Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravím, mám Superb III (2023) s motorem 2.0 TDI, 110kw, automat a začal mi přibývat olej. Cca před týdnem se mi objevila kontrolka motoru, že mám nad maximum oleje v nádrži. Tak jsem zajel do servisu a tam mi řekli, že mám v oleji naftu, ale že olej vypadá ještě dobře. Olej mi teda jenom upustili a řekli, že jezdím krátké jízdy a že se motor (nebo dpf) musí nějak regenerovat a taky, že mám jezdit delší trasy cca. 15min jízdy při 2000-3000 otáčkách. Každopádně mají pravdu, protože diesel není na krátké jízdy, ale mám občas týdny, kdy jedu na den max. 3km a tak jsem je poslechl. Jezdil jsem 3 dny, a to každý den 50-70 km na sport režimu no a kontrolka je zpátky. Nechápu jak je to možné, a chtěl bych se zeptat proč to tak je, nebo jestli je chyba někde jinde, protože za 2 - 3 měsíce, co mám tohle auto jsem najel 4000 km, což mi přijde docela dost.

Předem děkuji za odpověd a omlouvám se za trochu rozsáhlé téma.

Vloženo

LOL. to sa pozreli na olej a povedali, ze je OK a staci odpustit? 

ako prve si mal tvrdit, ze auto pouzivas vzdy vyhradne podla navodu na pouzitie.

a ako druhe si hned zisti, kedy ti auto regeneruje dpf a vtedy NIKDY nevypinaj motor.

Vloženo
před 1 hodinou, denial napsal:

a ako druhe si hned zisti, kedy ti auto regeneruje dpf

A to se prosím udělá jak? Vrtá to hlavou nejen mně, ale i milionům dalších uživatelů...

VAG má "interní" obochacení směsi, ne další vstřikovač. Pokud jezdíš častěji takovou vzdálenost ve Sport, regenerace by měla doběhnout.

Vloženo
před 15 hodinami, denial napsal:

LOL. to sa pozreli na olej a povedali, ze je OK a staci odpustit? 

ako prve si mal tvrdit, ze auto pouzivas vzdy vyhradne podla navodu na pouzitie.

a ako druhe si hned zisti, kedy ti auto regeneruje dpf a vtedy NIKDY nevypinaj motor.

No ale mně se tam žádná kontrolka, ani žádné upozornění neukazuje, že zrovna teď se regeneruje dpf a v návodu o tom nic napsáno není.

Vloženo
před 10 hodinami, koudy_123 napsal:

Tak treba si koupis stekr do diag. zasuvky. Na mobil si nainstalujes VAG DPF a hlidas si to. To neni zadna veda.

To mě ani nenapadlo, ale mohl by to být dobrý nápad. Nevíš náhodou, jaký by jsem měl koupit adaptér, aby to sedělo jak s aplikací, tak zároveň s motorem?? Nedaří se mi to najít :D

Vloženo (editace)

mne funguje dobre vgate icar na zakladne veci, a je celkom lacny

na vectre som to vedel jednoducho rozlisit podla poctu otacok na volnobehu

Editováno: , autor: denial
Vloženo

85 eur za jednoucelove zariadenie mi pride *riadne* moc, ked za taku sumu sa da kupit 5 bluetooth obd adapterov ...

k tomu niektore dpf aplikacie do mobilu su zadarmo

a cez obd adapter sa daju aj vycitat chybove kody z roznych rj, aj mazat, co tu asi nehrozi

Vloženo
V 19. 11. 2024 na 17:28, petry napsal:

To mě ani nenapadlo, ale mohl by to být dobrý nápad. Nevíš náhodou, jaký by jsem měl koupit adaptér, aby to sedělo jak s aplikací, tak zároveň s motorem?? Nedaří se mi to najít :D

Nepatri to sem, ale... Lup stekr CARISTA (.treba na amazonu) a sezen apku VAG DPF.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Regenerace zjistuju z obrazovky stav vozidla -> info StartStop kde je napsano nutny beh motoru, dalsi je bezici sahara na plny kule... Nicmene k dotazu opravdu v roce 2023 stale regenerace zvysuje hladinu oleje? Pokud ano musi bezet vicemene porad a pak je v haji vstrik, egr nebo turbo... udelal bych poradnou diagnostiku.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

No sice jsem ti radil, abys koupil stekr, jezdil a sledoval pres telefon stav.  Ale pokud clovek ten stekr nevyndava, tak musi pocitat se zvysenym klidovym proudovym odberem, cimz bude dochazet k vybijeni baterie pri parkovani. Pokud jezdis casto a dal, tak se nic nedeje. Pokud ne, tak si za par let znicis baterii. Me ted odesla druha baterie po 2,5 letech. Tak jsem patral a vypatral jsem pricinu prave v tom stekru.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...