Grygy Vloženo 23. leden 2007 Sdílet Vloženo 23. leden 2007 Gorolie. pomalu uz to taky zacina, juuu tesim se zitra bych vyrazil nekam na prkno Abych uz zacal pomalu nahazovat rakvici na strechu Jenze, pristi tyden uz bude zase prd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 23. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2007 u nas furt jenom takovy poprašek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kozlustechnykus Vloženo 23. leden 2007 Sdílet Vloženo 23. leden 2007 Na Vysocine uz tech 5 cm napadlo a nevypada to ze prestane. Du nakoupit a pak zkouknout jedno prazdny parkoviste Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wagnerr Vloženo 25. leden 2007 Sdílet Vloženo 25. leden 2007 Tak já jsem si zakoupil řetězy značky Weissenfells klack & go. Mají je třeba tady: tady. Cena je sice vyšší, ale jsou nasazený raz-dva, žádný dotahování a kontrolování, protože se dotahují a centrují samy. Prostě se to dá na kolo, zaháknou se dva háčky, odjistí se napínák a jede se. Protože se řetězy nasazujou většinou v nějaký sibérii, tak tu snadnost nasazování člověk ocení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Faja Vloženo 25. leden 2007 Sdílet Vloženo 25. leden 2007 Zdravim Vas! Prosim neporadil bymi nekdojake koupit retezy? Nejde o znacku, ale o rozmer, mam Fabcu combi a zimaky na ni jsou rozmer 165/70/R14,ale jsou ty pneumatiky nejake tenci nez letni, nevim presne co ty rozmery znamenaji,ale retezy bych chtel koupit takove ktere bych v pristim roce mohl nasadit na zimaky ktere budou stejjne siroke jako ty letni ktere na aute byly od vyroby. Ty zimaky davala skodovka zadara k autu, ale jak rikam meli nejaky uzsi behoun. No a jak jsem se dival na retezy tak na tech krabicich ja plno rozmeru, cili nevim zda se jedna o retezy ktere jsou univerzalni na vice typu, nebo jak to mam chapat, na pumpe pani vedela prd. Diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 25. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 25. leden 2007 Nevim jake maš letni gumy ale u řetězu je to tak že jsou určené na všechny rozměry, které jsou uvedené na daném balení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libelius Vloženo 31. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2009 (editace) No tak pobavili sme sa o tvare a rôznej kvalite retazí, tak a čo rozmer pneumatík? Na aké rozmery ich nahadzujete?? ja osobne nemám v papieroch písane žiadne zimné rozmery, len xy iných rozmerov. Môj terajší zimný rozmer je 185/60/14. Ale v návode na použite čo je k autu je napísané: Sněhové řetězy se smějí používat na všechny schválené rozměry kol kromě rozměru pneumatik 195/50 R15, 205/45 R16 a disku 6J x 14 se zálisem 38 mm s pneumatikou 185/60 R14. Editováno: 31. Prosinec 2009, autor: libelius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunoos Vloženo 31. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2009 (editace) Tak ja jezdim na original discich a gumach - ty ktere mam ve velkem techničaku - 185/60 R14 ET43 - viz obr - a použivam včetně řetězu: a pak mam v techničaku ještě tyto rozměry: Editováno: 31. Prosinec 2009, autor: brunoos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libelius Vloženo 31. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2009 (editace) tak to tam maš aspon rozpísané.... rozmerov tam mam ešte ale o dva viac ale ani pri jednom nie je nič také písane čo sa smie alebo nie..ale ja mam tiež 185/60/14 et 43 tak ma len zarazilo čo tam je v tom manualy..inak som sa pýtal aj v servise, a oni sami nevedeli že to tam je-to bol asi dáky zelenáč predajca Editováno: 31. Prosinec 2009, autor: libelius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Combi2002 Vloženo 4. leden 2010 Sdílet Vloženo 4. leden 2010 Ahoj, já mám teď na autě FI Combi. To so má být v techničáku. Letos šla fabča na 15". Takže zimáky 185x55 R15 alu škoda. Pneu Barum Polaris 2 a i v kalamitě v pohodě. Řetězy jsem zkoušel dvakrát nandat v tréninku ještě na podzim. sichr je sichr. Ale je evidentní že se tam řetězy ve sněhu budou dávat hůř. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sullysun Vloženo 10. leden 2013 Sdílet Vloženo 10. leden 2013 (editace) V zimě hodně často používam klasicke řetězy a už mě po pravdě mě nebaví to montování a sundávání, zvažuji že bych si pořídil nějake lepší a hlavně snadno nasaditelne i pro ženu, mam v plánu pewag snox pro 505 nebo pokud by to šlo tak thule k-summit, má někdo zkušenosti s týmito značkami nebo doporuči něco jiné ? Editováno: 13. leden 2013, autor: sullysun Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
havraneek Vloženo 20. leden 2013 Sdílet Vloženo 20. leden 2013 Dobrý den, prosím o radu. Jaké sněhové řetezy mám zakoupit na škodu fabii combi I s pneu R14 165/70? Máte nějaké v poměru cena/výkon? Nechci koupit nějaké šunty z Kauflandu za 300 kč, ale taky ne nějaký za 2500 kč. Cena přibližně 500-900 kč. Potřebuji to k cestě na chatu, kde se silnice v zimě neudržuje. Takže uježděný sníh a led. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 (editace) Kdyby jsi měl jiný rozměr kol tak ti prodám své, nepoužité .. ale já je kupoval v makru ale značku visan snow nebo co to .. šedá krabice, červený nápis v rožku .. Jinak si srovnej na jakou vzdálenost a jak často je použiješ? Možná že dojdeš k závěru že i obyčejné filsony ti budou bohatě stačit. Hlavně koukni do TP jestli řetězy na ty kola můžeš mít (já ne) .. A samozřejmě to musí být řetězy na pneu 165/70 R14 .. to máš napsáno na obalu na štítku pro jaké rozměry je ten rozměr řetězu určen. A doporučuji nějaké rychlo upínací, neboli aby jsi nemusel najíždět autem na ně, nějak je složitě obmotávat a tak. Ale to už je většina takových dnes. Edit: co si pamatuju jak jsem koukal na testy já ... nekupuj žádné spreje ala sněhové řetězy ani návleky na pneu .. dopadly nejhůře .. návleky se ihned roztrhaly a spreje byly bez účinku. Ocel je ocel. Editováno: 23. leden 2013, autor: Petrkiller Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomMPI Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Ahoj,ze dvou důvodů ti doporučím Pewag,dneska už se dají sehnat za dobrou cenu.První a nejdůležitější věc je montáž a demontáž,Pewag používá svůj systém napínání přes samozajišťovací karabinu a oproti těm šuntům z obchoďáku je to opravdu velký rozdíl,je to rychlé a velice snadné.Mám zkušenost že některé typy levných řetězů prostě byly tak složité že nešly ani nasadit a když už nasadit šly tak ten systém napínání u levných značek je prostě tragický.Za druhé Pewag používá menší oka takže to není takový traktorový styl jako ty levné šmejdy.Výdrž a pevnost je jasná,s pewagem v pohodě přejedeš i po asfaltu.třetí věc je že nerezavý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Ale cena okolo 1000 kč zdá se mi a on to potřebuje jak jsem pochopil na max kilometr na vyjetí na chatu .. nezdá se ti to zbytečné? Nakonec zjístí po koupi a odzkoušení že jsou stejně na nic a že je nevyužije .. podle mě jediné využitelné řetězy jsou vyprošťováky a ty asi jen tak někdo nevozí .. jen jsem o tom slyšel. A jinak snad jen do hor pro horskou chatku ale tam i s pohonem 4x4 .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 23. leden 2013 Sdílet Vloženo 23. leden 2013 Aj ja mam tie PEWAGY ,a su dobre a tiez pouzivam iba nie viac ako na par sto metrov.Tych markrtovych som sa uprimne povediac bal - s principu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sladek Vloženo 24. leden 2013 Sdílet Vloženo 24. leden 2013 na napínání řetězů se mi osvědčil malý fígl,obyčejný gumicuk,který křížem krážem provážu přes disk kolem vnějšího řetězu,takže když se rozjedu, se řetěz sám usadí , napne a nepadá. A kdo nemá v kufru gumicuk.....? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Piaggio Vloženo 25. leden 2013 Sdílet Vloženo 25. leden 2013 Ono časom človek na to pride ako to najlepšie našponovat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miggy Vloženo 10. Březen 2013 Sdílet Vloženo 10. Březen 2013 Ahoj Taktiež Ti môžem odporučiť Pewagy. Tento rok som ich kúpil, lebo moje z hypermarketu ma už na*rali a musím povedať, že hneď po prvom použití mám z nich dobrý pocit. Na koleso sa síce navliekajú rovnakým štýlom, ako tie z hypermarketu (čo asi väčšina reťazí), ale neporovnateľne lepšie sa napínajú a ešte rýchlejšie sa skladajú. Majú trošku vylepšený mechanizmus, ktorý zopne kruhovú obruč, ktorá je na vnútornej strane kolesa a keď sa Ti do tohto mechanizmu nabije blato, alebo ľad, nie je problém ho v pohode rozopnúť. Ďalšia vec, čo sa mi na nich páči, že majú väčšie oká, takže dúfam, že budú mať aj lepší záber. A ešte niečo: NEHRDZAVEJÚ P.S.: Mal som ich nasadené iba dva krát: raz, keď som potreboval v zime zaparkovať a raz, keď som potreboval vyparkovať. No čoskoro ich zoberiem na chatu a tam dostanú zabrať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 a můžu se zeptat, jaké ty Pewag jsi koupil? já uvažuju o modelu Brenta C Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.