mischicka Vloženo 17. leden 2007 Sdílet Vloženo 17. leden 2007 Není nad to, vyzkoušet si jako nováček školu bezpečné jízdy, stojí to prachy, ale rozhodně je lepší vyletět ze zatáčky na autodromu za asistence učitele, příp. skončit v hodinách, než rozbít sebe a další v příkopu o strom, v dnešní době může být zkušenost s prvním smykem ta poslední. To Ti je nahouby...sice si zkusíš něco, ale myslím, že každého začínajícího řidiče to jednou čeká ať má natrénováno jak chce, stalo se to mému taťkovi, mě, bráchovi, spoustě lidí okolo, prostě stačí sekundy či zlomky, malá nepozornost nebo něco a je to, jen někdy to bolí víc, někdy míň... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 to máš sice pravdu, ale aspoň uvidíš jak se auto chová a co je schopno udělat, v osnovách autoškoly není ani panické brždění někde mimo na cvičáku a když na to mají pak poprvé někde šlápnout tak se diví co se děje a už není čas na nějaký jiný manévr, v těch školách bezpečné jízdy se na tyhle věci dá dobře připavit. A bezpečně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 18. leden 2007 Sdílet Vloženo 18. leden 2007 to máš sice pravdu, ale aspoň uvidíš jak se auto chová a co je schopno udělat, v osnovách autoškoly není ani panické brždění někde mimo na cvičáku a když na to mají pak poprvé někde šlápnout tak se diví co se děje a už není čas na nějaký jiný manévr, v těch školách bezpečné jízdy se na tyhle věci dá dobře připavit. A bezpečně. Jo, za 1 den se toho sice dost naučíš, ale moc tě to nepřipraví - možná ti řeknou, jak se to dělá, jak máš reagovat. Dokonce si to i zkusíš a pak už záleží jen na tobě, protože buď: 1) pochopíš, že nic neumíš a začneš jezdit opatrnějš 2) zjistíš, že seš king a ostatní looseři (máš přece školu smyku) a začneš o to víc prasit, protože umíš zvládat smyky. - protože je to stále mezi sedadlem a volantem. Škola smyku by tě neměla naučit smyky, ta je spíš o tom, jak jim předcházet. Ale hlavně je o tom, co zvládne/nezvládne TVOJE auto. Alespoň tak mi to přišlo. Je dobrá, ale já bych ji nepřeceňoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pafel Vloženo 19. leden 2007 Sdílet Vloženo 19. leden 2007 Byl jsem na bezpečné jízdě kdysi v České Lípě. Teď chodím do Vysokého Mýta a na letiště do Mošnova. Je to ani takové ani makové. Je fakt, že se tam naučíš za den zvládnou smyk, vyhýbací manévr a řešit krizi, ALE tam ji očekáváš a jsi připraven ji řešit a hlavně, všude je DOST místa. V praxi je to přesně naopak. Smyk, manévr a krize JE nečekaná a všude je MALO místa. A pak je to v prdeli..... Krizi umí řešit závodník, normální člověk se nadechne, ztuhne a dupne na brzdu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 19. leden 2007 Sdílet Vloženo 19. leden 2007 Byl jsem na bezpečné jízdě kdysi v České Lípě. Teď chodím do Vysokého Mýta a na letiště do Mošnova. Je to ani takové ani makové. Je fakt, že se tam naučíš za den zvládnou smyk, vyhýbací manévr a řešit krizi, ALE tam ji očekáváš a jsi připraven ji řešit a hlavně, všude je DOST místa. V praxi je to přesně naopak. Smyk, manévr a krize JE nečekaná a všude je MALO místa. A pak je to v prdeli..... Krizi umí řešit závodník, normální člověk se nadechne, ztuhne a dupne na brzdu. To není zas až tak pravda - když stokrát něco uděláš (na co jseš připravenej), tak se to pro tebe stává rutinou a po stoprvý o tom nepřemýšlíš, ale konáš podvědomě (tak jak ses to stokrát učil). A v krizi to pak řešíš podvědomě, čili jak jsi to už stokrát udělal... Samozřejmě další okolnosti taky rozhodují, ale to už je individuální, zda-li se ten dotyčný dokáže přizpůsobit. Rozhodně tohle mi v autoškolách rozhodně chybí - tam se vůbec neučí, jak zvládat krizové situace. Jinak jestli se můžu vrátit k původnímu tématu - nejsou tam takové kluzké silnice, jako třeba v Itálii? Pak bych se už vůbec nedivil, že k něčemu takovému došlo - přeju brzké uzdravení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pafel Vloženo 19. leden 2007 Sdílet Vloženo 19. leden 2007 Za ten jednodenní kurz (4hod. na učebně, 1hod oběd, 3hod ježdění), žádnou rutinu nechytíš. Fakt. Je to o praxi a o ježdění a zas ježdění a zas ježdění. Máš pravdu s těma silnicema na jihu. Jsou zrádné. Jak sem chytil v chorvatsku na cestě šmajdu, tak je mi špatně ještě teď. Jinak mladým brzké uzdravení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
inya Vloženo 19. leden 2007 Sdílet Vloženo 19. leden 2007 Za ten jednodenní kurz (4hod. na učebně, 1hod oběd, 3hod ježdění), žádnou rutinu nechytíš. Fakt. Je to o praxi a o ježdění a zas ježdění a zas ježdění. S tím naprosto souhlasím. A někomu těch pár hodin stačí, aby se z toho aspoň něco málo naučil, ale někdo nebude umět jezdit i kdyby dělal takový kurz každý druhý den - to je prostě v lidech a každý je jiný. Ale jestli jezdíš na školu smyku každý rok, tak určitě v tobě toho zůstane víc, než když tam nepojedeš vůbec. Ale zase praxe je praxe... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 21. leden 2007 Sdílet Vloženo 21. leden 2007 Za ten jednodenní kurz (4hod. na učebně, 1hod oběd, 3hod ježdění), žádnou rutinu nechytíš. Fakt. Je to o praxi a o ježdění a zas ježdění a zas ježdění. S tím naprosto souhlasím. A někomu těch pár hodin stačí, aby se z toho aspoň něco málo naučil, ale někdo nebude umět jezdit i kdyby dělal takový kurz každý druhý den - to je prostě v lidech a každý je jiný. Ale jestli jezdíš na školu smyku každý rok, tak určitě v tobě toho zůstane víc, než když tam nepojedeš vůbec. Ale zase praxe je praxe... tak přesně jsem to myslel, jinak cesty v Chorvatsku jsou kluzké, v Itálii ale daleko méně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host MichalF Vloženo 22. leden 2007 Sdílet Vloženo 22. leden 2007 Husty ,,, v tuhle chvili lze jen rict budme radi, ze prezili !!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sejis Vloženo 23. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 23. leden 2007 nějak se nemohu dopátrat kolik řekl,že jel a kolik mu bylo naměřeno,zájímá mě to a vás asi taky tak ještě vydržte Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pafel Vloženo 23. leden 2007 Sdílet Vloženo 23. leden 2007 Mělo by se to poznat podle tachometru. Jak střelí bag tak se ručka zastavína dané rychlosti při aktivaci bagu. Ale někdy to funguje a někdy né. Asi podle auta nebo elektroniky jakou je to auto vybaveno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lugo Vloženo 23. leden 2007 Sdílet Vloženo 23. leden 2007 Mělo by se to poznat podle tachometru. Jak střelí bag tak se ručka zastavína dané rychlosti při aktivaci bagu. Ale někdy to funguje a někdy né. Asi podle auta nebo elektroniky jakou je to auto vybaveno. jj třeba tady strašný...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pafel Vloženo 23. leden 2007 Sdílet Vloženo 23. leden 2007 Lugo souhlas. Ale právě ne vždy to funguje. Nevím proč? Asi elektronika drahších aut. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sejis Vloženo 24. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2007 Mělo by se to poznat podle tachometru. Jak střelí bag tak se ručka zastavína dané rychlosti při aktivaci bagu. Ale někdy to funguje a někdy né. Asi podle auta nebo elektroniky jakou je to auto vybaveno. jj třeba tady strašný...... docala hustý a ten tachometr taky 3 kila na dálnici v normálním provozu wau Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodemi.:R Vloženo 24. leden 2007 Sdílet Vloženo 24. leden 2007 Auu,to je docela dobrej crash stim medourem .. Jinak ta fabka je fakt zrychtovana .. Musel jet jak blazen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sejis Vloženo 31. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2007 tak naměřeno 60 km/h a včil mudrujte,auto zrychtované dost a nebo málo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodemi.:R Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 V 60ti takhle zrychtovany? Tě bůh teda,ja bych to tipoval na vic.. Ale hlavně ze sou OK i když auto je KO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sejis Vloženo 31. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2007 mě nejvíc zaráží téměř zlomený sedadla při dnešní technologií,nevím nevím,z praxe sedadla vydrží podstatně vyšší rychlost ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baurak Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 no tak to je husty...necetl jsem to cele ale ten celni byl s nekym nebo s necim?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sejis Vloženo 31. leden 2007 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2007 no tak to je husty...necetl jsem to cele ale ten celni byl s nekym nebo s necim?? jiné auto,žena za volantem,ale typ nevím a ani foto druhého auta jsem neviděl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kodemi.:R Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 ale ty sedačky to je nejaky divny,divne skrouceny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
baurak Vloženo 31. leden 2007 Sdílet Vloženo 31. leden 2007 no tak to je husty...necetl jsem to cele ale ten celni byl s nekym nebo s necim?? jiné auto,žena za volantem,ale typ nevím a ani foto druhého auta jsem neviděl no celkem dulezity je kolik jelo druhy auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sejis Vloženo 1. Únor 2007 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2007 no tak to je husty...necetl jsem to cele ale ten celni byl s nekym nebo s necim?? jiné auto,žena za volantem,ale typ nevím a ani foto druhého auta jsem neviděl no celkem dulezity je kolik jelo druhy auto to fakt nevím a mám pocit,že se to už nedozvíme .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.