Publikováno Prosinec 25, 200618 r Pořád věřim v to, že ten sníh napadne a ja pořád nemám koupené řetězy. Prosim o radu jaky typ (výrobce) jsou dobré. Podotýkam že s řetězama jezdim poměrně hodně a vzdálenosti tak do 5 km. Takové ty z hornbachu či baumaxu za 300kč nechcu. Nevim co to byl za typ ale viděl jsem jak spadují z kol, co dokažou nadělat za neplechu a jejich "vzorek" byl tak blbě udělaný že velice malá účinnost. Zase origo škodavacké za 2000 taky nechcu - nebo spíše bral bych kdyby byly tak do 1000. Teď sem viděl snad v tesku takové v červených taštičkach, vzorek vypadal celkem vpoho a cena kolem 600. Máte nějaké zkušenosti. Dík za info.
Prosinec 26, 200618 r Pořád věřim v to, že ten sníh napadne a ja pořád nemám koupené řetězy. Prosim o radu jaky typ (výrobce) jsou dobré. Podotýkam že s řetězama jezdim poměrně hodně a vzdálenosti tak do 5 km. Takové ty z hornbachu či baumaxu za 300kč nechcu. Nevim co to byl za typ ale viděl jsem jak spadují z kol, co dokažou nadělat za neplechu a jejich "vzorek" byl tak blbě udělaný že velice malá účinnost. Zase origo škodavacké za 2000 taky nechcu - nebo spíše bral bych kdyby byly tak do 1000.Teď sem viděl snad v tesku takové v červených taštičkach, vzorek vypadal celkem vpoho a cena kolem 600. Máte nějaké zkušenosti. Dík za info. No myslím, že Tesco, Hypernova, atd. je jeden za 18 a druhej bez dvou za 20 Já osobně mám z Makra za 486,80 Kč, v kufříku a spokojenost. Ale nevím co je to u Tebe hodně jezdit s řetězama, 5 km podle mě není nic a to vydrží i Hypernovácký a myslím, že spekulace s tvarem řetízků jsou vzhledem k záběru zbytečný-třeba na Avii stačí obyč řetěz jen provléct přes kolo a už jedeš, prt. jde o to se zabořit do vrstvy sněhu. Vliv to pak může mít tak na stabilitu v zatáčce, ale na záběr myslím moc ne. Můj názor.
Prosinec 26, 200618 r Autor Pořád věřim v to, že ten sníh napadne a ja pořád nemám koupené řetězy. Prosim o radu jaky typ (výrobce) jsou dobré. Podotýkam že s řetězama jezdim poměrně hodně a vzdálenosti tak do 5 km. Takové ty z hornbachu či baumaxu za 300kč nechcu. Nevim co to byl za typ ale viděl jsem jak spadují z kol, co dokažou nadělat za neplechu a jejich "vzorek" byl tak blbě udělaný že velice malá účinnost. Zase origo škodavacké za 2000 taky nechcu - nebo spíše bral bych kdyby byly tak do 1000.Teď sem viděl snad v tesku takové v červených taštičkach, vzorek vypadal celkem vpoho a cena kolem 600. Máte nějaké zkušenosti. Dík za info. No myslím, že Tesco, Hypernova, atd. je jeden za 18 a druhej bez dvou za 20 Já osobně mám z Makra za 486,80 Kč, v kufříku a spokojenost. Ale nevím co je to u Tebe hodně jezdit s řetězama, 5 km podle mě není nic a to vydrží i Hypernovácký a myslím, že spekulace s tvarem řetízků jsou vzhledem k záběru zbytečný-třeba na Avii stačí obyč řetěz jen provléct přes kolo a už jedeš, prt. jde o to se zabořit do vrstvy sněhu. Vliv to pak může mít tak na stabilitu v zatáčce, ale na záběr myslím moc ne. Můj názor. skoro každej den rano a večer - hlubokej sníh tvar řetězu - viděl jsem totiž dva zajimave typy za par kaček kde byly dva řetězy po obvodě kola a přičně byly tak v pěti možna šesti mistech propojene - a takovyto způsob je naprd - po chvilce se řetěz stahne tak na dvě hromátky a auto stoji na avii provlečenej obyč řetěz - znám, ale použitelne pouze na ledě nebo trošku sněhu, ale ne když se máš brodit sněhem.
Prosinec 26, 200618 r skoro každej den rano a večer - hlubokej sníh tvar řetězu - viděl jsem totiž dva zajimave typy za par kaček kde byly dva řetězy po obvodě kola a přičně byly tak v pěti možna šesti mistech propojene - a takovyto způsob je naprd - po chvilce se řetěz stahne tak na dvě hromátky a auto stoji na avii provlečenej obyč řetěz - znám, ale použitelne pouze na ledě nebo trošku sněhu, ale ne když se máš brodit sněhem. Tak to pak asi Octavii 4x4:-) Na Fáčko máme řetězy co popisuješ, ale je tam vymezování, takže se nestáhnou, a furt berou. A mooc hlubokej sníh stejně nedáš, budeš hrnout předkem:p
Prosinec 26, 200618 r Autor No viděl jsem rozšlehaný podběh od Tesco řetězů a já bych teda radši připlatil Ja jsem viděj ještě něco lepšiho - asi po kilometru jizdy praskla nebo se rozepla ta spojka co je vepředu na tom obvodovem lanku, řetěz se svliknul nějak dovnitř a namotal se na napravu, brzdu, tlumič a všechno co je tam ve středu kola. Hadičky k brzdam byly pěkně pozohybane ale naštěsti vydržely ale sundat tak namotanej řetěz to byla teda sranda - kolo dolu, sehnat velke štipačky a pomaličku štipat řetěz Pak jsem taky viděl rozflakany podběh včetně poškozeneho blatniku. Takže od takovejch rači ruce pryč.
Leden 1, 200718 r Já koupil přez inzerát originál škodovácké uplně nové za 200Kč. Prostě jsem měl štěstí...
Leden 3, 200718 r Něco o řetězech na Novinkách http://www.novinky.cz/krimi/praskly-snehov...5504_hp72i.html Upraveno Leden 3, 200718 r od Jarekk
Leden 4, 200718 r Koukni sem, mohlo by Tě to zajímat Kratky zaver z tohto clacnu: CITUJEM: "Sněhový řetěz nakonec prorazil kapotu a vylétl ven," Kurnik, ak to je pravda tak to musela byt poriadna rana. Kedze robim v tejto brandzi (retaze pre nakladne a vacsie automobily) nemozem nespomenut, te jazda so snehovymi retazami ma urcite pravidla (neprekrocit povolenu rychlost, spravne pouzivanie, nahodenie, dopnutie, bla, bla bla,...) ktore podla vlastnych skusenosti "poniektory" ten vodic nedodrzuje. A to je FAKT - hlavne ta rychlost. Z toho potom vznikaju take problemy ako : poskodenie casti vozidla, a ine kuriozitky atd, atd. Verte mi, viem co hovorim, dost som sa stretol s takymi manikmi, ktori prisli na Tuaregoch, X5, a medakoch s tym, ze chcu retaze a po ponuknuti kvalitnych retazi, ktore su podstatne kvalitnejsie ale bohuzial aj drahsie nas vysmiali, ze v tej a tej hyper.... maju "podobne" retaze sa stvrtinovu cenu. Otocili sa na pate a uz sme ich nevideli. Ake z toho plynie ponaucenie: Treba zvazit na aky ucel budu retaze pouzivane, v prevazne akych podmienkach,... Inak treba sa riadit aj NAVODOM A ODPORUCENIAMI VYROBCU, Jasne ze vzdy existuju dve strany: kvalita a nekvalita. Uz som sa moooooc rozpisal, tak radsej to skoncim. ADIOOOS
Leden 5, 200718 r ono si vůbec nevybereš, měl jsem řetěz ze škodovky a taky prasklo napínání naštěstí to neudělalo žádnou škodu, poak jsem koupil za 400,- v supermarketu a fungujou už několik let je teda fakt, že je nepoužívám denně, jen když není na horách vyhnutí
Leden 12, 200718 r Myslel jsem, že se tu budete bavit o typu řetězu. Tak pro běžné používání každopádně takový, který jde nasadit na kolo bez pohybu auta (vyprošťovací). Sám mám řetěz, dvě lanka spojená mezi sebou řetízky (H). Jsem s nimi spokojen, už jsem jel i 50km v kuse až do 60km/h. Údajně dostává zabrat spojka, protože řetěz nemá moc plynulý záběr. Lepší budou asi řetězy se vzorem (Y). Takové zabírají plynuleji. Nicméně mám 9 let ty obyčejné H tuším RAZAT Style (To je asi jen dovozce) určené na 165/70 R13 (Favorit), ale byly už na dvou Fabiích a GolfIII. Jinak jízda s řetězy není přece žádné rallye, aby létaly řetězy kapotou apod. , člověk je většinou rád, že vůbec jede. Radím vám si nasazení řetězu řádně nacvičit, já už to svedu i po tmě a nelituju toho.
Leden 14, 200718 r Autor Tak nakonec po doporučeni několika lidi jsem vybral Filsony. Maji ten klasický stromečkový tvar, tak snad něco vydrží.
Leden 14, 200718 r Brunoos, udělal jsi dobře. Jezdíme po stejných horách a na výjetí z průseru Ti stačí filsony
Leden 14, 200718 r Autor Byl jsem v barum servisu a tam mi pravě ukazoval ruzne typy od 300kč po 8000kč a ty měly na svem povrchu ještě jednim směrem takove zobačky druhym takovou plošku. Furt jsem nechapal jak po celem obvodu dam ty řetězy tak aby ploškou byly ke gumě a zobačkama ven. Mi to pak ukazal že je mohu daj chci a při prvním kontaktu se zemi se řetěz sam otočil do spravneho směru - sem to vubec nepochopil. I tam řikali že filsony jsou zlatej střed.
Leden 14, 200718 r Já si taky do Beskyd koupil nové filsony ale jak se dívám ven, tak je budu mít stále jako nové i příští rok. Ty bílé sračky né a né spadnout.
Leden 15, 200718 r Autor Já si taky do Beskyd koupil nové filsony ale jak se dívám ven, tak je budu mít stále jako nové i příští rok. Ty bílé sračky né a né spadnout. Nejhorši na tom je to že tento rok asi fakt na nich neujedem ani km, přišti rok budou OK a ten další se ti něco urve ale zaruka už bude v hájí
Leden 22, 200718 r S řetězama je to stejné, jako s pohonem 4x4. Jako první zapadnou ti, kteří vyrážejí nepřipravení. Jako druzí zapadnou ti, co mají lopatku a pytlík s pískem. Jako třetí zapadnou ti, co mají sněhové řetězy. Jako čtvrtí zapadnou ti, co mají pohon 4x4 Jako pátí zapadnou sypači ... takže, až vás někdo bude zachraňovat, tak si zjistěte, v jaké jste skupině a jak dlouho budete čekat. Protože se zachraňuje od těch prvních. ... Řetězů je několik druhů - od normálních, co se jenom provlečou diskem a tvoří jedno oko (tzv. vyprošťovací), po staré klasické žebříkové (tak z 70./80. let) až po moderní H-stromečkové (s optimalizací při záběru apod.) Záleží prostě jen na gustu každého soudruha.
Leden 23, 200718 r Já si taky do Beskyd koupil nové filsony ale jak se dívám ven, tak je budu mít stále jako nové i příští rok. Ty bílé sračky né a né spadnout. Nejhorši na tom je to že tento rok asi fakt na nich neujedem ani km, přišti rok budou OK a ten další se ti něco urve ale zaruka už bude v hájí Kalamita se blíží, chystej řetězy
Leden 23, 200718 r Brunos . Už je to tady. Sníh prozatím 2cm- Morávka. Takže přes kopec. Za chvíli to máš tam. Už cvič nasazavání.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.