Tezslak Vloženo 29. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2023 Ahoj, měl bych dotaz, protože vůbec netuším. Kdysi dávno (2013) někdo dodělal do mé Fabie E85. Budu teď dělat něco na motoru a nejraději bych to celé vyškubal ven, protože je to tam úplně k ničemu. E85 se snad již ani neprodává a vůbec netuším, jestli se s touto přestavbou jezdí i na dvoje emise. Prostě přijde mi to k ničemu. Bohužel je ta přestavba zapsána v TP. Takže hádám, že když je tam psaná, nemohu ji jen tak hodit do kopřiv. Jaká je "legální" cesta, jak se E85 zbavit a projít vesele STK? Projel jsem snad půlku internetu a vůbec netuším, nikde ani zmínka. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2023 Napadá mě - co se zeptat přímo na STK? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 30. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2023 Já jsem podobnou situaci zažil s přestavbou na autoškolu. Musel jsem do firmy, která montovala přestavby (pedály) do aut, tam mně dali papír, že jsou odborně vymontované (v té době už tam nebyly, vyndal jsem si je sám) a s papírem jsem šel na evidenci vozidel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tezslak Vloženo 30. Prosinec 2023 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2023 Právě že jsem zkoušel naše STK a tam působili dost zmateně a odpovědi jsme se nedobral (nikdy jim to neprošlo rukama a nechápali ani, jak by na tom měřili emise, když to využívá stejnou nádrž jako benzin). Firma, co to instalovala, dávno neexistuje. Jak píše McMatej, taky mě napadlo nechat si někde vystavit papír o demontáži. U LPG je to všechno takové jasné, ale tady... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 31. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2023 Proboha proč se ptát na STK? Tam už někdy něco věděli? Zápis udělal registr, takže tam. Obávám se že se e85 nikdo už asi nezabývá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 31. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2023 To je slušný oříšek. Co napsat na ministerstvo dopravy? Metodický postup měření emisí vozidel ve stanicích měření emisí (SME), ve stanicích technických kontrol (STK) a při provádění technických silničních kontrol (TSK) Verze 2020.12 rev.5: Flexifuel vozidlo - vozidlo, které je vybaveno jednou palivovou soustavou a jednou nádrží, umožňuje provoz na proměnné složení paliva (zpravidla kombinaci BA a E85). Flexifuel vozidla se měří pouze jednou na to palivo, které vozidlo v okamžiku kontroly používá. Druh paliva se nastavuje před měřením na přístroji. Preferuje se automatické zjištění složení paliva z OBD, pokud v OBD není tato informace k dispozici, zadá ji obsluha ručně podle informací od objednatele měření. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 31. Prosinec 2023 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2023 Ten pokyn vydal Odbor provozu silničních vozidel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.