snek44 Vloženo 28. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2023 Zdravím, mám Enyaq ve verzi 80x, bez příplatkového adaptivního podvozku DCC, a podvozek mi přijde extrémě tvrdý a nepohodlný - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány. Na zkoušku jsem si přesedl do půjčeného Karoqu, a to co v Karoqu příjemně zhoupne, Enyaq nezapruží ani trochu a bouchne do zad. Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se to nějak řešit - změnit nastavení nebo vyměnit nějaké komponenty? Kola jsem kvůli co nejvyššímu komfortu volil co nejmenší - 19”, profil je jediný možný na tuto verzi - vpředu 235/55, vzadu 255/50. Pneu mám letní Hankook a zimní Pirelli Scorp Winter, nezaznamenal jsem žádný rozdíl při přezutí na zimní. Jsem z toho dost zklamaný a při každé jízdě si kladu otázku, že to nemůže být normální a mám chuť auto vyměnit za něco jiného, jen kvůli tomuto, jinak skvělé auto a na hladkých silnicích paráda - těch je však bohužel u nás celkem málo Předem díky! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OnMiT312 Vloženo 28. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2023 Je to standardni podvozek nebo snizeny Sportline? Na kolik jsou ta 19" kola na 80x nahustena? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 29. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2023 No určitě neporovnávat enyaqa a karoqa. Můžeš tak max. porovnávat dva totožný enyaqy. Jestliže to v druhém autě nebude dělat, je pravděpodobně nějaký problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dfga Vloženo 29. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2023 Tlak tipujem 3,5 Daj to na 2,1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 2. Ledna Sdílet Vloženo 2. Ledna Nech si zkontrolovat (nebo se sám koukni), jestli tam nemáš zapomenuté přepravní podložky na tlumičích. S nimi auto nepropruží, ale na hrbolech cítíš a slyšíš tupé rány, jako by ti někdo mlátit kladivem do podvozku... 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Znedlob Vloženo 2. Ledna Sdílet Vloženo 2. Ledna Bohužel už jsem zažil pár případů, kdy se to opravdu zapomenulo. Případně si to porovnej s jiným EnQ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 2. Ledna Sdílet Vloženo 2. Ledna Bohužel, je to nepochopitelné, ale stává se to (mám osobní zkušenost, ale já auto otočil zpátky do salonu po přejetí prvního kanálu) 🤯 Podle popisu z prvního postu (extrémě tvrdý a nepohodlný - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány) je tohle opravdu velmi pravděpodobná příčina. Níže foto zde z fóra, ty růžové podložky tam být nesmí! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 19. Ledna Sdílet Vloženo 19. Ledna V 28. 12. 2023 na 23:06, snek44 napsal: Zdravím, mám Enyaq ve verzi 80x, bez příplatkového adaptivního podvozku DCC, a podvozek mi přijde extrémě tvrdý a nepohodlný - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány. Na zkoušku jsem si přesedl do půjčeného Karoqu, a to co v Karoqu příjemně zhoupne, Enyaq nezapruží ani trochu a bouchne do zad. Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se to nějak řešit - změnit nastavení nebo vyměnit nějaké komponenty? Kola jsem kvůli co nejvyššímu komfortu volil co nejmenší - 19”, profil je jediný možný na tuto verzi - vpředu 235/55, vzadu 255/50. Pneu mám letní Hankook a zimní Pirelli Scorp Winter, nezaznamenal jsem žádný rozdíl při přezutí na zimní. Jsem z toho dost zklamaný a při každé jízdě si kladu otázku, že to nemůže být normální a mám chuť auto vyměnit za něco jiného, jen kvůli tomuto, jinak skvělé auto a na hladkých silnicích paráda - těch je však bohužel u nás celkem málo Předem díky! Čím to bylo ??? Přišlo se na to??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octabin Vloženo 20. Ledna Sdílet Vloženo 20. Ledna Mám bez DCC a je to tvrdší, na rozbité silnici nic moc, ale jinak to jde, asi bych připlatil příště u Enyaq za DCC. Ziam 19 a léto 20. Na Kodiaqu mám a nepoužívám ho. Tam mám zima 18 a léto 20 a vše jezdím na normal. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
snek44 Vloženo 3. Února Autor Sdílet Vloženo 3. Února Díky všem za odpovědi! Byl jsem s tím v servisu, přepravní podložky tam nechané nejsou a je to prý standartní nastavení takto tvrdší podvozek (u varianty bez DCC). Nemám bohužel srovnání, v DCC jsem nejel. Tlak v pneu mám na doporučených 2.7baru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
octabin Vloženo 2. Března Sdílet Vloženo 2. Března (editace) Nemá někdo možnost zjistit co je třeba vyměnit ,aby byl Enyaq vyšší? stačí jen pružiny? je to sportline bez DCC. Je to moc nízké a tvrdé. Díky za info. Editováno: 2. Března, autor: octabin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.