Publikováno Srpen 6, 20232 r Zdravím, problém se týká sice Citiga, ale předpokládám že by to mohlo být obecnější a v tamním fóru prakticky už nikdo nekomunikuje. Jedná se o to, že při rozjezdu se relativně často stává že když jsou nižší otáčky (ale nejedná se o nějaké podtočení, prostě přidání plynu na riozjezd), tak se spojka/převodovka rozvibruje. Ustane to po rozjetí. Spojka je dělaná nedávno. Kde může být problém. Spojka byla originál a řešil jsem po 240000 km hlavně její chrastění pokud bylo vyřazeno a nebyla sešláplá spojka (čekání na křižovatkách). To se výměnou vyřešilo. Upraveno Srpen 14, 20232 r od HWSpeedy
Srpen 6, 20232 r Měl jsem to samé na Fábii. Jsem si skoro jistý tím, že to dělá nerovnoměrný přítlak mezi lamelou a přítlačákem při rozjezdu, což může být způsobeno třeba špatným spojkovým (axiálním) ložiskem nebo špatnou talířovou pružinou Každopádně to znamená spojku ven.
Srpen 6, 20232 r Autor Dík za odpověď, ale co to znamená? Je to problém spojky nebo někde jinde? Protože ta spojka byla měněná a s tím prý je vyměněno i ložisko spojky.
Srpen 6, 20232 r Ano, ja bych řekl, že je to problém spojky. Když jsem to řešil na svém autě, tak jsem podezíral i silentbloky zavěšení motoru a převodovky, ale pomohla až výměna spojky (lamela, přítlačák, ložisko).
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.