Přejít na obsah

Hlaseni o baterii


RenMc

Doporučené příspěvky

Cau.

Nekdo mi smaznul tema, tak proste zacnu znova.🙄

 

Infotainment mi po vypnuti motoru hlasi uz od zacatku roku slabou baterii. Po prvnim vyskytu jsem ji meril, mela spravne kolem 13-14V podle toho, jestli bylo po dlouhy jizde, s nastartovanym motorem, vypnutym, rano...Tak jsem to nechal byt, jak se to bude vyvijet. Takhle v srpnu auto porad chyta na prvni dobrou, baterka ani jednou nijak nezavahala, ale uz me unavuje nefunkcni kessy na odemykani. Baterie je spolu s autem z 2017, takze uz neco za sebou ma. Z garancky mi kazdorocne davali vypis z mereni, ze je v dobrym stavu. Mam ji ted proste vymenit a neresit, nebo to muze byt i necim jinym?

IMG_3585.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK, jasne, to dava rozum a snad to zabere. No a druha otazka teda v tom pripade je, muzu si vymenit baterii sam, nebo musim do servisu kvuli nastaveni inteligentniho dobijeni? Pise se, ze auta se start-stop systemem potrebuji pri vymene provest nastaveni v diagnostice, ale soucasne baterku maji dokonce i na Alze a postupy na vymenu jsou na kazdym kroku, tak nevim. Nechce se mi platit v servisu za povoleni trech matic, pokud to muzu udelat sam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kódování je třeba v případě změny technologie akumulátoru (EFB nebo AGM) či kapacity.

Inteligentní vybíjení, vypnutí S/S ti v autorizovaném servisu neupraví. To se musí u někoho mimo tyto servisy (ferda25, je tu jeho email).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nic takovyho nehledam, hledam jen trivialni odpoved na otazku, zda v trojkovy Fabii staci jen vymenit baterku anebo musim do servisu, protoze se nekde neco musi nastavovat. I tady jsem dostal dve protichudny odpovedi. Vazne nechapu, proc je takovej problem nekde zjistit tak zakladni informaci...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě taky - po výměně to příslušné nakódovat kýmkoli, kdo má odpovídající diagnostiku a umí s ní. Autu, resp. jednotce inteligentního dobíjení je třeba tímto oznámit, že je tam nová baterie a ona si hned upraví způsob jejího nabíjení, takže se k nové baterii ihned chová jako k nové a nikoli dál, jako by tam byla stará baterka nad hrobem. 

 

Když jen vyměníš baterku za stejný typ bez kódování, zdánlivě se nic neděje. Ono časem asi i sama ta jednotka vydedukuje novou baterku a přizpůsobí se tomu sama. Ale než toto nastane, může se už nová baterka tímto poznamenat a mít už citelně kratší životnost.

 

To je můj závěr a názor, který jsem z mnohačetných diskuzí udělal = vyměnit + ihned nakódovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...