale přesně to nejde určit. Navštívil jsem mechanika, kde tento kovový zvuk šel neustále z motoru. Proběhla kontrola rozvodů (rozvody byly ok), výměna napínáku rozvodů, výměna oleje a kontrola vysokotlakého čerpadla. Čerpadlo evidentně propouštělo benzín, protože byla pružina zrezivělá. Mechanik vyměnil čerpadlo za náhradní. Zvuk se změnil, spíš jeho četnost. Při studeném motoru se projevuje častěji a při zahřátém oleji se pomalu vytrácí. Studený motor https://youtube.com/shorts/oke0vAy4IkE?feature=share Zahřátý motor https://youtube.com/shorts/fNUVvUDhEpM?feature=share Nesetkal se někdo s podobným problémem? Procházím celý motor a nemohu přijít na problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obok Vloženo 19. Červenec 2023 Autor Sdílet Vloženo 19. Červenec 2023 Jen pro info všem. Po kontrole či výměně všech věcí, zvuk pořád pokračoval. Před poslední krokem a to komplet rozebrání hlavy, jsem vyzkoušel jsem nalít cca 0,2 dl K2 doctor aditivum do oleje. Následně zvuk postupně vymizel. Nyní přede motor jako by nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 19. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2023 Klasickej problém u tohodle motoru. Jestli ti hluk zmizel a žádný další problémy nejsou tak máš na půl vyhráno. V té druhé půlce je to ticho před smrtí 😄 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 19. Červenec 2023 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2023 a proč jako? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obok Vloženo 24. Červenec 2023 Autor Sdílet Vloženo 24. Červenec 2023 Spíš bych řekl, že aditivum někde něco vymezilo a zmizel ten zvuk, navíc zvuk motoru je tišší než předtím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.