HWSpeedy Vloženo 6. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2023 (editace) Zdravím, problém se týká sice Citiga, ale předpokládám že by to mohlo být obecnější a v tamním fóru prakticky už nikdo nekomunikuje. Jedná se o to, že při rozjezdu se relativně často stává že když jsou nižší otáčky (ale nejedná se o nějaké podtočení, prostě přidání plynu na riozjezd), tak se spojka/převodovka rozvibruje. Ustane to po rozjetí. Spojka je dělaná nedávno. Kde může být problém. Spojka byla originál a řešil jsem po 240000 km hlavně její chrastění pokud bylo vyřazeno a nebyla sešláplá spojka (čekání na křižovatkách). To se výměnou vyřešilo. Editováno: 14. Srpen 2023, autor: HWSpeedy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 6. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2023 Nebudeme tady dělat zmatky, téma přesunuto přesně tam, kam patří. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 6. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2023 Měl jsem to samé na Fábii. Jsem si skoro jistý tím, že to dělá nerovnoměrný přítlak mezi lamelou a přítlačákem při rozjezdu, což může být způsobeno třeba špatným spojkovým (axiálním) ložiskem nebo špatnou talířovou pružinou Každopádně to znamená spojku ven. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HWSpeedy Vloženo 6. Srpen 2023 Autor Sdílet Vloženo 6. Srpen 2023 Dík za odpověď, ale co to znamená? Je to problém spojky nebo někde jinde? Protože ta spojka byla měněná a s tím prý je vyměněno i ložisko spojky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 6. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2023 Ano, ja bych řekl, že je to problém spojky. Když jsem to řešil na svém autě, tak jsem podezíral i silentbloky zavěšení motoru a převodovky, ale pomohla až výměna spojky (lamela, přítlačák, ložisko). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.