Přejít na obsah

dlouhé starty, pak krátce nepravidelný volnoběh


rasap

Doporučené příspěvky

Zdravím škodováci, mám 1.2TSI 63kW, 2011 a 150000km. Vždy bylo startování docela krátké do 2s točení startéru, teď najednou je třeba točit cca 10s a pak sice chytí ale volnoběh je nepravidelný a musím přidat plyn. Po chvilce je ale volnoběh OK a i jízda je bez problému. Jestli se dobře pamatuju tak po zapnutí zapalování bylo slyšet asi palivové čerpadlo, teď neslyším nic. Zkoušel jsem měřit odpor motorku pal. čerpadla ale vychází mi málo, pod 1ohm. Nemělo by to být více? Pokud je čerpadlo mimo provoz jak je možné že to bez něj jede? Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Palivové čerpadlo je slyšet i při otevření dveří řidiče, dále po otočení klíčkem. Jestli není nic slyšet, něco je divné. (Ano, auto bez podávacího čerpadla opravdu nepojede.) Měřit el. odpor asi nemá moc význam, pokud je vinutí jen drát.

Já bych si tipnul rozvody, typický příklad motoru s rozvodovým řetězem "první generace"  s 5 revizemi rozvodové sady. Nechal bych je přeměřit a rovnou vyměnit (podle jiných příběhů se stejně každé další vytahají, a to dost rychle). Dál možná svíčky, ale to by byl nepravidelný chod déle.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...