Publikováno Prosinec 28, 20231 r Zdravím, mám Enyaq ve verzi 80x, bez příplatkového adaptivního podvozku DCC, a podvozek mi přijde extrémě tvrdý a nepohodlný - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány. Na zkoušku jsem si přesedl do půjčeného Karoqu, a to co v Karoqu příjemně zhoupne, Enyaq nezapruží ani trochu a bouchne do zad. Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se to nějak řešit - změnit nastavení nebo vyměnit nějaké komponenty? Kola jsem kvůli co nejvyššímu komfortu volil co nejmenší - 19”, profil je jediný možný na tuto verzi - vpředu 235/55, vzadu 255/50. Pneu mám letní Hankook a zimní Pirelli Scorp Winter, nezaznamenal jsem žádný rozdíl při přezutí na zimní. Jsem z toho dost zklamaný a při každé jízdě si kladu otázku, že to nemůže být normální a mám chuť auto vyměnit za něco jiného, jen kvůli tomuto, jinak skvělé auto a na hladkých silnicích paráda - těch je však bohužel u nás celkem málo Předem díky!
Prosinec 28, 20231 r Je to standardni podvozek nebo snizeny Sportline? Na kolik jsou ta 19" kola na 80x nahustena?
Prosinec 29, 20231 r No určitě neporovnávat enyaqa a karoqa. Můžeš tak max. porovnávat dva totožný enyaqy. Jestliže to v druhém autě nebude dělat, je pravděpodobně nějaký problém.
Leden 2, 20241 r Nech si zkontrolovat (nebo se sám koukni), jestli tam nemáš zapomenuté přepravní podložky na tlumičích. S nimi auto nepropruží, ale na hrbolech cítíš a slyšíš tupé rány, jako by ti někdo mlátit kladivem do podvozku...
Leden 2, 20241 r Bohužel už jsem zažil pár případů, kdy se to opravdu zapomenulo. Případně si to porovnej s jiným EnQ.
Leden 2, 20241 r Bohužel, je to nepochopitelné, ale stává se to (mám osobní zkušenost, ale já auto otočil zpátky do salonu po přejetí prvního kanálu) 🤯 Podle popisu z prvního postu (extrémě tvrdý a nepohodlný - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány) je tohle opravdu velmi pravděpodobná příčina. Níže foto zde z fóra, ty růžové podložky tam být nesmí!
Leden 19, 20241 r V 28. 12. 2023 na 23:06, snek44 napsal: Zdravím, mám Enyaq ve verzi 80x, bez příplatkového adaptivního podvozku DCC, a podvozek mi přijde extrémě tvrdý a nepohodlný - na výmolech odskakuje a hlavně na zadních sedadlech jsou to opravdu velmi nepříjemné rány. Na zkoušku jsem si přesedl do půjčeného Karoqu, a to co v Karoqu příjemně zhoupne, Enyaq nezapruží ani trochu a bouchne do zad. Máte někdo podobnou zkušenost? Dá se to nějak řešit - změnit nastavení nebo vyměnit nějaké komponenty? Kola jsem kvůli co nejvyššímu komfortu volil co nejmenší - 19”, profil je jediný možný na tuto verzi - vpředu 235/55, vzadu 255/50. Pneu mám letní Hankook a zimní Pirelli Scorp Winter, nezaznamenal jsem žádný rozdíl při přezutí na zimní. Jsem z toho dost zklamaný a při každé jízdě si kladu otázku, že to nemůže být normální a mám chuť auto vyměnit za něco jiného, jen kvůli tomuto, jinak skvělé auto a na hladkých silnicích paráda - těch je však bohužel u nás celkem málo Předem díky! Čím to bylo ??? Přišlo se na to???
Leden 20, 20241 r Mám bez DCC a je to tvrdší, na rozbité silnici nic moc, ale jinak to jde, asi bych připlatil příště u Enyaq za DCC. Ziam 19 a léto 20. Na Kodiaqu mám a nepoužívám ho. Tam mám zima 18 a léto 20 a vše jezdím na normal.
Únor 3, 20241 r Autor Díky všem za odpovědi! Byl jsem s tím v servisu, přepravní podložky tam nechané nejsou a je to prý standartní nastavení takto tvrdší podvozek (u varianty bez DCC). Nemám bohužel srovnání, v DCC jsem nejel. Tlak v pneu mám na doporučených 2.7baru.
Březen 2, 20241 r Nemá někdo možnost zjistit co je třeba vyměnit ,aby byl Enyaq vyšší? stačí jen pružiny? je to sportline bez DCC. Je to moc nízké a tvrdé. Díky za info. Upraveno Březen 2, 20241 r od octabin
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.