Ingi Vloženo 2. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2023 Ahoj, mám 2.0 TDI 140 kw v kombinaci s DQ 500, najeto cca 170tis, rv. 11/2018. Rád bych se optal na chování převodovky a případné tipy, co řešit. Celkově převodovka řadí dobře v plném rozsahu při klidné i svižné jízdě, přijde mi, že je v dobré kondici, řadí nahoru dolů bez škubání apod., ale trápí mě dvě drobnosti: Rozjezd - když pustím brzdu, auto se samo plynule bez plynu rozjede, ale nepřeřadí na dvojku, jen pokračuje v pomalé jízdě Cukání v režimu sport - při podřazování v režimu sport auto lehce cuká na všechny stupně, při řazení na vyšší stupně je to bez problémů, cukání mi přijde výraznější při dobržďování, v ostatních režimech podřazuje hladce... Zajímalo by mě, jestli si tím mám lámat hlavu, nebo jde spíše o vlastnosti DSG / nájezd, případně po čem jít a za kým v okolí Ostravy a okolí? Děkuji za tipy, info a váš čas, fajn den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 2. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 2. Srpen 2023 Ahoj, olej si měnil a filtr nechal čistit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ingi Vloženo 2. Srpen 2023 Autor Sdílet Vloženo 2. Srpen 2023 Oleje jsou čerstvě po servisu komplet (dsg, haldex atd...) s průplachem i filtrem... projev před i po oleji v režimu sport +- stejný, nahoru jde krásně hladce, dolů jemně cuká, přirovnal bych to k rychlému vyšlápnutí spojky v manuálu... v jiných režimech je řazení po oleji trošku jemnější / lepší, jinak ale +- stejné, tedy např. comfort / normal nahoru dolů řadí bez nějakých negativních projevů... Rozjezdy před i po oleji stejné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pabloescobar Vloženo 11. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 11. Srpen 2023 Podle me naprosto standardni chovani. Mam 2.0 TDI 110 kw, DSG DQ500 a je to od nova stejne. Rozjezd na volnobeh a vzdy jen 1. prev. stupen. Rezim sport, pri podrazovani vic cukne nez v D. Ma to byt sport, to k tomu patri, podrazuje to rychleji, rychleji to "pousti spojky". 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joe1 Vloženo 12. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2023 Mám taky DQ500 140kw a chová se stejně, tak jak popisuješ - asi to bude vlastnost DQ500. U Passata DQ250 při rozjezdu na volnoběh řadí na dvojku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ingi Vloženo 15. Srpen 2023 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2023 Pánové moc díky za zkušenosti, měl jsem z toho trochu strach ale uklidnili jste mě na tu dvojku to prý má zařadit vždy, pokud je DSG v pořádku, ale asi to neplatí pro všechny - navíc zkoušel jsem tam tu dvojku hodit pádlem a bez plynu ji auto prostě nedá, takže to bude vlastnost Cukání v tom sportu jsem si vysvětloval přesně jak píšete, takže teď můžu být klidnější Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.