Přejít na obsah

Tvrdost podvozku u Enyaq 80x

snek44

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám Enyaq ve verzi 80x, bez příplatkového adaptivního podvozku DCC, a podvozek mi přijde extrémě tvrdý a nepohodlný  - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány. Na zkoušku jsem si přesedl do půjčeného Karoqu, a to co v Karoqu příjemně zhoupne, Enyaq nezapruží ani trochu a bouchne do zad.

Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se to nějak řešit - změnit nastavení nebo vyměnit nějaké komponenty?

Kola jsem kvůli co nejvyššímu komfortu volil co nejmenší - 19”, profil je jediný možný na tuto verzi - vpředu 235/55, vzadu 255/50. Pneu mám letní Hankook a zimní Pirelli Scorp Winter, nezaznamenal jsem žádný rozdíl při přezutí na zimní.

Jsem z toho dost zklamaný a při každé jízdě si kladu otázku, že to nemůže být normální a mám chuť auto vyměnit za něco jiného, jen kvůli tomuto, jinak skvělé auto a na hladkých silnicích paráda - těch je však bohužel u nás celkem málo :)

Předem díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel, je to nepochopitelné, ale stává se to (mám osobní zkušenost, ale já auto otočil zpátky do salonu po přejetí prvního kanálu) 🤯

Podle popisu z prvního postu (extrémě tvrdý a nepohodlný  - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány) je tohle opravdu velmi pravděpodobná příčina.

Níže foto zde z fóra, ty růžové podložky tam být nesmí!

podlozky.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...
V 28. 12. 2023 na 23:06, snek44 napsal:

Zdravím,

mám Enyaq ve verzi 80x, bez příplatkového adaptivního podvozku DCC, a podvozek mi přijde extrémě tvrdý a nepohodlný  - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány. Na zkoušku jsem si přesedl do půjčeného Karoqu, a to co v Karoqu příjemně zhoupne, Enyaq nezapruží ani trochu a bouchne do zad.

Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se to nějak řešit - změnit nastavení nebo vyměnit nějaké komponenty?

Kola jsem kvůli co nejvyššímu komfortu volil co nejmenší - 19”, profil je jediný možný na tuto verzi - vpředu 235/55, vzadu 255/50. Pneu mám letní Hankook a zimní Pirelli Scorp Winter, nezaznamenal jsem žádný rozdíl při přezutí na zimní.

Jsem z toho dost zklamaný a při každé jízdě si kladu otázku, že to nemůže být normální a mám chuť auto vyměnit za něco jiného, jen kvůli tomuto, jinak skvělé auto a na hladkých silnicích paráda - těch je však bohužel u nás celkem málo :)

Předem díky!

Čím to bylo ??? Přišlo se na to???

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Díky všem za odpovědi!

Byl jsem s tím v servisu, přepravní podložky tam nechané nejsou a je to prý standartní nastavení takto tvrdší podvozek (u varianty bez DCC). Nemám bohužel srovnání, v DCC jsem nejel.

Tlak v pneu mám na doporučených 2.7baru.

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...